Re: dziewczyny gĂłrowe - ujawniaĂŚ siĂŞ!!
jaki piękny wątek wygrzebałam :love: :love: :love:
bo my okropaśnie górowi.
ja z Rzeszowa więc pół młodości w Bieszczadach i Beskidzie Niskim spędziłam- moje ukochane miejsca na ziemi.
jak super, że jest nas tyle;)moim marzeniem jest osiąść gdzieś tam...tylko gdzie, tyle pięknych miejsc...
wogóle jak zdrowie dopidze to za 2 tyg jedziemy z Gadem do Stuposian do znajomej. już się doczekać nie mogę :fire: :fire: :fire:
lori,super że ten wątek wygrzebałaś :) bo mnie już w góry ciągnie strasznie a tu tyle nowych informacji.
Cytat:
Zamieszczone przez lori
moim marzeniem jest osiąść gdzieś tam...tylko gdzie, tyle pięknych miejsc...
W Niskim - w dolinie Ciechani
W Bieszczadach - w Łopience
:)
źródliska Jasiołki....
ech rozmarzyłam się....
A na sylwestra byliśmy w Szczawnicy, trochę inny klimat, ale kilka wycieczek uskuteczniliśmy z potomstwem :lol:
Oj, ale piękne czasy się przypominają! Ja rodem z Tarnowa - w Beskid, Gorce i Pieniny z rodzicami a potem ze szkół się jeździło. Teraz mieszkam we Wrocławiu, ale tu jakoś mniej w góry już jeździłam i nie mam takiego sentymentu jak do tamtych stron. Muszyna to moje magiczne miejsce z dzieciństwa, co roku jeździłam do ośrodka Tamelu w Złockim. I koniecznie pojadę tam z moją córką, choć to z Wrocławia kawał drogi.
A na Turbacz wchodziłam jak miałam 6 lat, tata mnie na rajd wziął, wspominam to przepięknie, czułam się bardzo dorośle. :wink:
o jaki cudny wątek:)
świętokrzyskie się melduje!!!!! góry kocham. W Polsce złażone Bieszczady, Gorce, trochę Karkonoszy, Świetokrzyskie oczywiście, Tatr niewiele, bo tam psów nie wpuszczają, Na Słowacji Słowacki Raj, w Czechach Skalnych Miast część. No a w czerwcu......Szwajcaria :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump:
To moze logistycznie byśmy zaczely myśleć nad jakimś wspólnym rajdem w sierpniu może albo we wrześniu??????
Cytat:
Zamieszczone przez sowa_m
To moze logistycznie byśmy zaczely myśleć nad jakimś wspólnym rajdem w sierpniu może albo we wrześniu??????
genialny pomysł!
Jakieś pomysły co do miejsca? Moja propozycja - schronisko w Szczawnicy (bo aza w Jaworkach to pewnie ekstrem dla niektorych, choc my sie tam wybieramy w wakacje :P)
A moze baza namiotowa w Muszynie? Milo i kameralnie, co Wy na to?
A ja z Jury którą uwielbiam ale góry też kocham (nr to Beskidy) ale muszę pobluźnić bo zakochałam się w górach po Słowackiej stronie. :hide:
Re: dziewczyny górowe - ujawniać się!!
Ach, ja też Tatry Słowackie ostatnimi czasy preferowałam - niektóre szlaki puste - spotykasz może 3 osoby, przestrzeń....
Cytat:
Zamieszczone przez Aneczka
Cytat:
Zamieszczone przez sowa_m
genialny pomysł!
Jakieś pomysły co do miejsca? Moja propozycja - schronisko w Szczawnicy (bo aza w Jaworkach to pewnie ekstrem dla niektorych, choc my sie tam wybieramy w wakacje :P)
A moze baza namiotowa w Muszynie? Milo i kameralnie, co Wy na to?
Aneczka, nie rób nam czarnego PR :lol: :lol:
na obydwu bazach byłam z młodym jak roku jeszcze nie miał, nie chodził i bylo mega błoto. jest zajefajnie.
dla mnie super pomysł :)
Cytat:
Zamieszczone przez doominikaa
bylo mega błoto. jest zajefajnie. dla mnie super pomysł :)
hehe, błoto, pokrzywy, zero spania, no prawie jak na przejściu ;)
btw. To jak spotykamy się na Yapie? My będziemy ofkors chustowo-nosidełkowi :)
Cytat:
Zamieszczone przez pinaska
btw. To jak spotykamy się na Yapie? My będziemy ofkors chustowo-nosidełkowi :)
no jasne :)
tym razem umówimy się konkretnie, zeby nie było tak jak ostatnio :lol:
no i z Aneczką kooniecznie ,nie? :jump:
ja z pochodzenia i zamiłowania góralka :)
Pierwsze swoje wakacje Igor spędzi w Bieszczadach. A my z nim ;)
jak to czytam to się zarażam
ja taka mocno górowa nie jestem chociaż kilka pasm odwiedziłam
ale jak się to czyta to mi się chce po tym błotku połazić
Ja mam tak jak Reni :)
Kilka wypadów do tej pory zaliczyłam, ale od długiego czasu przerwa... tym bardziej, że mój mąż taki nie górowy jest (myślę, że po prostu jeszcze nie odkrył uroków takiego wyjazdu). Mam nadzieję, że nasz plan wyjazdu uda się zrealizować :)
ale mi się zatęskniło do mojej ulubionej krainy...
http://narty.gazeta.pl/narty/1,76282,63 ... &startsz=x
zwłaszcza to:
Nie jadę zbyt szybko, by nie przeoczyć schroniska PTTK im. profesora Stanisława Gabriela. Przykryta śniegiem góralska chałupa z szerokim spadzistym dachem i szeregiem okien w ścianie wyłania się wkrótce z lewej strony, nieco poniżej nartostrady. To najwyżej położone schronisko górskie w Beskidzie Niskim (740 m n.p.m.) powstało ponad pół wieku temu. Z komina bucha biały dym, przed wejściem wbita w śnieg para nart i butelka z wódką. Świetlica jadalnia zachowała klimat dawnych bieszczadzkich schronisk - na podłodze i ławach sterty plecaków, toreb, butów i ubrań, baru ani bufetu nie ma, jadłospisu też brak. - Trzeba tam podejść i zawołać głośno to usłyszy obsługa - młody chłopak przerywa na chwilę lekturę książki i wskazuje na róg sali. Podchodzę i krzyczę prosto w dziurę: - Jest coś do zjedzenia?!
- Są pierogi ruskie, z kapustą, bigos
- Własnej roboty?
- Nie, ale wszystko palce lizać, polecam!
W schronisku jest ponad 20 miejsc noclegowych w kilku pokojach (tylko jedna dwójka z łazienką). W weekend wszystkie pokoje zajęte, gospodarz zaprasza w następnych tygodniach...
nigdy mnie tam nie było ale fajnie piszesz dominika
a ja mam do was ogromną prośbę
może uda nam się wyjechać w maju w góry,.... oby
chciałabym w beskid sądecki lub pieniny, pieniny małe
może macie jakąś fajną sprawdzoną kwaterę tak żeby można było z 2 maluchami pospacerować.
może na pw