Większość jedwabi natkowych,z którymi się zetknęłam do tej pory była dobra dla dwulatka :-) Wyjąwszy zielone ważki. Poza tymi wszystkie,które widziałam to szmatany :-).
Wersja do druku
Moja 4,2 z okazji nadal wolna, jesli ktos jest zainteresowany to niech pisze:znaika:, jak nie to anuluje zamówienie:)
moja chyba jutro powinna przyjść, bardzo jestem jej ciekawa :) wzoru nie lubię, ale ten kolor :love: i skład :love:
Ja tez sie doczekac nie moge, ten kolor:heart: i jedwab i wzór mi sie podoba.:love:
rety, tylo zeby to cienizna nie była :)
ale skoro pre-order jaskolkowy jest u krawcowej, to moze nam mylic trop:ninja:
W zestawieniu Karuska Passiflora jedwabna ma 254 gr/m kw...ciekawe :-)
http://www.draagdoeken.nl/le/
w tym zestawieniu niezle wypadaja ostatnie perlowe motylki :omg::omg:
włączyłam jeszcze raz kompa tylko żeby sie wypłakać
przyszła passiflora :/
kolor szałowy! prześliczny wręcz
ALE
aż się upewniałam na metce, czy to na pewno jedwab :/ Chusta jest cała kłaczata, jak mocno używane aare wełniane. Pełno pozaciąganych niteczek na 2mm. Zgrubienia jak w lnie. Powyciągane kłaczki na 1-2cm wszędzie (takie kłaczki z rozdwajających się nitek)
już nawet nie rozwijam do końca, bo ja nie chcę takiej chusty :( wygląda jak mocno używana wełna a nie nowy jedwab :( buuuu :(
i to pierwszy gatunek, nie z okazji :/
później mogę spróbować zrobić foty, bo teraz już nie mam czasu, ale się strasznie zawiodłam :( Może te niteczki i zaciągnięcia znikną po pierwszym praniu, ale nie będę ryzykować, bo wypranej chusty mi nati nie przyjmie jako zwrotu :( więc jutro pakuję ją w pudło i odsyłam :( buuuu :(
tak tez wygladała na zdjęciach podejrzanie:(
:| Karusku a może warto zapytać o ten jedwab. Niech sie tu Natalia wypowie -może luźniej tkany i po praniu się "wciągnie". Zrób fotki? No i może podpytać na TBW i NM - jak wyglądały tamte passiflory z różem, zielenią i fioletem.
Natalio wypowiedz się...
Mam swoją. No FAKT :ninja: Kłaczasta:ninja:. Próbowałam pociągnąć jakiś włosek-wychodzi...skubać wszystkiego nie będę i w ogóle nie wiem co to jest??? Wygląda to jak kłaczki konopne.Nawet niekiedy takie "patyczki" są. Takie twardawe włókienka...Moze po praniu to wypadnie...a moze wylezie tego więcej??? :mrgreen:
Licho wie.
ALE: poza powyższym kolor jest tak piękny,ze ja to strawię :ninja:
Nie oddam :lol: Jest zbyt piękna :love: ;)
Mam kółkową i jednak chyba wolałabym długą...jest tak fajnie szeroka :twisted:
U mnie zostaje :D
ja na swoją czekam, jutro ma być ...Aksamitko pocieszyłas mnie baaaaaaaaaaardzo:D