Czy Małpeczki z naszej półeczki nadadzą się dla rozgarnietego prawie czterolatka?
Wersja do druku
Czy Małpeczki z naszej półeczki nadadzą się dla rozgarnietego prawie czterolatka?
a może ktoś zna "Ciotkę Sass. Opowieści świąteczne" P. L. Travers (czyi autorki Mary Poppins)? Mary ja osobiście uwielbiam, dziś mam odebrać polecaną wcześniej książkę świąteczną z empiku (dzięki dziewczyny!), ale jeszcze czuję niedosyt.
Mirmle nadadza. U mnie kocha je 3 latek i bardzo lubi 5 latek :)
100kropek widzialam ostatnio Boże narodzenie wydawnictwa Wilga, bardzo mi sie spodobalo graficznie, historia opowiedziana z perspektywy gołąbka, swiadka wydarzen w Betlejem. Moze gdzies znajdziesz podglad.
A w domu mamy W noc Bozego narodzenia Ewy Stadtmuller, krótka wierszowana, juz nie tak ladna imo ale wszystko jest
Ja mam tą z wydawnictwa Wilga, o której pisze britta :) jak coś to pytaj :)
A czy znacie książki Patrycji Woy - Wojciechowskiej:
http://babyonline.pl/a-moja-mama-ma-...,16582,r1.html
http://polki.pl/kultura_ksiazki_artykul,10040095.html
U Frania w przedszkolu ma być spotkanie z autorką. Nie wiedziałam, że ta Pani pisze dla dzieci... Ciekawa jestem tych książek... :)
wyciągnęłam dziś "Jak czekać na Święta Bożego Narodzenia", które kupiłam kilka lat temu wysyłkowo, po czym stwierdziłam, że moi jeszcze za mali - akurat dla panny zerówkowiczki, myślę że na początek podstawówki też będzie ok. Krótkie historyjki i zadania - wskazana znajomość liter i dodawania/odejmowania. Mojej córce się podoba, siedzi rozwiązuje kolejne zadania słuchając w międzyczasie a to jak rodzina bohaterów robiła kartki świąteczne, zapalała świece adwentowe w wieńcu, co to znaczy adwent itd itp.
podpowiedzcie, czy znajdę gdzieś historię o Tadku niejadku, ale chodzi mi właśnie o tekst (może być samodzielny, albo w komplecie z innymi autorki)? Mam nagrane z neta wersję dźwiękową, ostatnio syn sobie lubi puszczać w dzień te różne piosenki, bajki, opowiastki, a o Tadku bardzo też polubił, mi się podoba - chciałabym jakąś przystępną cenowo i wizualnie wersję papierową.
A zna ktoś Malmi ( o bałwanku) albo Gąska Zuzia i pierwsza gwiazdka?
Gąska znana i lubiana. Czytałam Miszce już w zeszłym roku, miał niecałe 2 latka i była świetna.
widziałyscie mam oko na miasteczko?
zastanawiam się, czy nada się perspektywicznie dla dwulatki
Gąska Zuzia i pierwsza gwiazdka - polecam bardzo, bardzo
Osobiście nie znam dziecka które ją ma i jej nie lubi :-)
Czytamy ją kolejny rok i nadal lubiana
No to Gąska Zuzia zakupiona:-)
czy piaskowego wilka warto mieć w 3 oddzielnych tomach, czy mogą być w jednym?
Jak się sprawdza ta wersja jednotomowa?
Ja wolę w osobnych, bo często czytam na leżąco i ciężkie książki nie są w tym poręczne.
ja wole jednotomowa, bo zajmuje mniej miejsca :D