Kieszonka i tetra bambusowa
Pieluszkę testowała Natalka, 12,5 miesięca, 8,3 kg, szczuplaczek z brzuszkiem :). Piszę jeszcze przed wysyłką.
Kieszonka
Kieszonka uszyta starannie. Kolor ma przepiękny!! Uwielbiam taki nasycony, czekoladowy brąz. Wizualnie - bardzo pozytywne wrażenie
Chłonność: bardzo dobra. Testowałyśmy na nockę, czyli u nas to wychodzi ok. 10-12h :hide: Obecnie posiadane chinki nie dają rady, natomiast kieszonka LL była sucha, nie pachniało moczem, spokojnie jeszcze mogłaby zostać na pupie. W czasie dnia też sprawdziła się dobrze, wkład zmoczony w połowie. 1,5-2h.
Niestety napki nam też nie podeszły. Mała jest szczupła, a ledwo weszła. Dałam radę zapiąć z jednej strony tylko jedną z 3 napek (na ostatnią napkę tylnego skrzydełka), z drugiej strony też tylko jedną z 3 napek, tu na drugą napkę od brzegu. Minusem jest to, że napki w przedniego skrzydełka są bardzo szeroko rozstawione, mają jakby przerwę szerokości 1 napki - przez co pasują do co drugiej napki, a więc u nas wyszło właśnie tak, że zapięłam do drugiej z brzegu, a pierwsza była "wolna" i nic nie trzymała, dolna napka w ogóle do niczego nie dociągnęła. A więc rozmiar już za mały, żeby pieluszkę teraz kupować. A nominalnie powinna spokojnie wejść w tę rozmiarówkę.
Wkład mi się spodobał. Składa się na 3 - pomysł dobry, sprawdza się. Teraz schnął od 19 do ok. 15, a więc prawie dobę - na lekko nagrzanym grzejniku. Według mnie to dość dobry czas. Zwłaszcza przy tej chłonności. Kolor też ładny. Aha, pupcia nie była zbyt duża.
Tetra bambusowa - mięciutka, szalenie przyjemna. Nie użyłam jej jako wkładu, trochę żal, trochę nie wyszło. Ale jest tak cieniutka, że mogłaby służyć za wkład dodatkowy nie powiększając pupy zbytnio.
Ogólnie - pieluszka dla nas za mała, trzyma się ju tylko na 1 napce. Gdyby poszerzyć skrzydełka przednie, napki nabić bliżej siebie (te z przodu), zapięcia byłyby ściślejsze i bardziej stabilne. Wtedy rozważyłabym kupno, zwłaszcza za ten kolor! Wkład kupiłabym :)
Dziękujemy za możliwośc testowania.
Potem doślę zdjęcia, są u męża na komórce.