A ja do Nitki dzisiaj pisałam, żeby mi go zmierzyła :lool:
Wersja do druku
A ja do Nitki dzisiaj pisałam, żeby mi go zmierzyła :lool:
Ja też chcę wełenkę... :cry:
czy ktoś kuma po niemiecku? jest tu coś napisane o tym, że chusta jest węższa?
http://cgi.ebay.de/Didymos-Tragetuch-Gr ... 286.c0.m14
nic nie ma o szerokości.
jest za to napisane: o długości, o tym, że można tej długość (4,7 m.) używać do rozmiaru konfekcji 42, o tym, że nie ma zwierząt w domu i o tym, że sprzedawca nie daje nakazanej niemieckim prawem handlowym dwuletniej rękojmi (nawet na towary używane).
to tyle mojej znajomości szwabskiego.
do uslug ;)Cytat:
Zamieszczone przez hanti
no wlasnie chyba jest juz spakowana w torbie mamy, wiec dopiero Hanti moze ja zmierzyc. Wedlug mnie ma taki sam rozmiar jak moje konopie, czy welniane aare, ale to tak tylko z pamieci fotograficznej, wiec moze sie myle...
ach - i jeszcze przyszlo do mnie wczoraj inne welniane indio (rozowy kolor jednak mi nie do konca pasowal), ktore wlasnie podobno troche sie spralo w szerokosci - ale jest cudnie mieciutkie i wcale a wcale mi to sprawie nie przeszkadza - takze doskonale rozumiem co masz na mysli Aniu. Nawet bardziej mi sie podoba od tego poprzedniego, wydaje sie troszeczke bardziej miesiste (ale to moze akurat zalezy tez od tego w czym prane - ja nie eksperymentowalam jeszcze sama).
Aniu, przepiękna chusta! gratuluję!
Czekam na zdjęcia Was w Niej :-)
Piekny antracyt, gratuluje! Aniu czy masz odczucie, ze chusta jest sfilcowana, jezeli nie, to pewnie ta chusta jest krotsza. Ja za tydzien bede miala terra z welna, to ja wymierze i dam ci znac.
Hanti, farbowana welenka, super :D
az mi glupio dziewczyny, zadna ze mnie indiofilka, bo mam tylko dwa i od dawna nic nie kupilam :( ale kurcze ostatnio juz taka malo nosze!
za to, jak juz zdecydujemy sie na nowego bebisia, to z ebaya nie wyjde :D i z debetow :twisted:
nasza nowa welenka - indio jasno-niebieskie ;) Aniu zmierzylam - sprane ma szerokosz 54 cm.
ło mój boziu to jeszcze węższe od mojego :shock:
ale piękne, piękne jest!
o rany, ale cuuudooooo! :szok: :szok: :omg: :love:
Sliczna chusta, gratuluje!
:love: piękniuchne :love:
ale taaaaakie wąskie :omg:
jak sie w takim waskim indio nosi? dla mnie 60 cm to juz tak na pograniczu jest, nie umialabym chyba wiazac takiej waskiej chusty
bardzo ladna :thumbs up:
Cytat:
Zamieszczone przez Gavagai
Gavagai[b czy to jest zwykły, prosty plecak? Z tybetanskim wykonczeniem? Baaardzo mi sie podoba takie wiązanie, jak równiutko. I chusta piekna. Wy też :)
właśnie wyprałam coralle i pytanie mam (tak z czystej ciekawości) czy wszystkie ciemne chusty farbują ??
Ja mam same jasne, więc poza roskiem który na początku troszkę farby gubił, nie spotkałam się z tym.
Ale po dzisiejszym progresteronie ślicznie łazienka wygląda caaaała w chustach :lol: nic tylko poleżeć sobie w wannie i napawać się widokiem :D
a nie jest to prosty plecak z chestbeltem?
edit: oczywiscie, ze z krzyzem :oops:
gava juz dawno to indio posiala w swiat, nie wybacze :P :P :P taka piekna chusta mogla w rodzinie zostac :P :P :P :P
plecak z krzyżem z chestbeltem
Piekny plecak, piekna chusta :D
Hanti, ,ja pralam ostatnio indio sonnegelb, takie zolciutkie, troche zolta woda byla...
Coralle pralam juz 3 razy, nie pamietam, zeby woda jakas bardzo ciemna byla... Ale to jest 'intensywna' chusta, wiec na pewno nie pralabym jej z innymi jasnymi rzeczami.