My mamy dwie chusty elastyczne Polekonta i bardzo sobie chwalimy :) choć niedługo już się z nimi rozstajemy (w przyszłym tyg poluje na listonosza:bliss:)
Wersja do druku
My mamy dwie chusty elastyczne Polekonta i bardzo sobie chwalimy :) choć niedługo już się z nimi rozstajemy (w przyszłym tyg poluje na listonosza:bliss:)
Bardzo polecam chustę MaM Wrap. Mam też Lenny Lamb i w porównaniu z MaM Wrap Lenny wypada bardzo słabo - w efekcie praktycznie w ogóle nie używam Lenny (tylko jak suszę MaM ;-)
Materiał w MaM Wrap jest fantastycznie miękki w dotyku i bardzo dobrze się naciąga. Mimo, że używana praktycznie codziennie od 4 miesięcy przez 2-3 godziny chusta po praniu wygląda jak nowa. To, co bardzo ułatwia życie to gumka na środku, która dodatkowo podtrzymuje główkę dziecka oraz niweluje drobne błędy przy naciągnięciu niedoświadczonych chustowiczek. Szybko schnie, nawet po wielokrotnym praniu soczyste kolory nie blekną. Uwielbiam ją.
Mam dwie, piekna niebieska MaMWrap i Lenny Lamb.
MaM ma zdecydowanie przyjemniejszy i cienszy material, za to Lenny boska metke z owieczka :lol:.
Na kolejnego chuscioszka napewno bedzie czekac juz tylko MaM - wg mnie elastyk doskonaly.
Ja zaczynałam od Moby Wrap (Born Free, ze ślicznym motylkiem) i bardzo sobie chwalę. Łatwo się wiąże jak na początek przygody z chustowaniem. Materiał też miły w dotyku :P
w ankiecie nie ma ale ja mam medleya. No niezły jest. Fakt, ze nie nosilam w żadnych innych elastykach. To pewnie moja opinia nie jest miarodajna. Ale i tak uważam, ze tkane sa o niebo lepsze:p
w ankiecie nie ma, a jest świetna - Sino.
Ja nosiłam w śliczym czerwonym Polekoncie i dzięki niemu zakochałam się w chustach. Nie miałam problemu z wiązaniem, choć całkiem początkująca byłam. Chusta mięciutka, łatwo się naciąga, służyła również jako kocyk czy poduszka. Polecam. Nie wiem tylko, czy mam głosować jako na najlepszą, bo nie mam żadnego porównania.
Serdecznie polecam Moby - ja mam z serii MobyD z wstawką lnianą. Chusta gruba, zwarta, dobrze nosi też cięższe dzieci. Ja się z nią nie rozstanę - czeka na następnego maluszka, a mąż nosi w niej nawet nasze kochane 10kg :)
NATI - ja nosiłam 4mies - cieniutka więc miła na ciepłe miesiące, dobrze trzymała (nosilismy doo k 7,5kg), zgrabny węzeł, przy szyjce nie robiła się rzadna falbanka.
ja mialam Moby czekoladową, super sie sprawdziła. Jest taka gruba i mięsista, nosiłam jeszcze do niedawna, czyli do ok. 7,5 kg i nic nie opadało.
Głosuję na Hoppa, bo taką mam i jetem z niej bardzo zadowolona. dziecię ładnie w nim się trzyma, szybko i łatwo się ją mota. jest baaardzo mięciutka i miła w dotyku. nosi już moje drugie i nie rozciągnęła się zbytnio.
Lovey Dudes organiczna http://www.loveyduds.com/
BB Tricot Slen- chusta która się sama wiąże i sama nosi, jest cudowna
hoppediz pewnie dobrej jakości, ale jakaś taka za gruba mi się wydawała
jak elastyk to tylko Sleepy Wrap.
Mnie się bardzo dobrze nosiło w Lenny Lamb, nawet 8 kg :) ale nie mam porównania z innymi.
A nosiłam w taniej allegrowej "pętelce"i bylam zadowolona a nosilam nawed 8,5 kilowe dziecie,teraz juz jestesmy przerzucone na MT.:)