dzieks :D wlasnie pierwszy raz sie zamotalismy w mietka, wszystko zgodnie ze sztuką :)
Wersja do druku
dzieks :D wlasnie pierwszy raz sie zamotalismy w mietka, wszystko zgodnie ze sztuką :)
Super :)
(Wysłane z telefonu.)
Kierujemy się wygodą dziecka (nacisk na nóżki).
Tak, bo generalnie lepiej tego nie robić. W jakimkolwiek sprzęcie do noszenia na tułowiu dziecka powinno być gładko i lepiej nie dociskać miednicy dziecka do siebie.
To wiem, ze ma byc gladko, ale wlasnie myslalam o gladkim rozlozeniu pasow. Choc z drugiej strony wtedy pasy sie krzyzuja na plecach, a to juz nie jest najlepsze dla kregoslupa dziecka
Dziewczyny zgłupiałam. Polećcie DOBRY filmik jak wiązać dziecię na plecach!
Znalazłam taki film:
https://www.youtube.com/watch?v=Q3QL_LW8UdQ
Z tego co pisałyście wywnioskowałam, że tak powinno się wiązać MT. Czy ktoś mógłby to potwierdzić?
Dziewczyny - to jest m.in. forum o noszeniu!!! Czy naprawdę nie ma tu nikogo, kto mógłby coś napisać o wiązaniu MT???? Jak nie tu, to gdzie mam szukać informacji???
Emila, a te filmiki z poczatku watku sprawdzalas?
Ja sie na meitaiach nie znam, bo u nas chusty kroluja, ale podbiajm watek moze ktos sie wypowie kto wie wiecej
Emila tak wlasnie wiaze sie MT; jedynie trzeba uwazac, by podczas przesuwania dziecka na plecy bylo ono dalej symetrycznie ulozone, bo lala na filmie sie troche przekrzywila;)
:) czasem warto sie przypomniec, bo niestety czas jest ograniczony i ja np. nie wszystkie watki jestem w stanie wylapac, a jesli tylko potrafie, to z checia pomoge :)
Mayka - dziękuję bardzo ;)
Gdybyś natknęła się na dobry film zalinkuj proszę.