Z krzyżem i chestbeltem. A chestbelt i tybetańskie wykończenie to nie jest to samo? :oops:
Wersja do druku
Z krzyżem i chestbeltem. A chestbelt i tybetańskie wykończenie to nie jest to samo? :oops:
Linda ciemna nie była, ale mnie to zdziwiło bo myślałam że chusty nie farbują :oops:
Lemonka to nie to samo :wink:
Moje Koralle też Julkowego jednego pajaca podbarwiło na różowo, ale nic innego (mimo, iż prałam z jasnymi), a i to zeszło z pajacyka przy następnym praniu. Ale też się trochę zdziwiłam... dodam, że piorę w 30 stopniach zawsze.
Hanti dzięki :) No to teraz muszę poszukać o co biega ;)
lemonka - chestbelt (krzyz) zawiazujesz zanim zalozysz poly chusty na dziecko - w ten sposob mozna sobie pomoc zeby chusta sie nie luzowala, a tybetanskie robisz na koncu, dociagajac tym niejako wiazanie :) Poszukaj w instrukcjach, albo w filmikach na youtube!
Indiofilki kochane, poradźcie. Zastanawiam się cichutko na jaki kolorek farbnąć Eisa z lnem. Jakoś po farbowaniu Teesty zapałałam miłościa do Aqua Marine? Myślicie, że to zda egzamin? Chciałabym, żeby to wyszło jak Lana Mint.
też mam eisa i też mnie okresowo kusi żeby go farbnąć :) IMO ta niebieskawa nitka jest tak jasna że każdy kolor powinien ładnie wyjśc - no może oprócz jasnych ciepłych (róż,beż,pomarańcz). Turkusiki i zielenie będą na eisie piękne. osobiście sie skłaniam do brązu bądź oberżynki - ale ilekroć wyciagam tę chuste to stwierdzam że kurcze ma swój urok i jakoś farbowanie odwlekam ;-)Cytat:
Zamieszczone przez kajkasz1
Będe czekać na newsy w sprawie farbnięcia eisa :-)
już wiem :) z marzeń realnych jeszcze tylko jednego indio pożądam :D
naturalnie ciemniejącego brązu :love:
z tych NIErealnych to bym jeszcze kilka przytuliła :hide:
Hanti to życzę Ci przytulenia tych kilku :wink:
A kiedy mozna oczekiwac nowych limitowanych wersji?
jestem jednostką indiospełnioną (no prawie :wink: )
właśnie przyszła do mnie przecudnej urody wełenka :D telepie się w pralce, a ja cierpię katusze bo jestem chora i na spacer sobie w niej nie pójdę :(
Fotki będą jak się wysuszy :D ale pięęęęęęęęęęęęęęęekna jest :D
mam już konopie, len (50 %), wełenkę, bawełny limitowane i bawełnę ze stałej ofert, czegóż mi więcej potrzeba ? ....................... a tak, kaszmiru :twisted:
wełenka w pralce :?: :shock:Cytat:
Zamieszczone przez hanti
grunt to mieć sprytną pralkę z programem do wełny :) nawet płaszcz wełniany już się z nią zapoznał i krzywdy nie robiła :wink:Cytat:
Zamieszczone przez pasja
Hanti kochana, moze wyciagnij te welenke z pralki! Na pewno przed wirowaniem! Ja welenke piore tylko recznie... bo nie chce aby sie sfilcowala...
Tez mam nowa pralke (hoover) z funkcja prania welnianych rzeczy, jedwabiu.. ale balabym sie wyprac welniana chuste w pralce.. wole recznie i delikatnie mieszac lapkami. Welna nie lubi zmiany temperatur i wirowania, gwaltownych ruchow... N
mam pralkę inteligentniejszą od siebie wyposażoną w program do prania wełny :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez hanti
ale indio z wełną prałam ZAWSZE w rękach.
jak prawi Linda - żeby się nie sfilcowało.
już wyprana, nie ucierpiała :lol: program dla wełny bazuje na baaaaardzo delikatnych półobrotach, bez wirowania :) poważnie od dawna piorę wełniane rzecz w pralce i nic się nie filcuje :)
bardziej zastanawia mnie prasowanie :hide: chust wełnianych nie prasujecie, prawda ?? bo jakoś nie wyobrażam sobie żebym miała ją żelazkiem potraktować
Prasuję, prasuję, koniecznie ;)
Piorę ręcznie w zimnej wodzie.
Moj malz wczoraj przylecial z UK... przywiozl dawno wyczekiwana welenke.. indio terra. Chusta bardzo mila w dotyku, brazow co prawda nie nosze.. ale to nie jest taki znowu braz :wink: Terra jest o 3 cm krotsza niz pozostale indio, ma 63 i pol cm szerokosci... ale nie wydaje sie byc sfilcowana, a widzialam juz 3 sfilcowane welenki.... Dzis wieczorem czeka ja delikatne moczenie w wool wash, powinna sie po tej kuracji zrobic jeszcze bardziej milutka. Oto kilka fotek:
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/j...qjPIol2stB.jpg
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/j...iYECwEpwaB.jpg
moj mlodzieniec. w towarzystwie indio:. od lewej terra, potem lavendal i moje lila z bialym...
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/j...9J2HaJ3GpB.jpg
Jejku aaaale sliczna :love: :love: :love:
No i wy jak zwykle cudownie na zdjeciach wyglądacie