poczekam aż się rozpakujesz.Cytat:
Zamieszczone przez hanti
Wersja do druku
poczekam aż się rozpakujesz.Cytat:
Zamieszczone przez hanti
super.Cytat:
Zamieszczone przez landa
jedno mnie przeraża w tym wiązaniu.
chusta oblepiająca biust :(
:op: pasjo, cóż za piękna sygnaturka :D
:)Cytat:
Zamieszczone przez pinaska
Mam sporawy biust, wierz mi Pasja, to wiazanie jest naprawde przyjazne dla biustu :D
ekhem... oszczędzę opisu swoich wdzięków. :PCytat:
Zamieszczone przez Linda
tego nie widać, ale chusta jest ściągnięta mocniej na krawędziach ,a na środku staniczek jest ciut luźniejszy :wink:Cytat:
Zamieszczone przez pasja
dziekuje pieknie :oops:Cytat:
Zamieszczone przez anette27
to nowa fryzura, jeszcze sie do niej nie przyzwyczailam. Dzisiaj juz krecona jest, bo mi sie prostowac nie chce :roll:
hanti widac,ze profesjonalistka z Ciebie, zadnych nerwow, powolutku i pewnie sobie wiazesz, bez zbednego poprawiania :) Kiedy ja dojde do takiej wprawy???
świetny film ;] Teraz muszę tylko doczekać się, aż Lena podrośnie dostatecznie do plecaka :D
Filmik profeska :D Hanti - pięknie wyglądacie. A plecaczek naprawdę wart nauczenia się, bardzo wygodny :-)
baaaardzo szybko :DCytat:
Zamieszczone przez kobra
I Kinia tak ladnie wspolpracuje :)
Moj Orlinek z uporem maniaka ciagnie mnie za wlosy za kazdym razem gdy wkladam go na plecy :cry: Mowie mu 'nie' mowie 'boli' uzywam dosc ostrego tonu, a on nic sobie z tego nie robi... Chociaz jestem pewna, ze rozumie, gdy mowi sie, ze boli... Macie jakies rady?
filmik boski, coprawda nie wiem co Hanti mowisz bo wylaczylam glos coby dziecia nie budzic ale az sie nie moge doczekac zeby sprobowac inaczej niz dotychczas.
coprawda ja nadal nie wiem jakim cude Tobie/Wam taka podociagana ta chusta wychodzi...
a najbardziej mi sie podobaja "Related Videos" zobaczcie sobie :) takie inne znaczenie slowa plecak :D
grimma wyłączając głos nic nie straciłaś :lol: w tle słychać moje (i nie tylko moje) dzieci, a ja zagaduję Kinię żeby siedziała spokojnie :lol:
ja tez, wlasnie zawiazalam przed chwila plecaczek pewna,ze tym razem bedzie dobrze i znowu zle dociagniete :evil: Jak hanti wiaze to nawet nie widac,zeby dociagala za bardzo, a ja sie naprawde staram a i tak nie dociagam jak nalezy :(Cytat:
Zamieszczone przez grimma
Kobra - plecaczki trzeba ćwiczyć i ćwiczyć i tyle ;-)
Hanti jest doświadczoną motaczką i potrafi już przy rozkładaniu chusty dość mocno ją naciągnąć tak, że potrzebne tylko minimalne dociągnięcie. poza tym Kinia pięknie się przytula do pleców co też wpływa na komfort wiązania.
pamiętaj, żeby utrzymywać naprężenie chusty i przed rozłożeniem drugiej poły naciągnąć i dociągnąć pierwszą a przed przeplataniem "ogonów" dociągnąć drugą.
no i jeśli to Twoje pierwsze plecaczki to może wybierz taki, w którym łatwiej się dociąga chustę i dziecko stabilniejsze przy wiązaniu?
na filmiku Hanti nie pokazuje zarzucania na plecy (czemu się nie dziwię bo to spory wysiłek i Hanti na pewno w ciąży wolała tego uniknąć) ale chciałabym zwrócić uwagę, że dzieci, a przynajmniej te, które nie są przyzwyczajone do siedzenia na plecach nie powinny być umieszczane na plecach bez dodatkowej asekuracji w postaci chusty i/lub drugiej osoby dorosłej.
zarzucania niema bo nie mam kogo zarzucać :lol: Kinia noszona jest tylko na plecach od czasu mego zaciążenia, więc wystarczy że kucnę i zapytam czy chce do chusty i już mam dziecko usadowione na plecach.
Kinia jest dzieckiem chustowym, wózek jest u nas w użyciu 1 kiedy ja sie źle czuję, 2 jako zabawka stojąca w przedpokoju. Co w praktyce oznacza że codziennie mała jest wiązana kilka razy na plecach, więc dla niej to oczywiste że trzeba chwilkę posiedzieć i poczekać aż matka skończy :wink:
Hanti,a co myślisz o tym,że to może być plecak (jeśli chodzi o motanie go,nie już jak jest zamotany) dla starszych dzieci, jak Kinia, która sama się trzyma i stabilizuje?
bo ja instaluję Marię sama i naturalne jest,że nie mogę robić tak jak Ty,czyli nie trzymać jej przy motaniu.
a znowuż próbowałam najpierw dziecko, potem chusta i jedną ręką to jest totalna porażka (w toku ewolucji chustomamy wytworzą sobie trzecią rękę,jestem tego pewna 8)) :lol: )
do tego nakładanie w ten sposób chusty przy dziecku w tym lub podobnym wieku, kiedy trzeba się spieszyć,bo się kręci, nawet jak jest precyzyjne i prawidłowe trwa wg tego dziecka za długo.
plecak umiem właśnie porządnie zrobić, bo Majka się idealnie dostosowuje do mnie przy tym i mogłam ćwiczyć ile wlezie ostatnio.
próbowałam na Majce udając żejest malutka,czyli przytrzymując ją tam gdzie trzymałabym Marię, ale nici z tego,za długo to trwa i ręce kosmicznie bolą.a ćwiczyłam to zapamiętale wg zasady,że motanie im dłużej cwiczysz tm lepiej wychodzi :lol:
znasz jakiś myk na motanie plecaka z małym dzieckiem bez towarzystwa drugiej asekurującej osoby?
plecak jest super, widziałam motanko na żywo, prosty i przyjemny,ale chyba nie dla kogoś w mojej sytuacji :cry:
plizzz
wypowiedz się :D
Linda napisała:
Linda, a nie możesz mu łapek czymś zapchać? U nas doskonale sprawdzają się małe samolociki, klucze od samochodu, czasem nawet misiek. I wiązanie przed telewizorem przy bajce. Kubek się zapatrzy, a ja bez problemu wiążę. Fakt, że przy krótkich włosach go nigdy na ciągnięcie nie kusiło.Cytat:
I Kinia tak ladnie wspolpracuje
Moj Orlinek z uporem maniaka ciagnie mnie za wlosy za kazdym razem gdy wkladam go na plecy Mowie mu 'nie' mowie 'boli' uzywam dosc ostrego tonu, a on nic sobie z tego nie robi... Chociaz jestem pewna, ze rozumie, gdy mowi sie, ze boli... Macie jakies rady?
Hanti, boski filmik. Kiniula jak mała modelka, spokojna i zrównoważona. A Twój brzuszek też fajny (bo przejściowy :wink: ).
Ja dopiero od niedawna polubiłam ten plecak, ale prawie wszystkie chusty mam za krótkie (wniosek - muszę nową sobie sprawić :twisted: )
ja zawsze trzymam mojego syna pod pupa gdy go motam, a motam go na plecach od jego 5ego miesiaca zycia, moj maz nawet nie siega do tego regionu plecow i mowi ze stracilam okazje na wielki zarobek jako czlowiek guma ;)
filmik hanti ( :applause: ) przypomnial mi skad ja sie uczylam plecakow, moze sie komus przyda:
http://pl.youtube.com/user/kurumiro
moim zdaniem babka odwala swietna robote i pieknie to demonstruje.