picikolu w itti bitti snap te wkładki sie wpina i jak są tylko zsikane wkładki a otulacz nie przemókł to mozna wpiąc same wkladki i z tym samym otulaczem na pupe dac.
Wersja do druku
picikolu w itti bitti snap te wkładki sie wpina i jak są tylko zsikane wkładki a otulacz nie przemókł to mozna wpiąc same wkladki i z tym samym otulaczem na pupe dac.
Cytat:
Zamieszczone przez Biedronka
:thumbs up:
kiedyś płukałam i zapaszki bardziej nieprzyjemne
kolejny mały kroczek do przodu, dzięki dziewczyny
zItti bitti snap, działą na zasadzie otulacza, (jego też nie zmieniasz po każdym siknięciu) ponieważ wszystko co zsikane dajesz do prania a zewnętrze pieluszki możesz użyć ponownie jeśli nie jest zasikane i brzydko pachnące. Dlatego zakupiłam oryginalne dodatkowe wkłady i zmieniam tylko wkłady a pieluszka jest ta sama.Cytat:
Zamieszczone przez picikola
W kieszonkach tego nie zrobisz ponieważ polarek też jest zsikany z tej kieszonki.
Picicola jak coś to zapraszam na pw
Jeśli chodzi o kupki to używaż papierków, które z kupką wyrzucasz do toalety (nie można ich wyrzucać jeśli masz przydomową oczyszczalnię ekologiczną, ponieważ za wolną się rozkładają i zapychają, wtedy niestety musisz wyrzucić do kosza) pieluchę zapierasz.
Jeśli papierek nie był potrzebny, to pierzesz go razem z pieluchami, aż się rozpadnie (2-4X)
Ja używam pieluch od 3 miesiąca mojej :baby: i po dwóch miałam dość spierania i zapierania pieluch, więc od 5 miesiąca kupki wyłapuję do nocnika i na dzień dzisiejszy 90% ląduję właśnie w nim.
Acha czyli kieszonki mają dosłownie kieszonkę do której wkłada się coś, cyzli zanim fekalia :mrgreen: dotrą do wkłady do zawsze zabrudzą wierzch kieszonki, tak? czyli nie mają chyba zalet nad tymi IB?
Czy jakieś inne pieluchy działają tak jak IB? (najlepiej linki dajcie)
zaletą kieszonki jest to że szybko schnie a do środka możesz włożyć cokolwiek masz pod ręką ( tetre, flanele, ręcznik z ikei, oryginalne i nieoryginalne wkładki)
u mnie wygląda to tak że po praniu wieczorem, rano mam suche kieszonki i itti bitti, ale wkłady do itti są mokrę więc pakuje w kieszonkę co mam jeszcze suchego, to samo możesz zrobić w itti tyle że pakujesz na wierzch, no i składać trzeba i nie ma polarku więc warto dać polarkową wkładkę izolującą od wilgoci, jak dla mnie za dużo zachodu więc itti używam z oryginalnymi wkładkami a do kieszonek mam różne upychacze
mam nadzieję że nie zagmatwałam za bardzo
jak coś to pytaj :)
czyli do wszystkich kieszonek wszystko praktycznie można włożyć, zgadza się?
a które z nich polecacie woondero, cos jeszcze?
no i które mają pieluszki działają w taki sam sposób jak IB?
Nie znam innych pieluszek takich jak itti bitti.Cytat:
Nie lubię wkładać do nich czegokolwiek bo trzeba jeszcze położyć polar, żeby dzieć miał sucho, co innego oryginalne wkładki, lub ostatnio odkryłam, że wkładka z mojej kieszonki od Darijah, sprawdza się rewelacyjnie ponieważ cała obszyta jest polarem :mrgreen:
Kieszonki są super na noc, jak dla mnie szczególnie wonderoos i Fuzy Bunz. Te kieszonki ciągle wyglądają jak nowe.
Bum Genius-y są fajne, ale niestety rzepy szarzeją i pieluszka przestaje ładnie wyglądać.
ja mam lub miałam w rękach baby kangas, tiny tush, happy heiny's, fuzy bunz, bum geniusy, wonderoo, PD...
viewtopic.php?f=17&t=13614
to warto poczytać na temat kieszonek
Picikola, nie będę się wtrącać, bo dziewczyny i tak ci pewnie dość namieszały ;)
Ale bardzo ci kibicuję i trzymam kciuki za powodzenie.
tez kibicuje :jump: ja dopiero teraz -po 3 miesiacach -porzadnie sie w to wszystko wciagam!Cytat:
Zamieszczone przez erithacus
dzięki dziewczyny :kiss:
Mnie zajelo tez duzo czasu, zreszta jestesmy na etapie testowania różnych pieluszek, mam teraz w domciu 6 rodzajów pieluch, a maz ciagle pyta ile jeszcze wypróbuje zanim wybiore cos dla małego :PCytat:
Zamieszczone przez polaquinha
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie, bo jednak pieluchy wymagaja troche wysiłku :P :P :P zwłaszcza ich wybieranie :wink:
dziękuję za ten wątek :mighty:
od dawna chciałam zacząć z wielorazówkami, ale temat wydawał mi się dość skomplikowany. teraz wiem dużo więcej i drugi chuścioch będzie na pewno wielorazówkowy :)
a ja jeszcze troszkę namieszam :twisted:
Polecam kieszonki P'tits Dessous.,
Pieluszki są niezniszczalne a wkładki są chłonne i schną ekspresowo.
Zapinane na napy.
a jakie, z czego są te wkładki?
mi to wygląda na mikrowłókno czyt.mikrofibraCytat:
ale nie taka frędzelkowata jak w pozostałych tylko krótkie włosie więc nic żadne paprochy się nie czepiają...
na stronie można dokupić te wkładki i jest napisane że bambus...ale raczej mi na bambus to nie wygląda...a może :roll:
a no i BabyKangas chyba mercedes wśród pieluszek :lol:
niestety niedostępne u nas więc o nich ci nie zawracam głowy... :lol:
:twisted:to chociaż o nich opowiedz, albo zrób im małą sesyjkę, jeśli łaska :DCytat:
Zamieszczone przez stokrotka.a
sama tego chciałaś :twisted:
pieluszka ma zamykane wejście na wkładkę na zamek.
zapinana na napy niezniszczalne.
bardzo zgrabna w kroku i nie robi odwłoku osy.równie zgrabne co IB ale te drugie jak dla nas za wąskie w kroku i nam przemakały.
mikropolarek który nie odparza.
bardzo fajny kształt i wygląd pieluszki.
soczyste kolory.