boszszsz, przez ten wątek znowu zaczynam spisywać listę zakupową w arosie. nie lubię was ;)
Wersja do druku
boszszsz, przez ten wątek znowu zaczynam spisywać listę zakupową w arosie. nie lubię was ;)
Ponawiam pytanie, bo w moim długim poście pewnie nikt nie doczytał :)
Dziewczyny, szukam jakiegoś na prawdę wyróżniającego się zbioru Brzechwy, możecie polecić Wasze typy?
Androny.
Och, tak tak!! Tylko niedostępne :(
Kupiłam niedawno nowe na allegro, jakieś resztki magazynowe jeszcze są.
Widziałam też sporo używanych, za niewielką kasę.
Poradźcie co włożyć do koszyka? Kalina ma 2 lata 8 mcy, chciałabym wydać max 50 zł tym razem...
My mamy taką
http://static.bonito.pl/files/cache/...aa40ce078a.jpg
Nie za dużo ilustracji jest :) więc trochę dla starszych dzieci :)
A Stalowy Jeż? http://lubimyczytac.pl/ksiazka/19545...-stalowym-jezu
poza Andronami znam
Brzechwa dzieciom - klasyk, z il. Szancera, duzy wybor wierszy
Brzechwa. WIersza dla dzieci - tez spory wybor, ilustrowane przez profesorow warszawskiej ASP
Wiersze z charakterem z egmontowskiej serii Wierszem pisane (od okladki nazywanej takze seria pidzamowa ;)) - skromniejszy wybor, il. Tomek Kozłowski
Kaczka -dziwaczka wyd. Bajka, ilustracje Ewa-Kozyra Pawlak i Paweł Pawlak - wybor chyba najmniejsyz, ale za dla ilustracji imo warto
Sto bajek wyd. Siedmiorog; seria limitowana; wybor duzy, ilustracje Jerzego Srokowskiego, wszystko pieknie-ladnie tylko cholerny papier - jak w Bajarzu europejskim z tej samej serii - taki cienki, ze napisy i obrazki przeswituja spod spodu.
na zyczenie moge spisy tresci wrzucic (z tych mniejszych moze ;))
edit: Androny oczywiscie tez polecam :) Butenko miszcz :D:D
Ale Brzechwa dzieciom z il. Szancera jest obecnie dostepny na takim cienkim papierze, ze strach uzywac. Jak kupilam, najpierw zdziwilam sie ze taka cienka, i myslalam ze niekompletna. A potem otworzylam i sie wyjasnilo. Szok! No nie polecam, chyba ze wydanie starsze znajdzisz.
edit. Natala doczytalam o siedmiorogu. No to w Brzechwa dzieciom jest to samo!
musze się pochwalić, ze u mnie bardzo chwyciła Dzieci to koszmarne zwierzątka domowe (wiek słuchaczki 22 miesiące) :-).
A podpytam, co to ta Mela?
jak to wygląda? ide wyszukać w Arosie ;-)
Mela to swinka, lekko niesforna swinka ;) nie wiem co w niej jest, ale czytalam miliony razy, glownie mlodszemu. mial etap Binta-Lalo-Babo-Mela i tak w kolko, do wyzygu czytajacego...
A co polecicie na sam początek? Czytamy gasienice pl i eng, robimisie, Co wypanda a co nie wypanda (raczej dla mojej frajdy na razie :) i dotykanki.
Na polce leżą i czekają nawet nie wiesz, jak bardzo Cię kocham i Gdzie jest moja siostra ;)
Dzieciaki 8 mcy, para mieszana :)
wiersze - Brzechwe, Tuwima - na osluchanie.
Binta, Lalo, Babo wyd. Zakamarki - niestety na papierze, wiec na poczatek do sluchania a nie ogladania/miziania/wsadzania w paszcze :) ja lubie Maksa (tez Zakamarki) - ale warto sprawdzic przed zakupem, bo jedni kochaja, a drudzy wprost przeciwnie ;) kartonowe ksiazeczki z piosenkami wyd. Muchomor, wyd. Zakamarki Jest tam kto i reszte z serii. Kurcze blade Chotomskiej z il. Butenki (wyd. Babaryba).
(jak wroce ze szkoly to dokleje linki i na bank cos dopisze...)
Mela jest super naprawdę :D i w Arosie tak jak i bonito teraz z 40% rabatem jest :)
Co powiecie o http://static.bonito.pl/files/cache/...919da31f57.jpg? Też jest na promocji :D a przydałaby mi się książeczka o tej tematyce.
wruu - Psa nie mamy (na razie :D) - jak sie skusisz to napisz, prosze, cokolwiek - wolalabym info z pierwszej reki :)
My mamy psa, mój maluch słucha.
Ja też kupiłam w ramach przyszłej edukacji w ruchu ulicznym. Myślałam, że będzie na przyszłość, a już teraz mu się podoba. Proste ilustracje i fajny rymowany tekst, mogę zrobić zdjęcia wnętrza jeśli chcecie.