O jakiej Bajarce mówicie?
Wersja do druku
Bajarz już mam i poraz kolejny książka w ręku mni ezaskakuje, bo sporo było tu narzekania n acienki papier i mi ten cienki papier n azdjęciach wydawał się śliski, a w rzeczywistości jest matowy. I wiecie co... to jest typ papieru, który ja bardzo lubię ;). Taki cienki prawda, ale jakby stary z odzysku i kojarzy mi się właśnie z dawnymi książkami.
Brzechwa z tej limitowanej serii Siedmiorogu ma taki sam papier? Natala pewnie będzie mieć porównanie.
I nie kupiłąm dotąd Brzechwy właśnie przez papier, który mnie osobiście nie przeszkadza, wręcz przeciwnie ;).
Tak, to ten sam papier. Niektórzy narzekają, że prześwituje. Jest cienki, ale chyba nie aż tak. Mnie nie przeszkadza.
Ma ktoś już Harry potter i przeklęte dziecko? Rodzice mi dziś przypomnieli, bo chcieli mi kupić na urodziny, ale mama wyczytala że to scenariusz, tata dziś twoerdzi że czytał coś innego i z poślizgiem mi książkę kupi ;). Jak to wygląda w realu? Da się czytać?
Ja czytałam oryginał, jak tylko wyszedł. Czyta się na początku dziwnie, ale szybko się można przyzwyczaić. I naprawdę ta forma sztuki ma sens przy tej treści ;).
sprawdzilam Brzechwe tez cienki. mnie najbardziej przeszkadza, ze tekst i rysunki przebijaja spod spodu. jakby papier byl ociupinke grubszy to bylo cudnie...
Od jakiego wieku jest Rozbójnik Hotzenplotz? 3 latki zrozumieją czy za wcześnie?
Szukam Opowieści z parku Percyego Mroźna zima,jakby komuś wpadła w oko to dajcie znać prosze,potrzebuję na Gwiazdkę 3 egzemplarze a tu nie ma i nie ma.
Dziękuję
Zaczęłam czytać mojemu synkowi jak urodziła się jego siostra czyli miał 4 lata i 2 miesiące.
Natomiast on wcześniej juz miał czytane dłuższe książki które chciał m.in Małpeczki z naszej półeczki, Małpiszonek Pipi, Kajtek i miś oraz książki z serii Mistrzowie ilustracji.
Natomiast Rozbójnik to była pierwsza książka przeczytana od razu tego samego dnia i zaczęta ponownie.
Poprzednie były czytane przez kilka lub kilkanaście dni w ratach.
Wszystko zależy od dziecka
Nie wiem czy wcześniej były - co o nich myślicie myślicie ? http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c3f72098e1.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c5bb973660.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...758ca30b92.jpg
Tappi to chyba jedna z bardziej popularnych i polecanych tutaj pozycji.
Polecam.
Do pozostałych się nie odniosę bo nie znam.
Tappi był omawiany tutaj wiele razy i chyba wszyscy polecali dotychczas. U nas bardzo lubiany.
Kasdepke nie znam, natomiast Bajkoterapię przeglądałam niegdyś w Lidlu i mnie jakoś nie ujęła.
natalie Tappiego moja córka bardzo lubi, czytałyśmy od około 2r.ż. Pozostałych dwóch nie znam, przeglądałam tylko w bibliotece, ale mnie nie porwały, z Kasdepke Marcysia bardzo lubi "A ja nie chcę być księżniczką" i "W moim brzuchu mieszka jakieś zwierzątko"
Podobno Kasdepke dosc doslownie opisuje kwestię skad sie biora dzieci , kumpela zabrala zafascynowanej 7 latce, nie wiem czy słusznie, ja nie czytalam
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
U nas Tappi nie wzbudza zainteresowania,natomiast Kasdepke starsza lubi
Natala mądre dziecię,ale co tu mówić jak oczytane pewnie od poczęcia:)
Ale Kasdepke o tym rodzeniu dzieci to pisał w książce Skąd się biorą dzieci. W tej też? Księgi uczuć nie mam, ale czytałam o niej dobre recenzje.
nam księga uczuć w ogóle nie podpasowała :( niby wszystko ok z nią, ale jednak Kasdepke nie dla nas
Tez nie lubie, mamru, tak, w jednym z uczuć jest rozmowa o seksie.
Dzięki Agulinko. I ja za Kasdepke nie przepadam. No może poza Potworem i A ja nie chcę być księżniczką
ja tez nie mam, ale przeczytalam na stronie NKo seksie i dzieciach w Horrorze jest...Cytat:
"Wielka księga uczuć" składa się z czterech wcześniej wydanych tytułów: "Tylko bez całowania! czyli jak sobie radzić z niektórymi emocjami", "Kocha, lubi, szanuje... czyli jeszcze o uczuciach", "Horror! czyli skąd się biorą dzieci" oraz "Drużyna pani Miłki, czyli o szacunku, odwadze i innych wartościach". To zbiór zabawnych opowiadań o pani Miłce, nauczycielce do zadań specjalnych, teatralnym pajacyku i grupie przedszkolaków, których nie da się nie lubić.
Dzięki Natalko!
a znacie książki Piret Raud: "Historie trochę szalone" i "Księżniczki nieco zakręcone"?
wrzucam tutaj bo kilka osób mnie prosiło o erratę.
Może jeszcze się komuś przyda.
Przepraszam, że tak długo to trwało.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9735d629de1e.jpg
Tak, ale chodzi mi o to, że Ty mnie pierwsza uświadomiłaś o błędzie w druku, bo zapytałaś o moją wersję z reniferem. i wtedy sprawdziłam tę 177 stronę, a jezeli chodzi o czytanie to jestem dopiero na drugiej baśni i gdybyś wtedy nie napisała, to jeszcze nic bym nie wiedziała :D.
Czy ktoś czytał już "Boże Narodzenie krowy Zosi"?
"Moja Ciotka Sroka" warto?
Powiedzcie czy warto buchmana opowieść wigilijną, czarnoksiężnik z krainy oz, w 80 dni dookoła świata, księga dżungli? W dobrych cenach widziałam stacjonarnie ale nie wiem czy brać bo byłoby to bardzo na wyrost ( syn ma trzy latka ;))