Kaisa co to za mrozna noc? Cos w zimowym temacie?
Wersja do druku
Kaisa co to za mrozna noc? Cos w zimowym temacie?
Tak, w zimowym - pokrótce podczas mroźnej nocy wszystkie zwierzątka po kolei zwalają się do Percego na chatę:D
Ogólnie mamy trzy książki z tej serii, teraz mocno na topie wszystkie, planuję zakup jeszcze jedną czy dwie, bo ileż można w kółko:)
O Kaisa! U nas też Antonino x3 :)
I jeszcze
Wiersze Kerna, Poczta Themersonów, Narodziny Liter, Był gdzieś haj taki kraj/była gdzieś taka wieś, i kartonówki z Muchomora :) i Baltic jeszcze
Ja lubię Antonina chyba bardziej niż moje dziecko ;)
U nas dzisiaj też już Antonino x3 + wszystkie o Miko, pracujące pojazdy x3 oraz Miś patrzy i Od stóp do głów...
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Zaczęliśmy czytać Sprzedam mamę - prześmieszna, taka współczesna. 4latka średnio zainteresowana ale 6+ zachwyceni :)
Z młodszą:
Wymyśl coś
Gdzie idziemy
Czy chcesz być moim przyjacielem?
Gałgankowy skarb
Kochane zoo
Już jadę
Nocnik nad nocnikami
Mee bee i kukuryku
Lalo i Babo
Kto prowadzi
Idziemy na niedźwiedzia
Ze starszym:
Nowy
Moja mama czarodziejka - 2 rozdziały
Miłość
Lew i ptak
Przed twoim urodzeniem
Trzy świnki i Nie trzeba słów :)
U nas 4 rozdziały Pippi, Miko ma urodziny, Pewnie że Lotta umie jeździć na rowerze, Krowa Matylda nie może zasnąć i Ruthie i jej kłamstewka -cudna i mądra opowieść! I te ilustracje :heart:
U nas wałkowane od jakiegoś czasu.
Nie wszystkie w jednym dniu ale to stały zestaw na pewno od ponad tygodnia.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/423e14befece.jpg
U nas dziś skromnie - Ja nie chcę do przedszkola
Mam nadzieję, że z dziadkami coś w ciągu dnia poczytali ;)
Przez weekend z młodszą nową część przygód Basi i Franka przeczytałam, strony bez tekstu chciała przewijać, ale udało się :) wysłuchała :)
Która część Billego jest najfajniejsza? Mieliśmy z biblioteki Billy i potwór i się podobał dzieciom.
Billego też mam tylko tego z biblioteki.
Na razie innego nie czytałam
Billy i kot to był u nas hit :) potem dokupilam Billy i potwór i to też był hit :)
U nas też króluje billy i kot :)
U nas ostatnio Szary Domek, Doktor Dollitle, Pięciopsiaczki, Bardzo głodna gąsienica, wieczorami czytamy Hobbita :)
I skończyliśmy właśnie Zielonego wędrowca i drugą część Niezwykła wędrówka ślimaka Lazura Liliany Bardijewskiej.
u nas wczoraj: skończyliśmy Atomową przygodę profesora Astrokota, ale pewnie nieraz jeszcze będziemy do niej wracać, poza tym, dokończyliśmy także: "Kim był Isaac Newton" , trochę "Awantury o Basię" oraz "Wojtka spod Monte Cassino" taki miszmasz :)
a z młodszą: Ja nie chcę do przedszkola, Nie płacz koziołku, Pali się i "Nie!" - sama takie wybrała :)
Skończyliśmy Pięciopsiaczki i Ślimaka Lazura. Zaczęliśmy opowieści jesienne Dulemby z serii Cztery Pory Baśni, Hobbita czytamy dalej wieczorami i zaczęliśmy jeszcze prześmieszne Szaleńczaki
Szaleńzaki kupione u nas bardzo bardzo dawno bo były w promocyjnej cenie.
Jeśli dobrze pamiętam to zapłaciłam 3,99zł.
Pamiętam jak zaczęłam ją czytać i byłam bardzo zaskoczona na plus.
Dopiero później przeczytałam, że to jedna z najlepszych książek polecana w jakimś rankingu (nie pamiętam gdzie) :-)
Mój synek też ją bardzo lubi
A u nas dzisiaj Dzieci z Bullerbyn, Miko, Tato, kiedy przyjdzie Święty Mikołaj ( dzieciaki zachwycone, pozostałe z serii równie fajne?), Trzmieliki, Kicia Kocia, Czarny Baran i " spółka", Szewczyk Dratewka i Jak Wojtek został strażakiem. Dotarły do nas dzisiaj Baśnie norweskie. Muszę poczytać, ale coś mi się zdaje, że to trochę z wcześnie. Tymek bojaźliwy jest.
Mamru, Pięciopsiaczki dla 6 latka mogą być?