Babylonia tez świetnie się nadaje na lato i bebina wydała mi się cienka.
Wersja do druku
Babylonia tez świetnie się nadaje na lato i bebina wydała mi się cienka.
Szkoda, że żadna mama nie napisała nic o Calin Bleu :( Pozostaje mi zaufać opiniom z TBW. Dziewczyny piszą, że dobra na pierwszą chustę, bo bardzo łatwo się wiąże, że świetna dla maluszków, bo miękka, że bardzo cieniutka i super na lato, a dobrze się nosi, i że się nie gniecie.
Mam nadzieję, że wszystko wzięłam pod uwagę, bo decyzja zapadła :)
Kiedy pierwszy raz spotkałam się z Emmą - chustową mamą od której zakupiłam mojego vatanaia to właśnie oglądałam chusty Colin Bleu i na początku tą miałam zamiar kupić ze względu na cenę ale jak ją dotknęłam to zrezygnowałam - fakt że cieniutka ale brak jej splotu skośno - krzyżowego :? no i generalnie dla mnei to był taki zwykły kawałek bawełnianej tkaniny, może dla maluszka ok ale dla większego niemowlęcia to raczej nie... wiem że colin bleu jest na ebayu ale jakoś nie czytam jego aukcji - może tamte mają splot skośno krzyżowy?
Dzięki Ziarnko Piasku :) Nie wiem, jak z tym splotem, ale to rzeczywiście chusta bawełniana i niektóre mamy pisały, że jest dobra do około 12 kg. A moja Tosia waży ponad 6, więc na lato powinna być OK. Są zresztą różne CB, ja już zamówiłam Calin Bleu Gauze Wrap - specjalną na lato. Oby się spisała i nie zraziła mnie do wiązanek :?
oj, oj na noszenie 12kg klocuszka to bym się w tej chuście nie porwała :? nie widziałąm tego modelu Gauze o którym piszesz ale może on jakoś inaczej wygląda...
w każdym razie życzę powodzenia w chustowaniu i pozdrawiam!
Witam !
Mamy storche Anna i jest super (kieszonka) ale upały we Wrocławiu dają nam w kość i jakoś się przypadkiem złożyło, że dwa razy Oliwia na spacerze chustowym się spociła i dwa razy przeziębiła. Ubieram ją w body i cieniutki kapelusik ale na 30 stopni chyba nie ma rady.
Myslałam o jakiejś cienszej bardziej przewiewnej chuście ale... i tu pies pogrzebany - Oliwia wcześniak (1,5 roku, 7 kg, wzmożone napięcie, zbyt okrągły kręgosłup, głowę średnio trzyma) - musi mieć dobrą stabilizację głównie kręgosłupa żeby asymetrycznie nie popłynęła mi na boki .
I żebym mogła podtrzymać główkę jak się zmęczy albo zaśnie.
pozdr
Jola
żakardy didka,vatanai,dziewczynki,co tam jeszcze z very wysokiej półki a przewiewne?
trochę niższa??
storcz leo, cienki hoppek...
mi się w te upały genialnie nosi w indio jest niesamowicie przewiewne, a jednocześnie nośne, pamiętajmy że dzieci z zaburzeniami napięcia wydają się być cięższe niż waga to pokazuje. Moją Lolkę strasznie się ciężko nosi.
A zobaczysz jak to będzie wyglądało u Oliwki, ale u Karolki po noszeniu w chuście pięknie puściło napięcie w nóżkach, ale nic za darmo bo w tułowiu również :? ale znalazłyśmy złoty środek dużo więcej ćwiczymy tułów, a cieszymy się że nóżki puściły :)
dzięki za rady.
Najlepiej popróbować przed zakupem. Znajoma polaca mi vatanai a tez ma wcześniaka z napieciem podobnego gabarytami do Oliwii.
Oj jak ja bym chciała , żeby puściło to napięcie w nóżkach a nie ciągle proste na Adama MAłysza robi.
pozdr
Jola
Jola, pod koniec czerwca i do nas vatanai przypłynie. podrzuce Ci chuste na tydzień i zobaczysz jak Oliwka w vatanai sie ulozy. bo nie wiemy jak cieniutka chusta podtrzyma Oliwkę.
ok to poczekam
a już mnie korci ...
OT
jola, niedługo masz urodziny, prawda? :)
Jola, ja mam Vatanai Marumaya i jestem z Wrocławia. Bardzo chętnie pożyczę Ci na wypróbowanie. Napisz mi na priv gdzie mieszkasz i moze jakos się umówimy. Mam też Indio rubinrot. Jest sztywniejsze, ale przewiewne. Też chętnie Ci pożyczę. Ja mieszkam w centrum, niedaleko dworca pks.
Oj tak - dziś mam urodziny i kończę 30 lat ! Poważny wiek :)
Już się nie mogę doczekać przymierzenia Vatanai Maryuama, żakarda . A może Didymos - rehabilitantka się kiedyś nim zachwycała.
Najlepiej jakby był bazar chustowy we Wrocławiu - przymierzasz i już wiesz co i jak pasuje.
pozdrawiam
Jola
Jolu! Wszystkiego najlepszego !!!!!!! Witaj w klubie Trzydziestek :) A najlepszym prezentem na urodziny jest oczywiście CHUSTA :)
Pozdrawiam
Ja koncze 30 z miesiac i własnie sobie chuste zazyczyłam :), tez musi byc przewiewna, ale vantanai za droga ciutke....leosia zaządam
leoś nie jest taki zbyt przewiewny :lol:
ścisły że hej,tyle że cieńki,ale nie powiedziałabym,że przewiewny
w porównaniu z babylonią na pewno nie
moja papryczka o wiele bardziej nadaje się na upały niż leoś którego miałam (i sprzedałam)
to juz sama nie wiem... lekka musi byc i przewiewna zarazem i nie kosztowac 300 zł... :roll:
a jaka dlugosc potrzebujesz?
chyba 4,6 chociaz przypuszczam ze w mniejsza tez sie zawine. mam 165 cm, waze 70 kg, nosze 40-42(niestety, gdzie moje 38), maja ma 5 miecho wazy 6,5 kg...
Testujemy pożyczone (dzięki Agatka) vatanai maruyama i ...
śliczne, cienkie, fajnie się wiąże ale...
albo za słabo dociągam bo po godzinie już mi Oliwia niżej wisi (w czółko nie ucałuję :) i jakoś sztywniejsza od storche anna mimo, że delikatniejsza i cieńsza.
Jakoś trochę pije mi ramiona, sztywniejsza w ruchach, jak schowam głowkę jakoś tak sztywno pracuje.
Yennefer pozyczyła mi swojego storcza leo nature i powiem tak: świetnie sie nosi, pierwszy raz wiazałam kieszonke i podciagałam tylko na początku, potem 3 godziny chodziłam, maja zachwycona, mnie nic nie boli, ale spociłam sie tak ze po prostu jak w korzuchu, bardziej niz w elastycznej znacznie, a miałm sie mniej spocic... czy te Inki storcza albo girasole są cieńsze od leosia?
Na pewno go kupie, ale na lato bym chciała cos cieniutiego....
z tego co wiem, to leos ma ciasny splot i przez to jest wlasnie nieprzewiewny. Paski chyba sa lepsze, ale tez musialabys pewnie sprawdzic na sobie.
No, ale podobno trudniej sie mota... :roll:
jestem zamotana
Halo dziewczyny :hello:
Wiem, ze do lata jeszcze troche, ale mysle nad swoja pierwsza chusta, a ze bedzie to lato to mam problem. Najbardziej podobaja mi sie lilki, ale wyczytalam ze grube, wiec moze na zime sobie sprawie, ale co z latem?
Vatanai nie przypadlo mi jakos. Podobaja mi sie nati, leos, babilonia. Ma byc na lato dla noworodka, ale zeby posluzyla do jesieni, w glowie mam mentlik.
Postaram sie jutro dotrzec na spotkanie klub kangura, mam nadzieje, ze tam bede mogla pomacac jakies chusty, tak czy inaczej prosze o rady
Tak jeszcze czytalam ze moze indio, tylko jakie?
ja swojego synka nosiłam wyłącznie w babylonii od czerwca do września (potem dokupiłam nati a poźniej didka ale BB ciągle jest w akcji) i sprawdziła nam się świetnie.
Z chust przewiewnych to Leoś,Nati żakardowa(mam od dzisiaj,ale wydaje się idealna na upały :wink: ),złamane Indio
limitowane .Są cieńsze niż te w ofercie stałej .Cytat:
Zamieszczone przez rangiroa
Poza tym limitowanych nie trzeba łamać bo są mięciuteńkie i przewiewne :)
i żakardy
Dla noworodka bedą super na okres letni :)
Marza, fajnie, że Nati żakard już u Ciebie jest :wink: A jak się nosi?
Chyba też Nati bambus jest polecany na lato ? Ma ładne kolorki :D
A didkowe żakardy są różnej grubości, i nie wszystkie są tak dobre na lato jak się o nich mówi. Elipsy na przykład są grubsze. :(
BB Friut Coctail -cudne na lato.
No i oczywiście konopie.One zawsze są najlepsze :lol:
:lol: tak , szczególnie te nówkiCytat:
Zamieszczone przez czukczynska
super dla noworodka :wink: :lol:
babylonia warta moim zdaniem uwagi, bo jest przewiewna, a dobrze nosi nawet mojeg 10 kg brzdąca. No i nie ma problemów z wiązaniem.Cytat:
Zamieszczone przez annamamaalexa
Elastyk na lato odradzam. Jednak te 3 warstwy materiału robią swoje. Choć z drugiej strony nasze polskie lato... wiadomo jakie :wink:
a ja Hoppa ultracienkiego.
ZDECYDOWANIE :)
dla malutkiego dzieciaczka pwoinna być super.
i o ile twój maluch nie przybierze 6 kilo w 3 miesiące - to do jesieni wystarczy :)
Według mnie najlepsza na lato Vatanai koira, teesa, są świetne i piękne.
Z indio to chyba najfajniejszy byłby jedwab.
potwierdzam, na lato vatanaie sa idealne ( ja lubie serie z 3 :) )
do tego bambus nati wydaje sie fajny, jest cieniutki, mieciutki i przewiewny...a do tego wlasciwosci bambusa podnosza poprzeczke ;)
elastyk to wogole nie moja bajka wiec komentowac nie bede ;)
a rosalie?
miałyście w rękach?
jak z nią?
JAko posiadaczka elips - potwierdzam. Kupiłam je specjalnie na lato po tym, jak ze 100 razy przeczytałam, że żakardy nadają się na lato. Warto zakonotować, że nie wszystkie :wink:Cytat:
Zamieszczone przez aninka
Na szczęście lata w zeszłym roku praktycznie nie było. Za to w tym jedwab już czeka na upały :D
babylonia jest swietna, goscila u mnie w lecie, chusta na piatke
super sie dociaga, do plecaczkow idealna
ciekawe czy w kaszmirze mozna nosic w lecie 8)) :hide: ;)
Didkowe elipsy różnią się grubością - w zależności czy to wersja limitowana czy standard (zresztą dotyczy to wszystkich żakardów i Indio limitowanych) - limitowane serie robione są z cieńszej bawełny - Indio limitowane mają luźniejszy splot i bardziej nadają się na lato niż Indio z oferty stałej. Elipsy czerwone i czarne są dość gęsto tkane przez co są grubsze niż na przykład różowo-pistacjowe, czy zielone.
Kaszmir powinien nadać się na lato... ale przyznam, że sama bym chętnie sprawdziła to na żywo.
A Babylonie nadają się na lato, pod warunkiem, że ktoś nie wybierze się w upał w Passion Fruit czy Blueberry Blue - bo te na bank przyciągną więcej słoneczka :) Za to Lychee to wymarzony kolor na słońce.