My mamy specjalne małe lalki dla kobiet w ciaży
Wersja do druku
My mamy specjalne małe lalki dla kobiet w ciaży
Wprowadzam nowy temat ;)
Jesteście z różnych szkół, krajów itp - więc...:
Jestem fizjoterapeutką dosyć świeżą w temacie chust, natomiast bardzo zainteresowaną. Chcę na ten temat pisać pracę magisterską i dlatego potrzebuję artykułów pochodzących z pism naukowych, medycznych - w każdym razie nie z pism dla rodziców. Najlepiej jeśli gdzieś na świecie były przeprowadzane jakieś badania na ten temat... Może na którymś kursie ktoś coś wspominał lub przytaczał? A może któraś z was sama coś kiedyś czytała?
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :)
PS. Mam już kilka po niemiecku i angielsku, ale do takiej potrzeby nigdy dość ;) Tym bardziej że Polska dalej kuleje w tym temacie.
Ten portal wygląda profesjonalnie i masz kilka artykułów o chustach i noszeniu w ogóle:
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=67184
P.S. Sama chętnie takie poczytam, bo ja, choć sama fizjoterapeutka nie jestem, to mój Pan jest i chetnie Mu to i owo podsunę z samej ciekawości. :)
Hej, planuje zrobić podstrone z tytułami/linkami do takowych artykułów na moim blogu... Póki co sporo można znaleźć w biblografii książki nosimy nasze dziecko, albo poprostu przeszukujac PubMed
Ciekawy temat. Ja dodam, ze elastyk mnie odstraszyl od noszenia, serio. Tylko jedno wiazanie, pozornie to ulatwienie, ale trzeba sie opasywac taka iloscia materialu, a na poczatku to jakos nie bardzo wspominam, moze dlatego, ze sama z tym walczylam. No i ledwo, ledwo koncoweczki wiazalam, a wtedy jeszcze z waga bylo u mnie duzo lepiej.
No i zgrzalam sie tez konkretnie zawsze, bo u nas cieplo.
Kurcze, moze doroslam, moze bakcyla zlapalam, nie wiem ;)
Chetnie zglebie te elastyki jednakowoz, choc nie zamierzam juz nigdy uzywac (jesli bedzie nastepne, to od razu tkana)
Może założyć gdzieś bardzo osobny temat artykułów? Ja dam te które już znalazłam, a inni będą dodawać swoje i każdy będzie mógł poczytać? ;)