Re: JAK zawiązać maleńskie blizniaczki ?? RAZEM ?
Pozwolę sobie odświeżyć nieco wątek, jako ze w moim brzuchu siedzą bliźnięta...
Czy były jeszzce jakieś wątki o noszeniu bliźniąt? Powiem Wam tak, na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie noszenia dwójki na raz. Jedno jest pewne, teraz mąż się nie wykręci od noszenia :)
Cytat:
Zamieszczone przez Agakakaka
Pozwolę sobie odświeżyć nieco wątek, jako ze w moim brzuchu siedzą bliźnięta...
Czy były jeszzce jakieś wątki o noszeniu bliźniąt? Powiem Wam tak, na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie noszenia dwójki na raz. Jedno jest pewne, teraz mąż się nie wykręci od noszenia :)
Praktycznie rzecz biorąc nie ma szans na noszenie ich w pojedynkę w chuście. My nosimy we dwoje. Są plusy, są minusy. A i tak planowany zakup wózka oddala się z każdym dniem - przekonujemy się, bo nawet mimo zaangażowania dwójki jest to wygodniejsze i praktyczniejsze od wózka (3 piętro bez windy). Maluchy noszone od 3 tygodnia. Teraz - we czwartym - mają 2200 i 2400g. Z wiązań tylko kołyska i to niedługo. Jedna próba kangurka nie udała się - Mały jest mały i w połączeniu z moją nieumiejętnością początkującego - gibał mi się na boki.
--
Pozdrawiam,
Artur
No ja mieszkam na 4 piętrze bez windy. Ale mam wózkarnię w piwnicy, pół piętra i tak trzeba zejść. Ale z uwagi na pozostała dwójkę dzieci nie dam rady bez wózka :( no i mąż wiele nie pomoze, bo musi naszą wielką rodzinę utrzymać ;)Więc mąż bedzie w zasadzie na weekendy.
Cytat:
Zamieszczone przez Both
Praktycznie rzecz biorąc nie ma szans na noszenie ich w pojedynkę w chuście.
A to mnie zmartwiłeś :( Dlaczego ? Poproszę o więcej szczegółów
Cytat:
Zamieszczone przez Bronka75
Cytat:
Zamieszczone przez Both
Praktycznie rzecz biorąc nie ma szans na noszenie ich w pojedynkę w chuście.
A to mnie zmartwiłeś :( Dlaczego ? Poproszę o więcej szczegółów
Starsze można nosić razem, są wtedy praktycznie na biodrach - chyba Hopek wiedzie prym w instrukcjach dla bliźniaków. Wydaje mi się, że noworodek musi mieć kołyskę, a ta jest na szerokość piersi. Drugi musiałby być niżej, albo wyżej. Kangurek też mieści się na klatce piersiowej jeden. Oczami wyobraźni widzę dwa kangurki zachodzące na biodra, z głowami opierającymi się na piersi, ale moja wyobraźnia nie przejmuje się takimi szczegółami jak to, czy starczy chusty, i jak to w ogóle zamotać, żeby oba miały podparcie pod pupą, kolanka odwiedzione i kręgosłup "na kota" :-)
Pozdrawiam,
Artur
generalnie trzeba sie trzymac zasady, ze kazde z dzieci we wlasnej chuscie - i wtedy kombinowac z konfiguracja, jesli nosiciel da rade.