hmm, mój gorący nie jest...
Coś mi chodzi po głowie, że komuś bambuski twardniały od suszenia na kaloryferze, ale ja suszę polarem do kaloryfera (niegorącego) i nie widzę różnicy.
Wersja do druku
hmm, mój gorący nie jest...
Coś mi chodzi po głowie, że komuś bambuski twardniały od suszenia na kaloryferze, ale ja suszę polarem do kaloryfera (niegorącego) i nie widzę różnicy.
Rozumiem :)
A te bambusowe Tots Bots nie mają polarka, tylko sam bambus, jakby taka przyczepiona wkładka z jednej strony, dać na to polarek?
Ja suszyłam na kaloryferze i sztywne nie były.
Polarek moim zdaniem koniecznie, skoro pupa wrażliwa, bo będzie podrażniona.
Ewlna - bambus jest chłonny, więc dobrze pasuje na noc i siedzi na pupie kilka dobrych godzin. Nie wiem, jak pupa małego by zareagowała na kontakt z moczem tak długi czas - chyba lepiej z polarkiem. Choć zawsze można potestować, jak dzieć w miarę gruboskórny.
PS: mój Igi dzisiaj spał z kupą kilka godzin w nocy... I nic się skórze nie stało (poza tym, że mu się przylepiła pielucha :hide: )
Przetestowałam formowane :roll: Jakoś bardziej pasują mi kieszonki. Może to kwestia firmy ale Antek ma strasznie dużą pupę w formowanych, ledwo spodnie założyłam 8))
z tą pupą to mam wrażenie, że przez formowanki to ciuchy trzeba kupować o rozmiar większe :roll:
Ja właśnie przez dużą pupę nie używam formowanych, tylko kieszonki.
Właśnie ja też taki mam zamiar. Wyprzedaję zakupione nowe formowane i zaopatruję się w dobrą porcję kieszonek :D To nam odpowiada najbardziej :D A wielorazowe są? Są :lool:
[quote="Ewlna"]A czy pieluszki można suszyć w suszarce? :roll: Nie powiem, byłoby to wygodne :D
Ja wszystkie pieluszki suszę w suszarce tylko w trybie łagodnym (chłodniejsze powietrze). Sprawdza się to bardzo dobrze. Na wszywkach jak prać jest zaznaczone, że można suszyć w suszarce. Kieszonki BG i wkładki do nich również. Część formowanych, gdybyś jednak jeszcze próbowała, po suszeniu wymagają jeszcze dosuszenia (szczególnie bambusik) kładę je na lekko grzejącym kaloryferze.
A na jakim programie suszysz konkretnie?:)
Jeszcze a propos kieszonek przyszło mi coś do głowy. Ja kupiłam najpierw na próbę Bum Geniusa i PD mini-maxi - stwierdziłam, że BG fajniejszy i kupiłam komplet. Wydają mi się porządniej wykonane. Ale teraz, jak mi dzieciak urósł, to mam jedno "ale" - to pewnie do wszystkich pieluszek na rzepy. Po pierwsze dziecko umie sobie samo rozpinać te rzepy, a moje w dodatku bardzo lubi ten dźwięk :wink:
Po drugie, to może nawet ważniejsze, zdarza się, że go te rzepy obetrą nieźle na udach - może kwestia nieprecyzyjnego zapięcia, ale jest to kłopot.
Z kolei co do PD, to irytujące są rozpinające się napy - był tu nawet taki wątek gdzieś, ten typ tak po prostu ma.
Ostatnio kupiłam też dwie Itti bitti i ta opcja wydaje mi się super. To nie kieszonki, ale podobne. Tę wkładkę wpina się na napy w środku pieluszki, więc jak dziecko tylko trochę siknie i pielucha (ta właściwa) nadal sucha, to można teoretycznie czystą wkładkę wpiąć i już. I są miluśne. Czyli to tak trochę jakby otulacz (?) z wpinaną wkładką, przez co pupka mała. A napy są świetne, mocne, nic się nigdy nie odpina samo.
Tylko już chyba nie warto mi kupować ich dużo, bo w sumie nocniczek załatwia dużą część siuśków. Aha, tylko one nie są one size. Ale tańsze od BG i PD.
Program: bawełnaCytat:
Zamieszczone przez Ewlna
stopień wysuszenia: do szafy
i włączam dodatkowo: tryb łagodny
Pewnie każdy producent ma inne nazewnictwo, więc u Ciebie może to trochę inaczej brzmieć.
No właśnie, u mnie nie ma łagodnego trybu :|
Sprawdź w instrukcji. Ubrania mają oznaczenie albo suszarka skreślona (nie polenana), albo sama (normalne suszenie) lub z kropką albo dwoma w środku (oznacza to, że należy wybrać delikatniejszą formę suszenia)Cytat:
Zamieszczone przez Ewlna
Każda suszarka powinna być dostosowana do wymagań producentów odzieży. Może masz jakiś cały program suszenia delikatnego?
Mam 3 programy: Extra dry, Store dry i Iron dry. Dodatkowo opcja syntetycznych i bawełnianych. To tyle :?
Napisałam pwCytat:
Zamieszczone przez Ewlna
Dzisiaj doszły do mnie zakupione na bazarku pielusie 8)) Zatem mamy 6 i czekamy na kolejne 3 sztuki :jump:
Pytanko o przechowywanie brudnych pieluszek, w czym trzymacie? :)
a doszły te moje ??? :)
ja na razie trzymam w............. umywalce... :lol: nawet nie śmierdzi bo pranie codziennie wychodzi. ale już wzięłam od mamy zamykane na pokrywę szczelne wiadro, tylko się wietrzy an balkonie bo latem w nim przechowywano... ogórki kiszone :lol:
Jeszcze nie doszły, czekam :D No chyba kupię wiadro 8))
Opętało mnie :hide: