Czerwona jest jednokolorowa.
Wersja do druku
Czerwona jest jednokolorowa.
Przyjechała wczoraj. Wsadziłam do pralki z moją miksturą do prania. Wyjęłam i wsadziłam na nowo na ponowne płukanie. Żelazna Lana wisi sobie i schnie i czeka na dalszą akcję czyli prasowanie. Kolor powalił mnie na kolana, jest przepiękny a wzór zachwyca. Ale żelazna jest mocno :shock:
Dziewczyny, obiecuje, ze wkleje jakies zdjecia, tylko musze zrobic, a z czasem krucho u mnie.
Zaczelam pracowac, akurat mialam taki okres w pracy, ze od pn-sob pracowalam do 19-20, nie mialam dostepu do netu, w poniedzialek jade w delegacje, ale w nastepny weekend ja obfoce.
Nosze w lanie codziennie, bo moj synek tylko tak teraz zasypia, nie za dobrze znosi ta moja prace i nie chce inaczej zasnac, nawet normalnie noszony na rekach.
Wloze go w lane i po 15 min zawsze juz spi. Ciagle ja uwielbiam i chyba jej juz do konca noszenia nie sprzedam, choc dotychczas nie bylam zbyt wierna moim chustom.
Jeszcze jej nie pralam, w koncu musze to zrobic.
W miedzyczasie testowalam konopie tulipownej 3,7m.
Bardzo fajna chusta o swietnej nosnosci, ale Lany bym na konopie nie zamienila.
Co do znaczka na srodku, to jest to cos w rodzaju G. Ktos pisal, ze instrukcja beznadziejna, ja szczerze mowiac zadnej nie dostalam, oczywiscie nie mam o to pretensji, bo nie potrzebuje.
Dzieki Vega za wyjasnienia co do miekkosci roznych rodzajow Lany. Nie wiem, jaka moja bedzie po praniu lub kilku praniach, ale np. w porownaniu do nowej niepranej Nati (tej najnowszej, gdzie zrezygnowano z ostatniego procesu obrobki) jest mieksza. A dodam, ze Nati po kilku praniach jest mieciusienka.
April, Ty sie znowu po mnie pomawiasz :lol:
Soki masz rację :oops:
Ale ja chwyciłam jeszcze leosia i indio po drodze, zeby już tak zupełnie po tobie nie zgapiac :lool:
Moje lanisko jest cudowne! pierwsze motanie (po nino) i tak sobie pomyślałam:no stara to się wkopałaś. Długa, szeroka, twarda, ludzie help!
Ale nic, zamotałam, dociągnęłam, poszłam. Wróciłam po 3 godzinach, "zapomniałam" że miałam dziecko! Nosi najlepiej z tych chust, które miałam do tej pory. Otula niesamowicie, nic się nie wrzyna. No cudna jest.
Lepiej przed praniem sprawdź tą małą kieszonkę na końcu chusty :lool:Cytat:
Zamieszczone przez Skoki
KONIECZNIE!Cytat:
Zamieszczone przez zulam
(ja nie sprawdziłam :hide: )
Dziewczyny, dobrze, ze mnie ostrzeglyscie, w zyciu bym do tej kieszonki nie zajrzala i upralabym instrukcje.
A tak swoja droga ta instrukcja to megadramat.
No nie ma sily, zeby z niej cos wyczytac, gorszej chyba nie mozna bylo zrobic.
Dzisiaj nosilam bardzo krotko, bo Macius juz po minucie zasnal, przelozylam go do lozeczka i sie nie zbudzil na szczescie.
Tak czy owak wciaz kocham Lane, ale nie wiem, kiedy ja upiore, nie chce mi sie, no i jeden dzien bylabym bez chusty.
Lana nie ma instrukcji bo z założenia ma być sprzedawana przez doradców noszenia, którzy od razu nauczą mamę wiązania :)
A jeszcze się pochwalę, że dzięki pomocy jednej z forumek nawiązałam kontakt z Laną niemiecką i już niedługo Harmony, Atumn i inne zagoszczą w moim sklepiku :)
Vega to świetna wiadomość! :D gratulacje :applause:
no to i ja sie pochwalę
mam Lanę Mint i wszystkie opinie o tym jakoby lana byla sztywna,ostra itp.
moge sobie do szafy schowac :wink:
ok,ok przyznaje ze jestem prawdopodobnie 6 wlascicielka tego
egzemplarza,ale nawet sie nie spodziewalam,ze chusta bedzie tak mięciutka
i miła w dotyku.
w zmierzchlych czasach macalam sie z lana tatoo i przyznam ze mint
jest zauważalnie hmm... delikatniejsza( :?: ),ale to moze kwestia złamania.
do porownania mam nati colorado,
lana zdecydowanie grubsza,ale tak samo mięciusia,no i szersza
w obu nosi sie dobrze,ale moze słynną nośność lany docenie jak
Bianka-Pianka zrobi sie cięższa,przy 8 kilogramach nie odczuwam jakiejs szokującej różnicy.
troszke wygodniejsza wydaje mi sie lana ze względu na szerokośc(80 cm)
no i jest ciut krótsza od nati co mi odpowiada,bo nie lubie ogonów,
no i dociąganie:mam z tym małe problemy,a i tak uwazam ze z lana idzie mi calkiem nieźle.
no i kolor sliczny
przyznaje ze zanim ja dostałam,chodzily mi po głowie niecne mysli o jej przefarbowaniu
na coś a la sonnenstern violet,ale jak ja zobaczylam szybko mi przeszlo
kolor jest tak stonowany,pasuje do nas po prostu.
Jaki kolor ma tak naprawde lana atumn? Ma ktos zdjecia w akcji tego? Podoba mi sie tez fioletowa, ale na forum znalazlam tylko jedno zdjecie.
Czy lany kurcza sie po praniu? Wyczytalam, ze sa dluzsze niz podaje sklep. O ile dokladnie dluzsze? Po ilu praniach sie lamia?
Lana style cudna jest :D :D :D
nosilam w niej raptem 5 minut, bo maly nie mial ochoty, poza tym 4 inne chusty mam do wyprobowania,ale znajac jej legendarna nosnosc na pewno mnie nie zawiedzie. Chusta jest jeszcze nie prana a juz miekka, jest sliczna i elegancka, potrzebowalam wlasnie Lany zeby Jima w moim stosiku zastapila. Mezowi tez sie bardzo spodobala :)
Ja mam Lanę Olive i jest fantastyczna. Miękka już bo robi jako domowa huśtawka :) Super nosi, fajnie się dociąga i ma ładny kolorek. Miała być moja, a Małż już ją sobie przysposobił :roll:
A jaka dlugosc maja wasze lany? O ile cm sa dluzsze od tego co mowi metka?
Mam używaną Lanę Aqua zafarbowaną przez Lindę na przydymiony fiolet, dł. 4,4m
Plusy:
- szeroka, czuję, że nic spod dziecka nie wyjeżdża
miękka, miło otula pasażera
dobrze układa się na ramionach, ani razu nic mi się nie wrzynało
ogony bez skosów
Minusy:
- ciężka
w porównaniu z leo, często kiepsko się dociąga i dziecko wcale nie jest "jak przyklejone"
Tak więc przy 11kg dziecka, wygrywa leo. tzn. jego bym nie sprzedała, bo jest bardziej uniwersalny (i dla maluszka i dla klocuszka). Ale jako druga chusta Lana jest bardzo sympatyczna.
jej dopiero trafilam na ten watek ale Lana Style :szok: ale najpierw musze zaopatrzyc sie w Indio;)
wczesniej nie zauwazylam ankiety,teraz dalam 5 :)
Mam od jakiegos czasu druga lane, aqua, ktora zafarbowalam. Uwielbiam te chuste, wole od lany mint, ktora sprzedalam, bo ta moja jest juz bardziej miekka, dziecko naprawde przykleja do plecow :D Chusta na 6 jak dla mnie :thumbs up:
mam tattoo i dałam jej 4.
bo
nie wiaze sie zbyt latwo.
i jest odrobine za szeroka.
a poza tym jest genialna i przepiekna.
lubie jak sie okazuje nie delikatne, a przasne szmaty
powiedzcie mi czy jest Lana Tatoo krótsza niż 4,8?
bo z tego co piszecie to 4,8 może się okazać długie na 5 metrów?
właśnie zdecydowałam że kupuję Lane Tatoo :love:
lori, zajrzyj tutaj
viewtopic.php?f=3&t=12213
va dzięki :wink:
czyli jest 4,4.
no to teraz muszę sprzedać moja papryczkę i upolować lanę 4.4 :mrgreen:
Hej. :-) Przeczytałam całą dyskusję o chustach Lana, bo chciałabym taką właśnie chustę sobie kupić. Jednak kilka osób wspomniało, że nie poleca się tej chusty dla niemowląt. Dlaczego?
Jestem jeszcze w ciąży, ale chciałbym sobie już poćwiczyć wiązania, dlatego myślę o kupnie chusty już teraz, kiedy mam jeszcze mały brzuch. Spodobała mi się właśnie chusta Lany, a kobitka w sklepie nie mówiła nic o jej "nieprzydatności" dla niemowląt... Więc, jak to jest? Z góry dzięki za pomoc. :-)
Byc moze dlatego nie polecaja dla niemowlat,bo Lana jest bardzo gruba chusta,z tego co slyszalam i czytalam,zwlaszcza nowa,niezlamana.
Cytat:
Zamieszczone przez elbazetka
Prawda :) Zwłaszcza Lana wzorzysta, choć złamane są już fajne, ale ja bym noworodka w niej nie nosiła. Mam Lanę Olive mięciutka już ale gruba jest i fajna dla mojego synka, ale kupiłam ją dopiero 3 miesiące temu ;) Dla maluszka jakąś mięciutką kup :)
Ja mam uzywana, wiec nieco juz zlamana czerwona lane i uwazam, ze to bardzo fajna chusta dla mojej 2.5 miesiecznej corki. Nie wiem jak by bylo w elastyku, nie chcialam sie bawic w kupowanie go i sprzedawanie po 3 miesiacach. Niektore mamy obchodza sie ze swoim nowonarodzonym dzieckiem jak z jajkiem, boja sie noworodka wziac na rece, a co dopiero wlozyc do chusty. Byc moze wtedy lepszy jest elastyk. Na szczescie ja nie mialam tego problemu. Nie mam porownania z innymi chustami, ale moja prawie zlamana lana sprawuje sie dobrze. I tak wyglada jak kawal drelichu, ale jest mila i sprezysta, no i masz efekt przyklejenia (dzieci lubia sie odginac do tylu). Nie wiem jaka jest nowa lana, czy bardzo twarda, mnie miekkosc mojej uzywanej wystarcza, zwlaszcza, ze jest zima i nosimy sie na kurtke, wiec dziecko i tak nie poczuje ewentualnej miekkosci.
Moze tez pomysl o jakiejs uzywanej?
Wiesz ja zaczynałam od starej Nati - grubej i sztywnej nie mając porównania z innymi i też mi się dobrze nosiło. Mając jednak porównanie obecnie kolejnego malucha w Lanę bym nie wpakowała bo gruba i tyle,( sztywność rzecz względna) i wolałabym coś bardziej przewiewnego i milszego na początek.
Hmm a może jeśli koniecznie chcesz Lanę to kup niemiecką, są śliczne, świetnie noszą, a jednak cieńsze i milsze IMO.
Od kilku dni mam Lanę Tatoo - zakochałam się w niej. Owszem jest twardsza niz np papryczką, która również posiadam, ale to w pewnym sensie jej zaleta. Super sie dociąga i co najważniejsze dla mnie - ma bardzo dobrą nośność. Choć moje dziectwo waży dopiero niespełna 6 kilo ale w porównaniu z papryczką wogóle tego ciężaru nie czuje. No i to co mnie złapało za serce - FANTASTYCZNY KOLOR z pięknym wzorkiem. jest tak mniamuśnie czekoladowa, taka tajemnicza, elegancka, taka swojska zarazem, ech brak mi słów...
daje 5 :mrgreen:
Mam cienka samorobke, wezel w niej maly, ale nie wiem jakie to ma znaczenie?Ze trudniej zawiazac w wielki wezel? Wydaje mi sie ze w grubszej chuscie dziecko ma wygodniej pod kolanami. O przewiewnosc bede sie martwic latem, chciaz znajac angielska pogode pewnie upalow nie uswiadcze. Moze uda mi sie wygrac Nati z bambusem ;)
Ja testowałam Lanę Olive (dzięki Nata!) i to zupełnie nie była chusta dla mnie. Jest gruba. Jest ciężka. Nie mogłam się skupić nad jej nośnością, bo generalnie przez cały czas czułam JĄ na sobie i bardzo mi to przeszkadzało. Ale ja nie znoszę wrażenie ciężkości i wiem, że wolę coś cieńszego, nawet jeśli bardziej odczuwam ciężar dziecka. Kolor bardzo fajny. Mam wrażenie, że jest za mało takich zielonych, złamanych chust. Mój mąż stwierdził, że czegoś takiego, w sensie kolorystycznym, nam brakuje.
wyciagne watek pytankiem:D
ktore lany maja wzor w ludziki? bo normalnie padlam z tym wzorem jest tak groteskowy ze az pikny:D
:applause: :applause: :applause: Witam w klubie ( och Ty strzelcu.... :lool: )Ja się w niej już daaaaaawno temu zakochałam ale u nas nie do zdobycia raczej........a pokazała mi ja Linda :kiss: :love: CUUUUUUUDNE LUDZIKI- oj takiego Mt z ludzikami hmmmmmmmm- ale byłby super- są rózne kolorki Odynko- widziałas?????
widzialam Melon i Lime Tree chyba tak to sie nazywalo;) czyli zolta i mietowa ach jak ja sie rozmarzylam i znow od momentu kiedy to sprzedalam kochanego Tiefa by wymienic go na elipsy i twierdzilam ze zadna chusta juz mnie nie rusza serce me zostalo poruszone :oops:
mam Lanę od robertynki, więc jest to juz noszona Lana, ale dzięki temu złamana więc wszystkie zarzuty sztywności nas juz nie dotyczą ;)
no i jestem w niej zakochana, nosi genialnie, trzyma na miejscu zarówno 12 kg jak i nie wiem ile ważącego 3,5 latka!!! naprawdę rozkłada ciężar! jest szeroka i dzięki temu dla większych dzieci tez super do prostego plecaka.
jest gęsto tkana a więc i grubsza, ale w pewnym momencie gdy dzieci przekraczają pewną wagę nie ma to już takiego znaczenia ;)
z wad: moja nie ma znaczonego środka ani brzegów ale to dla wprawionych motaczek nie jest problem ;) ciężej się dociąga.
wybór kolorystyczny: ja wolę te 2 kolorowe albo z wzorkami od tych zupełnie gładkich ale pomimo, że jest dośc ograniczony to i tak dla mnie rewelacyjny, trafili w moje kolory.
ocena, gdyby można dałabym 6!
Dobrze prawisz Garlicgirl! Uwielbiam Lany! (I to z wzajemnością - ośmielę się napisać)
:thumbs up:
:thumbs up:
Dwukolorowe sa bardziej miekkie, moja olive jest naprawde miekka. W tych chustach podoba mi sie najbardziej,ze niewiadomo jak noszone nie mechaca sie, nie robi im sie włosek.
Lana Taoo uwazam za niewypał lanowy. Oprócz wygladu.
Piekne sa niemieckie Lany ze wzorem. Widziałyscie nowa-waniliowa?mniam...
Miłorzab, ty miałas moja olive 5,2. W rzeczywistosci ta chusta ma pod 6 m. Moze dlatego ten dyskonfort.
Pare dni temu przyszla do mnie Lana. Dziekuje Vega za ekspresowa wysylke :)
Sztywna nie bardziej niz Storchenwiege.
Strasznie szeroka, przydaje sie przy starszym dziecku. Kolor Super. Moj. Mam Lane Atumn. Instrukcja wiadomo jaka :rolleyes: ale rozu:rolleyes:miem idee Lany.
CHusta jest Mega nosna, jestem zachwycona i w szoku :D
Dalam 5tke. Nie jest to moja ostatnia Lana :twisted:
Lana jest bossska. Jestem wielką fanką lany
Wyciągnę wątek.
Czy jakoś dotkliwie odczuję różnicę między Laną 4.4m a 4.8m?
Nie mam pojęcia który rozmiar kupić, chyba będę losować :)
ps. no i gdzie kupić? mieszkam w uk i znalazłam tylko jeden sklep, a na stronie:
http://www.babyslings.ch/Products/Sl...ome/Slings.htm
nędza jakaś...
Jeśli to OT, proszę o usunięcie :)