prawie żadnej zmiany :)
ja miałam okazję macać bambusa nowego i mam potestowego. różnica jest.
moim zdaniem bambusy LL są dobre jako alternatywa dla (odradzanych) elastyków.
Wersja do druku
A jak one się mają do bambusów Nati? Akurat dwa macałam...
Spoko - może być nieobiektywnie :) Jak one się mają do siebie? Bambusy Nati są w dotyku kocykowate. Błyszczą się lekko. Są miękkie bardzo. A LL?
się nie rozjeżdżają w węźle i nie trzeba ich nieustająco poprawiać.
są mięciutkie.
Bambus LL jest cudownie miękki, to najbardziej miękka chusta jaką macałam. Jest do tego dość chłodna w dotyku. Chyba się nie błyszczy, raczej tego nie zauważyłam.
Dzięki, dziewczyny :) I sorry, że zaśmiecam wątek o wełnach ;) Mam ochotę na bambusa LL. Niektórzy wprawdzie narzekają na słabą nośność bambusów, ale ja mam inne doświadczenia, więc może się skuszę... (mój klocek waży 12 kg)
mam wełnę ale mnie ona strasznie kuje. macie jakieś sposoby, żeby ją jakoś zmiękczyć?
Ona nie kłuje, ona jest szorstka . Wydaje mi sie,ze to akurat sie nie zmieni.
mnie troszke gryzła
ale to szmata nośna ze hej jest
i ładna...sosna piekna:love:
no i łamanie konieczne, ale warto
Mnie kuje. Teraz jak zimno i trzeba się ubrac to jest ok,ale aż się boję co będzie później. Mój klocek waży już ponad 10 kg a roku jeszcze nie ma a slyszalam,ze jest nośna więc ja wzielam... Tylko nie wyobrażam sobie wiązania jak będziemy lżej ubrane... Skoro mnie to przeszkadza to co będzie z moja wiercidupką? Zastanawiałam się nad dodatkiem lanoliny do niej. W końcu dodaje się różne preparaty do sweterkow,żeby były miekkie. Co o tym myślicie?
Nie sądzę, żeby to wpłynęło na uczucie kłucia...
Może na lato zainwestuj w jakiś fajny, nośny len?
Chcieć to bym chciała. Wełnę kupilam za bezcen a wiem po ile lny chodzą i to nawet używane. Wszystko poza moim zasięgiem. Niestety chyba będziemy się męczyć w klasycznej. .
Mnie tez wełny na lato nie przekonują, może zamień ja na jakiś len np z dopłatą.
Tez mi sie tak wydaje, ze moze latem byc Wam za gorąco. Akurat w tej welnie, nosilam kiedys latem, ale w indio z welna, bylo bardziej przewiewne.
Warto na lato kupic cos krotkiego na plecak - chyba tak wiecej bedzieci sie nosic latem sadzac po wieku i wadze. A krotki len mozna niedrogo kupic, albo nosidlo - bardziej uniwersalne.
Rozumiem, bo chusty tanie nie są, ale czasem można jakąś okazję złapać :) Może daj ogłoszenie na chustostraganie i określ górną granicę ceny. Do niczego Cię to nie zobowiązuje, a może jednak coś się trafi :) Jeśli nie, dobra bawełna też da radę. Wełna LL jest dość gruba...
Właśnie zauważyłam :) no zobaczę. Narazie mnie nie cisnie,a wiem ze babus tego klocka już nie poniesie ;)