Hm... no to Babylonia czy Vatanai? W końcu niedługo będę miała urodziny ;)
A potem mnie olśniło, czy zimą w ogóle nosi się dzieci w chustach??? No bo jak? Na kurtkę? A jak pada?
Pod kurtkę?? A nam wtedy nie zimno?
Wersja do druku
Hm... no to Babylonia czy Vatanai? W końcu niedługo będę miała urodziny ;)
A potem mnie olśniło, czy zimą w ogóle nosi się dzieci w chustach??? No bo jak? Na kurtkę? A jak pada?
Pod kurtkę?? A nam wtedy nie zimno?
Pewnie że się nosi. ładnie się pod kurtkę pakuje. ;)
A z tego co pisałaś ja kupiłabym babylonię (ale to poprostu dlatego że mi się jej kolory podobają).
kajkasz1 koira czy czerwone wielorybki? tak z ciekawosci zapytowywuje :wink:
Z moim temperamentem tylko koira przeszła.
Dzięki dziewczyny
Już mi tylko chusta myśli zapląta :) A miałam sobie kupić nowe buty... ;)
Maleństwo nie chce być noszone w Hamalu. Może poprostu nie potrafię go ułożyć w żadnej pozycji, bo pewnie już sie trochę duży robi na zwykłą kołyskę (ciuszki na 68 cm, nie wiem ile długości). No i się pręży i wyje :(
W sobotę idę na spotkanie, może ktoś mi coś poradzi.
Może taka wiązana pomoże? (Muszę ten pomysł sprzedać mężowi)
Pozdrawiam
Dorota
Nie przejmuj się, prawie nikt nie umie dobrze ułożyć dziecka w tej chuście... czasem trzeba iść na kurs dla doradców chustonoszenia i jeszcze odbyć osobisty instruktaż ze Specjalistą, żeby powiedzieć po kilku latach noszenia, że nareszcie umie się ułożyć dziecko w Hamalu :DCytat:
Zamieszczone przez rajsca
Kup jakąś używaną wiązankę i od razu świat wyda się fajniejszy :D życzę długiego i bezproblemowego chustowania :)
[quote="rajsca":3gxeajl5]Dzięki Kajkasz1
Wiem, że vatanai zbieraja świetne opinie, ale najtańsze też nie są.
Czy taka cienka chusta w ogóle nadaje się na zimę?
Vega, chyba kursów nie trzeba - Hamalu to zwykła kółkowa i tak należy z nia postępować - dziecko da sie ułożyć na wiele sposobów.. materiał dociągać przez kółka wszystko ładnie się rozkłada i dociaga.Cytat:
Zamieszczone przez Vega
Cytat:
Zamieszczone przez Vega
:lool:
no co Ty Vega, nie wierze, na pewno wczesniej umialas ukladac dziecko w chuscie z kolkami :-)
No wiesz Gosia - nie piszę o sobie :) tylko pomyliłam wynalazki Bebelulu - ta osoba mówiła o Lulu - wybacz nie odróżniam ich produktów.
ech, a myslalam, ze czasy "osobistych" wycieczek na forum sie skonczyly, doroslismy i kazdy pisze o sobie :-(Cytat:
Zamieszczone przez Vega
zdarzają się egzemplarze które z założenia nie lubią pozycji kołyskowych i rozmiar nie ma tu znaczenia, bo ja swoją 2-latkę usypiam w kołysce :)Cytat:
Zamieszczone przez rajsca
Także pomyśl o wiązance, może inne pozycje będą bardziej pasowały dzieciowi
Nie martw sie Vega, trzeba niezlego doswiadczenia praktycznego, zeby na podstawie zdjec odroznic jeden wynalazek bebelulowy od drugiego...w sumie jeden z nich de facto chusta nie jest w naszym pojeciu ;) a takie np. poucze kangalu, ktore IMO sa megafajne, siedza gdzies ukryte wstydliwie, przytloczone przez wszechobecna lulu...Cytat:
Zamieszczone przez Vega
Ja też prawdę mówiąc nie rozumiem ataków na Bebelulu za to, że się rozwija i modyfikuje swoje produkty. To chyba dobrze, co? Myślę, że i na Lulu przyjdzie czas, żeby coś pozmieniać.
Marketing mają świetny i wiele się można od nich nauczyć. Moim zdaniem to zaleta, nie wada.
Właśnie znalazłam Hamalu z bawełny o splocie skośnokrzyżowym, wygląda to fajnie, ale czy one mają sznureczki czy to już jakaś nowa chusta?