Ja kupiłam w zeszłym tygodniu 10 ręczniczków z Ikei i też mi się wydają bardzo szorstkie. Czyżby to jakiś inny sort? Może z wkładką z kocyka polarkowego nie będą podrażniały pupy, jak myślicie? Ewentualnie do kieszonki...
Wersja do druku
Ja kupiłam w zeszłym tygodniu 10 ręczniczków z Ikei i też mi się wydają bardzo szorstkie. Czyżby to jakiś inny sort? Może z wkładką z kocyka polarkowego nie będą podrażniały pupy, jak myślicie? Ewentualnie do kieszonki...
ja niestety przerobilam reczniki z ikei na scierki do mycia kuchni - nawet po wielu praniach byly szorstkie, bardzo nieprzyjemne w dotyku. W kieszonce powinny byc ok ale ja na pocatku nie mialam kieszonek.
ja również miałam pecha do ręczników z Ikei.. Szorstkie sie zrobily po pierwszym praniu.. Już dłużej były mięciutkie ręczniki z Jyska, te najtańsze w kwiaty ;) I calkiem niezle chloną, bo mają gęstą frotkę
Do ręczniczków używam wkładek z mikropolarku, polecam z całego serca (kupiłam na metry na allegro i pocięłam). Większość pieluch się robi szorstka, chyba że ma ktoś suszarkę bębnową.
ja przy moim maluchu często korzystam z ikeowych ściereczek kuchennych - takich z czerwonym paskiem :) chłoną po porządnym wypraniu super, w dotyku całkiem znośne, a mała pupa mojego synka jeszcze dużo za mała na tetrę... daję taką ściereczkę i otulacz newborn i jest fajnie :)
dziewczyny a próbowałyście może tej tetry mini 40x80 cm?Nada się to na sam początek? Bo chłonne raczej nie będzie, ale nie powinno wielkiej pupy robić...
Zastanawiam się czy by się sprawdziło z wełniakami ecodidi i magnolii...
mist a dziecko nie da Ci znać kiedy trzeba zmienić? Ja potrafię w ciągu godziny zmienić 3 razy tetrę albo nie zmieniać takiej samej tetry przez 3 godziny, wszystko zależy od syna, jak mu nie pasuje to daje znać :) a wielo zaczęliśmy właśnie jak jedno go odparzyły i cieszę się, że nie muszę latać po te dady w kółko, nam szło jednorazówek po 15 na dobę bo kleksy były i mraudził.. Teraz (2 msc skończy w sobotę) kleksy zdarzają się sporadycznie, kupa jest raz na 3-4 dni, sika bardzo dużo ale jest super -w domu tetra na wyjścia kieszonki lub formowanki. W nocy zmieniamy 3 razy (przed każdym karmieniem) i tak samo było w jedno..
Kudlata, moje dziecko gdy przesika cale ubranko, to nawet sie nie skrzywi ;)
Ja na razie chyba jednak rezygnuje z wielo, no przerosly mnie :p wroce do pomyslu, jak ilosc kup w ciagu dnia sie zmniejszy. A poza tym przy mojej koszmarnie twardej wodzie, to nawet tetra jest strasznie szorstka, mimo suszarki bebnowej i tarcia, podrazniala pupe jak ikeowe reczniczki :(
mist, i na twardy materiał, i duże ilości kupek rozwiązaniem jest wkładka polarkowa ;)
Myślałam o wkładkach, ale to właśnie mnie zaczyna już przerastać... Wielo w teorii miały być niewiele bardziej wymagające niż pampki, a tu nagle otulacze, składanie pieluch i jeszcze jakieś wkładki na dodatek ;) Poczekam aż dzidzia dorośnie do kieszonek os, bo na razie ma szczuplutkie udka i kieszonki, nawet te malutkie, przeciekają przy nóżkach. A ja nie bardzo mam ochotę inwestować teraz w nowy stosik w najmniejszych rozmiarach, skoro już długo nim się raczej nie nacieszę...
pewnie, lepiej przeczekać niż się frustrować niepotrzebnie :) Mój kluch tak szybko dorósł do OS, że nie zdążyliśmy noworodkowych założyć (przed przeprowadzką nie było jak suszyć a po przeprowadzce były już OS choć miał dopiero miesiąc.. ) :)
Załamałam się bo wlasnie nam przyszedl rachunek za wodę-to spłukiwanie kup chłonie hektolitry. Mamy niedopłaty ponad 600 zł. Nie wiem czy te wyliczenia o oszczędności byly sensowne... Ale i tak nie zmienia to nic w naszym podejsciu- dalej spłukujemy ale już góra dwa razy dziennie uff!!
:-D
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
No właśnie pampki to jak na razie tylko 2 razy puściły przy nóżkach. Ale moje otulacze też dawały radę, po prostu i w jednych, i w drugich kupsko zatrzymuje się na podwójnej falbance. Kieszonek os w związku z tym też będę tylko takich szukać.
Polar w sumie mam w domu, ale to zakładanie tylu warstw, a potem spłukiwanie mnie zniechęca. Może przy drugim dziecku jakoś już będzie mi łatwiej ;)
Pomyśl o papierkach takich do pieluszek. Nam super się sprawdzają, i nie ma tyle zapierania potem ;)
Gdzies chyba czytalam, ze papierki nie nadaja sie na noworodkowe kupki, dopiero na takie bardziej zwarte... czy to nie jest tak i tez mozna ich uzywac?