a ja czekam Aniu!!!!!!!!!!!!!!!!1
Wersja do druku
a ja czekam Aniu!!!!!!!!!!!!!!!!1
w dniach 12-14.02 pieluszkarnia ma rabat 10 % - może kogoś zainteresuje :)
A ja jestem zakochana w kissaluvs :)
Kiedyś namawiałam Anię mamę
To i ja sie dolacze do rankingu, bo kupilam po jednej z kieszonek dla wyprobowania i juz sie zdecydowalam na wieksza ilosc:
1. Zdecydowanie bumGenius - mala, swietnie wykonana, latwo sie dopiera i blyskawicznie schnie. Dobra chlonnosc. Zastrzezenie do rzepow- wolalabym napki, ale nawet z rzepami bardziej mi pasuje od innych.
2.P'tits Dessous - wieksza, zdecydowanie mniej starannie wykonana. Chlonnosc porownywalna, tez blyskawicznie wysycha. Duzy plus za kolory i napki. Pupa nieco bardziej sucha dzieki polarkowi.
3. Swietne tez sa pieluchy frotkowe do skladania Lenya. Kupilam tylko 2 na probe, myslalam, ze skladanie, to problem, ale okazaly sie latwe do zalozenia, chlonne, latwe do prania i szybko schnace. Dla mnie sa lepsze od formowanych no i cena :D .Nawet bez profesjonalnego otulacza sa swietne (dopiero zamowilam welniany, a teraz uzywalam canpolu),
4. Kieszonki Nature Babies Stuffable one size- minus za wkladki. Jedna slabo chlonie, a jak zalozylam dwie, to nie dalam rady ubrac spodni synkowi :lol: , za "ceratkowe" zabezpieczenia przy nozkach- nie do doprania, a poza tym wcale nie zabezpieczaja (przynajmniej u 6 mies malucha, ktory ma szczuple nozki)- zdazaly nam sie wpadki. Plus za napki i duza regulacje.
Wlasnie zamowilam wiecej Bumgeniusow i frotkowych. Mam nadzieje, ze komus pomoglam, chociaz pewnie i tak kazde dziecko jest inne ...
im dłużej używam tym bardziej zmieniam zdanie i oczekiwania wobec pieluch
serafinko - rozwin mysl, bo mnie zaciekawilas!
Mam dwa pytanka i dzwięczna bylabym jakby sie ktos wypowiedzial :lol:
Czy ktoras z Was uzywała pieluszek YuYun?
I pewnie glupie pytanie, ale co tam :lol: Caly czas czytam tu, ze AIO sa be, a pocket cacy :lol: Dlaczego tak jest?
co to AIO? :oops:
AIO - all in one, czyli pielucha, wkladka, otulacz i co tam jeszcze w jednym...
ja nie uzywam aio tylko pocket - pocket schnie szybciej - bo wkladka sie wyjmuje ze srodka. tyle wiem, ale pewnie jest wiecej powodow...
AIO=
bylysmy prawie rownoczesnie...
wlasnie - zapomialam o roznych wielkosciach - dla mnie to argument glowny i zasadniczy - kupuje jedna pieluche i ona 'rosnie' z moim dzieciem (a za zaoszczedzone pieniadze kupuje wiecej pieluch... albo chust... albo jedno i drugie :wink: )
dzieki za odp.
Czyli rozumiem, ze tej firmu YuYun nie znacie? No to sie bede musiala na wlasnej (a wlasciwie Luśkowej :lol: :lol: ) skorze przekonac :wink:
no to teraz ja
moje zakupy :
-bum genius 3.0 - szt 6
-Hemp Babies™
Diaper Doublers
55% Hemp, 45% Certified Organic Cotton
( dodatkowe wkladki konopne) x2
bumGenius Stay Dry Doubler x3
Bummis Super Whisper Wrap x1
SILKY SOFT! bumGenius!
DELUXE Bamboo Fitted
Cloth Diapers czyli formowana bambusowa bum genius x 1
bumGenius Egyptian Cotton Fitted
Cloth Diapers czyli formowana egipska bawelna bum genius x 2
mialam jeszcze w koszyku kissaluvs formowane ale dzien przed tym jak moj znajomy zaplacil wycofali je ze sklepu buuu( chyba dlatego ze zostali jakimis przedstawicielami bumgeniusowymi )
chcialabym kupic jeszcze wlasnie z 3 formowane kissaluvs i otulacz imse vimse
dajcie znac jakie jeszcze moge sobie wrzucic do tego zestawu i jak z iloscia
mam dwojke jedno 1,5 roku male 6 mc
starszego chce juz powoli odzwyczajac wogule od pieluch wiec myslalam o trenerkach
w formowanych tylko bedzie chodzila mala
licze na was babeczki
a tutaj skelp w ktorym kupowalam www.cottonbabies.com
Mam pytanie co do rodzaju pieluszek. Pisalyscie, ze najlepsze sa pieluszki typu POCKET (np. BG lub PD) a z drugiej strony mowicie, ze dobrze miec jeszcze innego rodzaju czyli formowane/do skladania + otulacz - czemu to ma sluzyc? Zalezy od dziecka, naszych upodoban, czy jeszcze czego innego? Jestem na etapie planowania zakupow i przyznam ze mam niezly metlik w glowie.
proste-BG czy PD są dobre na wyjścia,czy na noc (lepiej na wyjścia), bo ze względu na zintegrowany PUL są mniejsze i łatwiejsze w obsłudze. wkładasz do środka wkładkę i zakładasz dziecku jak pampka. do tego po wyjęciu wkładki BG schną w oczach (PD trochę dłużej).
kieszonkę mają z mikropolarku, więc dziecku jest sucho dość długo.
niestety BG są bardzo drogie, wcześniej AnnnaMama
Dzieki magda1980 za odpowiedz - czyli aspekt jakze wazny finansowy.
lulka mam pytanie, jak odbywaja sie zakupy w tym sklepie (platnosc, przesylka itp.), bo przy obecnym kursie dolara ceny wydaja sie atrakcyjne, ale trzeba wziac pod uwage wszystie koszty.
Podekscytowana weszłam na stronę cottonbabies a tam piszą,że nie wysyłają juz za granicę :( Może to nieaktualne? Lulka, kiedy robiłas tam zakupy?
niestety nie wysylaja za granice
ja kupowalam i wysylalam do mojego znajomego w NY ktory nastepnie wysylal do pl
bede w US pewnie w grudniu wiec jakby co moge pomoc
Dzięki, do grudnia daleko, może już nie bedziemy pieluch używać;)
to ja sie do tego watku podlacze coby nowego nie zaczynac i forum nie zasmiecac :)
pytanie nr 1 - czy mozna nosic pieluszki formowane bez otulaczy?
pytanie nr 2 - czy kieszonki trzeba zmieniac co 3 godziny czy wystarczy tylko zmieniac wkladki?
pytanie nr 3 - jak najlepiej skladac pieluchy jak zakladam je pod otulacz?