Re: Tylko dla zakochanych w PAWIACH :)
Dziewczyny...teoretyzuje,ale...ida do mnie pawie czarne. Mam juz fioletowe. Zastanawiam sie czy ich nie......(osoby o słabych nerwach proszone sa o natrychmiastowe opuszczenie tego wątku ).....ciachnąć. Z jednej połowy zrobi mi myrra( jak sie zgodzi) kółkową, a druga.....albo zostawie sobie,albo moze puszcze w świat 3,7 dla miłosniczek krótkich...Co myslicie o tym?
Nie chciałbym gotowych didymosowych kólek kupowac, bo mi ramiona didyslingow nie odpowiadaja. lubie ramie w babylonii.
magda.a moze napisz do dziewczyny z TBW czym odbarwiała?
a moze....u fryzjerki trza by odbarwiacz kupic. jak do wlosow sie nadaje, to moze i do pior?
moja kolezanka sobie odbarwia wlosy. Nie farbuje na blond,tylko odbarwia.....jej wlosy maja wlasnie taki kolor jak chusta z tbw.
kieeedyś sama sobie włosy odbarwiłam do rudego-dalej się nie dało :lol:
ciachaj bez problemu-kółkowa będzie jak marzenie,a i na 3,7 znajdziesz chętną albo pomyśl o kółkowej i pouchu,a resztę sprzedaj na miętka.
panna odbarwiała removerem dharmy-miałam w chacie ten odbarwiacz nawet.
Kobra mi proponuje przesłanie,tylko tak teoretyzuję,na co odbarwi się szaro-czarny.
niezbyt mi się chce,bo mam szary kaszmir i starczy szarości w moim życiu,ale chyba sobie kupię jakowąś farbę i mam specjalne mazaki do tkanin i pomyślim jakby co 8))
magda, a czy wg Ciebie,jako doświadczonej farbiarki, rózne farby do tkanin róznia sie jakoscią farbowania?Czy sa farbujace lepiej lub gorzej? chodzi mi o to,czy farbowanie zawsze zmienia strukture tkaniny?
Cytat:
Zamieszczone przez nata76
magda, a czy wg Ciebie,jako doświadczonej farbiarki, rózne farby do tkanin róznia sie jakoscią farbowania?Czy sa farbujace lepiej lub gorzej? chodzi mi o to,czy farbowanie zawsze zmienia strukture tkaniny?
sie wtrace- pardon- nie zawsze- w moim wypadku bylo tak ze im jasniejsza farba jechalam szmate tym mniejszy uszczerbek na jakosci tkaniny
ja się melduję, na razie skromniutko, cichutko, bo to zauroczenie platoniczne i bez macania nawet :). Czuję jednak wielki pociąg do fioletowych ptaszków i nie ma wyjścia musimy przypaść sobie do gustu, ale o tym za kilka dni :D :fire:
Cytat:
Zamieszczone przez Ania
Cytat:
Zamieszczone przez nata76
sie wtrace- pardon- nie zawsze- w moim wypadku bylo tak ze im jasniejsza farba jechalam szmate tym mniejszy uszczerbek na jakosci tkaniny
się zgadzam ze słuszną uwagą 8))
do tego ciemna dłużej się wypłukuje,bardziej usztywnia tkaninę etc.
no i farbowanie nawet dwukrotne tej samej tkaniny ciemnym barwnikiem może być zabójcze szczególnie dla indio.
ale co do removera,mimo że rozjasnia to WIEM że to straszny syf dla tkaniny.
taki,że nie gwarantuję przy długim używaniu nie rozwalania się materiału.
co do firm-wsio ryba,zależy co dostępne na rynku,ale raczej wybierałabym farby firm które używa się od jakiegoś czasu do chust.
polskie allegrowskie nie wiadomo dokładnie jakie są po iluś tam praniach i czy nie kryją w sobie żadnych niespodzianek.
dziewczyny i za to was kocham - przepieknie ewoluowal watek w przerozne fajne strony dziobakowo-kolcowo-falliczno-farbiarskie, i like it :D
jesli chodzi o odbarwianie to rowniez dylon chyba cos takiego ma w swojej ofercie, a ja wielka fanka dylona jestem.
co do kolorow - farbowalam ciemnym bourlesque red chiare i na pocztaku byla sztywna, ale byla sztywna bo byla nowa :) teraz jest miekka jak flanelka a i kolor caly czas jest piekny i zywy.
farbowalam indio bawelniane woodland brown (tez ciemny) i nic a nic tkanina nie stracila na miekkosci, nie zeszmacila sie, jest ok.
Cytat:
Zamieszczone przez comega
Jakbym miała być złośliwa, to spytałabym czy ta miłość do pawi to nie taka jak do Jima, deklarowane przez wiele i ulotna, no mogłabym tak spytać.... tylko, że sama umiem odpowiedzieć na to pytanie, bo na moje nieszczęście YPSI dała mi się zamotać....
:twisted:
a masz!
Nata76 jak masz ochotę ciachnąć i zostanie Ci 3,7 to ja bym chętnie się z takimi pawiami zapoznała :roll: Może i ja dzięki Tobie się do pawi przekonam :lool:
Zgadamy się na pw.
A świecą się te pawie czy nie? Może to od partii zależy?
Nata,jak długie te pawie będą?
7?
1,6 na kółkową i 3,6 na sprzedaż? :wink:
Ustawiam się w kolejce po 3,6..a co :lol:
te pawie u TBW byly odbarwiane srodkiem Dharma (dostepny tylko w USA) - dziewczyna wlozyla je do plastikowego wiadra na noc i tyle
ze SuT (niemieckie forum) tez w wiadrze (z przykryciem! bo smierdzi) plus goraca woda i raz po raz zamieszane - zostawione na noc, rano bardzo dobrze wyplukane
ktora z Was zamierza eksperymentowac?
ja zamierzam jak się komuś zechce załatwić mi removera :lol:
magda, czekam na efekty i mam nadzieje,ze sie komus zechce Ci ten odbarwiacz załatwic....
dziewczyny....ale gafe popełniłam...zle obliczylam :oops: , wiec jeśli zechce pokroic,bo jeszcze nie wiem,to...to beda pawie rozm.6 :roll: czyli na krótka wiązana chyba za krótkie????jesli beda 4,70 to na kólkowa ze 2 m, to zostanie 2,7 około..... :?
nata poczekaj moze ja calosc wezme tylko mi przemierzysz jak przyjda co?
nata 2,7 to swietna dlugosc na shortie, chetne sie na pewno znajda. Ja na upartego 2,7 pod pupa zawiazywalam, ale to juz na samych koncowkach ogonow jechalam :rolleye:
Cytat:
Zamieszczone przez stasiu-lova
nata poczekaj moze ja calosc wezme tylko mi przemierzysz jak przyjda co?
sie nakkreciłam na te kółkową..... :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez Nymphadora
te pawie u TBW byly odbarwiane srodkiem Dharma (dostepny tylko w USA) - dziewczyna wlozyla je do plastikowego wiadra na noc i tyle
ze SuT (niemieckie forum) tez w wiadrze (z przykryciem! bo smierdzi) plus goraca woda i raz po raz zamieszane - zostawione na noc, rano bardzo dobrze wyplukane
ktora z Was zamierza eksperymentowac?
Ja chętnie swoje w tej miskturze utopię tylko skąd ją wziąźc?
Jakby któraś mogła załatwic to ja bardzo wdzięczna bym była.
tu jeszcze link do SuT
http://km12342-01.keymachine.de/forum/v ... 7&start=60
na tej stronie sa tez zdjecia odbarwionych pawi
i tak sobie mysle, ze jak bedziemy tyle stron dziennie pisac w tym watku to niedlugo zrownamy sie z watkiem indiofilskim :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez Nymphadora
hehehe
ja zakladajac ten watek szczerze watpilam, ze sie rozrosnie do rozmiarow indiofilskich, bo przeciez indio to cala masa szmat, a pawie to tylko dwie szmaciory :) a jednak jak widac budza duzo emocji, no moze rzeczywiscie jest to zjawisko przejsciowe, ale to nic, cieszmy sie, jest ruch na forum ;) :) :)