poleciało ufff...samotne walentynki, maż w pracy - wieczór spędizłam z Girasolem ;)
Wersja do druku
poleciało ufff...samotne walentynki, maż w pracy - wieczór spędizłam z Girasolem ;)
na blogu była informacja od momentu ogłoszenia konkursu :)
zwycięzca zostanie wyłoniony przez jury złożone przez członków mojej najbliższej rodziny
jest to konkurs mój nie firmy Girasol, będzie tkany dla mnie przez firmę Girasol
tylko u mnie będzie można go zamówić jako jeden z wzorów limitowanych Exclusive Girasol
poprzedni konkurs był wyjątkowo konkursem firmy Girasol, pierwszym! w historii firmy
związanym z rocznicą
model wybrany - Firework Bonity jest w ofercie standardowej firmy Girasol
ale jak płodnie! brawo! piękny wzór, dziękuję!
Uff... udało się w końcu coś zmajstrować jedną ręką, z dzieciem śpiącym na drugiej ;) Tydzień się do tego zabierałam :P
Ale fajna zabawa z tym projektowaniem :) Wysłałam - moje pierwsze projekty w życiu, wszystkim uzdolnionym w tym kierunku przesyłam wyrazy podziwu!
A ja bym chciała już popatrzeć na projekty :) Kiedy będą dostępne na stronie? :)
Bonita, a Ty coś stworzyłaś?
Też wysłałam kilka pomysłów:)
Mam jeszcze pytanie - jak szeroki może być najwęższy pasek, albo opcjonalnie z ilu nitek tka się te 700mm?
projektowanie uzależnia :) tylko brakuje mi pomysłów na nazwy :)
Ja tez chcialam zapytac o najmniejsza mozliwa do utkania szerokosc paska. I czy mozna tkac z koloru bialego (nie ma go na zdjeciu probnika kolorow)?
Też zrobiłam 2 projekty, ale miałam fajną zabawę;)
Olu, a czy moje dwa maile dotarły? Bo jednego oczywiście jakoś inaczej zatytułowałam...
nic nie stoi na przeszkodzie! jeśli ktoś ma ochotę może w tym wątku wkleić swoje projekty
ja tym razem zdecydowałam, żeby nie publikować, gdyż często projekty jednych inspirują drugich
fajnie z jednej strony, ale z drugiej tym pierwszym nie koniecznie się to podoba
A może w takim razie opublikujesz pomysły w czasie kiedy będzie zamknięta możliwość przesyłania nowych projektów, a jeszcze nie będzie ogłoszonych wyników?
Mogłoby to uatrakcyjnić oczekiwanie na werdykt:)
Bo jak chodzi o nieujawnienie przed końcem nadsyłania, to jestem za:)
a nazwy to w jakimś sugerowanym języku (angielski?) czy dowolnie? :)
najlepiej aby nazwa była jak najbardziej uniwersalna, jeśli się okaże , że wygra węgierski wzór o nazwie hodmezovasarhelyi to zostanie przechrzczona na "Folk"
taka idea tego konkursu, żeby się kojarzył z folkiem, więc jeśli nazwa tego nie będzie sugerować to zostanie zmieniona
dziękuję za odpowiedź :)
stworzyłam projekt a potem spojrzałam na próbnik kolorów :duh: mogę sobie projekt wyrzucić albo muszę przerabiać
no ale to wciąga! zmieniłam kolorystykę i już coś mi zaczęło wychodzić :)
Miałam to samo ;-) najpierw wzór i kolory, a dopiero potem spojrzałam na próbnik :duh: kilka dni mi zajęło zmienianie kolorów i dopasowywanie do tych girasolowych ;-) ale chyba wyszło to wzorowi na plus :P najgorsze że nigdy nie widziałam na żywo żadnej chusty girasola i nie wiem jak te kolory wyglądają w naturze :hide: więc ciekawe czy w ogóle do siebie we cwzorze pasują :hide:
A ja sie bawie, juz 5 roznych wzorow mam... normalnie zmienie zawod i zostane grafikiem... umiem obslugiwac painta :lol: a w jakich wy programach tworzycie te swoje wzory? Ja niestety jestem noga straszna, jesli chodzi o komputery, technologie, itp. :hide:
O to to to, dokładnie mam ten sam problem. Nigdy girasola na żywo na oczy nie widziałam...
Mist, ja najpierw tworzyłam w Irfanie. Mąż zobaczył, załamał się co klecę i w jakim programie (zdziwił, że się w nim w ogóle da :ninja:) i pokazał mi jak obsługiwać photoshopa :P
Ja początkowo myślałam o jakimś zaawanowanym ;-) programie, ale nie wiedziałam co się do tego nada, więc produkowałam kreseczkę po kreseczce w paincie :hide:
Też bym chętnie coś jeszcze pokombinowała, ale Młoda nie daje mi usiąść na dłużej przy komputerze :P Tworzyć to mi nie pozwala, ale pewnie w ładnej chuście to by sobie posiedziała :P ...
obejrzałam te propozycje z linka i nr 5 mnie zauroczył. to jest oryginalny wzór z kilimów ludowych. mam taki jeden - moja mama ma kilka - utkane z wełny przez babcię. babcia nosiła w nim ciotkę, ziemniaki, pół dobytku w czasie wojny i to co było trzeba. my mieliśmy narzuty i hamaki. nośne ze hej, tylko gryzące było. moja babcia z Lubelszczyzny więc wzrór może tez z tamtąd?
A gdzie jest link z propozycjami?
panthera w link do konkursu rocznicowego Girasola weszła, konkursu w którym wygrała Bonita z piękną chustą Firework
a wzór 5 z tamtego konkursu mnie zainspirował do konkursu Folk :) który trwa właśnie
już tylko 3 dni zostały na przesyłanie wzorów a po niedzieli rozstrzygnięcie !
Jeszcze dosłałam nowe pomysły... Wciągające to ogromnie!
Mist, ja też w paincie robiłam :P nic innego nie umiem obsłużyć :duh:
Wysłałam, może jutro jeszcze coś na szybko dorobię, bo pomysłów kilka by się znalazło ;)
Ale to wciąga.
Stworzyłam 2 i pracowałabym nadal ale dzieciaki nie pozwalają.
Proszę o info czy wszystko jest poprawnie zrobione, bo to mój pierwszy raz :)
czy rozpisane w centymetrach/nitkach trzeba przesłać od razu?