Wiecie, co dziś było na zajęciach w bibliotece? Ignatek :)
Wersja do druku
Wiecie, co dziś było na zajęciach w bibliotece? Ignatek :)
Zamówiłam "Mam oko na litery" do przedszkola i dla córki też :) bo innej opcji nie ma ;) oraz "Na wsi" Mitgutsch bo tą mamy. Dzięki za pomoc, jesteście niezastapione. :heart:
I super :) dzieciaki na pewno będą zadowolone.
Co prawda Wicia już wybrała, ale jakby ktoś inny się kiedyś zastanawiał to w watku zakupowym są zdjęcia środka. Tu: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?p=3219412
Kilka postów wyżej w tym samym wątku są zdjęcia Aut i Samolotów gdyby ktoś nie znał;-)
Gundi córka jest wielbicielką miodu i pszczół więc dostanie zapewne jeszcze na prezent :D
Kudlata oby im się podobało i nauczycielce :D
Wczoraj byliśmy na urodzinach 8-latki. Kupiliśmy jej w prezencie "Małą czarownice". Dzisiaj mama przysłała sms ze książka bomba:) czytają od rana:)
Ja próbowałam starszakowi latem przeczytać Małą Czarownicę, ale go znudziła, chyba już za stary jest ;) Młodszemu spróbuję przeczytać wcześniej.
chyba zależy od dziecka, bo ja też czytałam w wakacje i słuchali z przyjemnością :)
a my zrobiliśmy drugie podejście do Tsatsyki i mamuśka :) wcześniej próbowałam jak syn miał ok 6 lat, sama odpuściła, sama stwierdziłam, że wrócimy za rok. No więc teraz 7 z hakiem, tak jak Tsatsyki jest w pierwszej klasie :) a on na samym początku odmówił czytania :omg: Próbowałam go przekonać, mówię że ja poczytam sobie a Ty posłuchaj. Słuchał ale dalej nie chciał. To ja za dwa dni, że poczytam znowu sobie, on że nie chce, ale czytałam :p No i dalej nie chce .... pytam się go dlaczego, czy się boi czy co, no bo przecież tam i śmiesznie. Mówi, ze dziwnie, że Mamuśka to Mamuśka, i ogólnie mu się nie podoba. Moja mama gorylica też została niedokończona, ale tu to się nie dziwiłam, ze się boi. Ale z tsasykim to mnie zaskoczył.
A jak u Was, ktoś miał podobnie?
U nas tez nieskończona. Niby słuchał, niby się pośmiał, ale bez ciśnienia. Te żarty to bardziej dla dorosłych przecież. Jak siedmiolatek ma zrozumieć problem nieogolonych nóg? Czy zakupów w sklepie z bielizną? Bez żalu porzuciliśmy po kilku rozdziałach.
Co fajnego o ciele polecacie? Wiem , ze "Ciało bez tajemnic" ale to niedostępne....
Częst piszecie tutaj o Florce.
Czy jest gdzieś coś więcej oprócz tytułu, bo szukaj mi nie znalazł?
Zastanawiam się nad tym tytułem, ale chciałabym znać więcej szczegółów (od jakiego wieku, od której zacząć i inne przydatne informacje). :-)
Z góry dziękuję za wszystkie informacje :-)
podglad srodkow. najlepiej zaczac od Z pamietnika ryjowki (w linku jest ten podglad srodka), potem Listy do Jozefiny - bo to listy do kolezanki spotkanej na wakacjach, na ktore Florka jedzie w tomie pierwszym (podglad w linku jw.w.), potem Listy do babci (podglad j.w.) a osobiscie sie nie moge doczekac na czwarty tom! wydawnictwo sugeruje 4+ i to w sumie jest dla mnie OK, choc oczytany 3 latek powinien dac rade moim zdaniem.
Swiat w obrazkach. Ludzkie cialo - tez jest fajne (choc nie az tak jak klapkowe). w sumie tez ciezko dostac, ale na allegro od groma...
A ja chciałam zapytać o książkę dla 4-latka o Titanicu :)
jedyne co mi przychodzi do glowy po polsku to Historia pewnego statku. O rejsie "Titanica" z serii czytam sobie (a ze to poziom 2 to bedzie raczej czyta mi mama :D)
O, dzięki :)
A to znacie http://www.empik.com/na-pokladzie-ti...0193,ksiazka-p ? Nie mogę znaleźć, jak w środku wygląda...
jedna jedyna strona podgladu jaka znalazlam. szukalam tez angielskiej wersji, ale tez podgladu nigdzie nie ma. jedyne co znalazlam, co info na jednej stronie, ze 9+ - ale pisze to, co wyczytalam, bo tej akurat w rekach nie mialam. na amazonie za to mozna posluchac - nie wiem jak duzo, ale kawalek przynajmniej jest (anglojezyczny).
dziewczyny szukam jako prezentu ciekawych książek pop-up
tak to się nazywa?
mamy 3 z wydawnictwa Wilga
kilka jest w tym watku http://www.chusty.info/forum/showthr...C5%BCki-pop-up i w tym watku od tego posta http://www.chusty.info/forum/showthr...lepane/page539 sa tez linki do ksiegarni z angielskimi pop -up'am
Cały czas się łamię i myślę, czy zamówić Królową Śniegu z obrazkami Adreani. Pomóżcie. Z jednej strony odrzuca mnie taki duży format, a z drugiej bardzo chcę mieć tą książkę .
Czy może polecicie inne wydanie?
Percy dla jakiego wieku? Bo mi chodzi po głowie.
Co polecicie dla dziecka 1-2 lata? Koleżanka pyta :)
My zaczęliśmy czytać Percyego jak synek miał 2 i pół :) dla 1-2 ja polecam: Gałgankowy skarb, Lalo, Binta i Babo, Ela i piłka i 3 inne części, Kurcze blade, nowe kartonowe Tullety, Gdzie idziemy, Jest tam kto, Wymyśl coś, A dlaczego?, Carl (Miś patrzy, Bardzo głodna gąsienica itp.), Mee bee kukuryku, śpiewanki z Muchomora, Kreciki kartonowe, Pierwsze urodziny prosiaczka, Pracujące pojazdy, Kochane zoo, Czereśniowa, Mamoko - to tak na szybko :)
ja uwielbiam Medii Rodziny z ilustracjami Elzbiety Wasiuczynskiej - wyszla w serii Mistrzowie Ilustarcji Dzieciecej. do ksiazki dolaczona jest plyta CD - czyta Jerzy Stuhr. co prawda naklad sie wyczerpal -a le bywa czasem w tanich ksiegarniach albo na allegro - imo bardzo warto. cudna - ale zupelnie inaczej jest tez wqersja ilustrowana przez Vladyslava Yerko (TU mozna poogladac troche).
moim zdaniem 2-3+, zwlaszcza dla oczytanego dzieciaka. sa takie krotsze, dla mniejszych tez - ale chyba nie wyszly po polsku do tej pory.
1-2 lata - Zakamarkowe Gdzie idziemy? i spolka, Binta, Lalo, Babo, Kurcze blade, Bardzo glodna gasienica, piosenki z Muchomora - Jada, jada misie, Jedzie pociag etc. - przegladne potem polke to dopisze ;)
edit: wruuu byla szybsza ;)
Aniaszew ja kupilam królową Śniegu z wyd. M przepadłam dla tych ilustracji :love:
https://www.google.pl/search?q=kr%C3...SXBB0Q_AUIBygB
dzięki dziewczyny :) w imienou swoim i koleżanki :)
więc u nas pewnie załapie Percy, bo młody "słabo oczytany", późno zaczeliśmy inwestować w książki i czytanie niestety
dziewczyny chcialam jakąś książkę o Mikołaju. Pomyślałam ze na firmowym spotkaniu Mikolajkowym cos bym poczytala,ale zupelnie nic w tym temacie nie mamy na półce. Przedział wiekowy 2-6 bym obstawiala
http://allegro.pl/listing/listing.ph...i-1-1-1120plus w jakijs taniej on-line tez widzialam - zaraz sie postaram znalezc.
edit: chyba juz nie ma, sprawdzila dedalusa, aurelusa i 3telnie - w ktorejs z tych trzech byla kiedys.
W czytam.pl chyba jest.
Zobacz tutaj:
http://makiwgiverny.blogspot.com/201...la-dzieci.html
agum - nie znam większości tych książek, ale pewnie tym bardziej wzięła Gąskę Zuzię albo coś podobnego - na takich imprezach jest tłum i dużo rozpraszaczy, więc coś krótkiego i śmiesznego powinno zdać egzamin, co dodatkowo ma na tyle mało tekstu, że możesz go przeczytać "od tyłu" czy tam od góry, jednocześnie pokazując dzieciom obrazki. Tym starszym dzieciom też powinno się spodobać na takie jednorazowe czytanie - moi w zeszłym roku chętnie słuchali Gąski Zuzi, starsza miała niespełna sześć lat. Co najwyżej dobrze mieć coś w zapasie (też nie za długiego), jeśli dzieci się wciągną i będą chciały jeszcze. Chyba że widzisz warunki (i potrzebę) żeby to było dłuższe posiedzenie i poczytanie.
Ja polecę Wigilie Pana Wrony i Mamy Mu.