-
Aloha, i tak mysle, ze kiedys wrocisz do szycia:D
Nie wytrzymasz. Moze wnukom bedziesz szyc, ale mysle, ze to tylko kwestia czasu;)
Mirabel: one bywaja na babybots, znaczy te MS z weluru bambusowego. Kocham sie w nich, tzn w welurze bambusowym, zwlaszcza tym recznie farbowanym. Owszem, tez sie 'znosi' w uzytkowaniu, traci polysk i sie robie taki frotowy;), ale sie nie mechaci i nie kulkuje jak tez z wzorkami:) Chlonniejszy jest tez bardziej niz bawelniane wzorki, chociaz najchlonniejszy jest ten material jaki maja pszczoly bbh, czyli bamboo fleece. Lucious little something taki material recznie farbuje i uzywa wlasnie do tych najchlonniejszych pieluszek;)
Dziewczyny, fajne te stosiska i stosiki:)
A ja doszlam ostatnio odo wniosku, ze mi sie marzy pieluszka zolta, taka jak itti bitti. Tylko jej nie potrzebuje:D
-
Milusiowy stosik,taki optymalny :)
http://images39.fotosik.pl/409/ff2c3941b3c83974med.jpg
http://images50.fotosik.pl/413/5bad29181aa72601med.jpg
Lewy od dołu:
popolini
2 x BB konopie
2 x BabYetta bambus
nocny Lulu Bambou
welurowa formowanka NappyMe
2 x Beilesen bambus
środkowy:
2 x BabYetta minkee gelato: tequil i fiolet
chińszczyzna w serduszka
3 x BabYetta:zebra, słonie i chochliki
sowy NappyMe
prawy:
Flip
Farfalina minkee
kieszonka krówka Wielorazowo
4 x AIO/SIO wielorazowo
4 x SIO Itti Bitti
Na pupie niebieski Flip
wełniane otulacze sztuk 3 schną po kuracji lanolinowej
-
Ooo fajnie, ze coraz to nowe stosiki widnieją w galerii:)
Ankamk fajny masz ten stosik.
Taki kolorowy. Ooo i widzę sówki od MonikiK. Fajne ma wzory dziewczyna, nie.
A jak się sprawują te pielusie?
My czekamy na nasze - jestem ciekawa tego PULa bawełnianego.
Malina dzięki za info nt welurowych MS.
JUż się zatsanawiałam jak Cię złapać w tej sprawie.
Kupiłam od Demony dwie MS - welurkową i bawełnianą i te welurkowe bardziej mi podchodzą (zresztą ja bardzo lubię welurek w pieluszkach)
Pentla - naprawdę fajny ekonomiczny stosik. Brawo za samodzielne uszycie pieluszek!!!
Peluche - Ty tez masz sporo konkretów w stosiku; Zazdraszczam zielonych grochów CT.
Właśnie zauważyłam, że nie muszę czytać opisów pieluszek - czas chyba już się leczyć z pieluszkomanii
-
mirabel powiem Ci, że bardzo fajne są
wąskie w kroku i nie robią kupra, mnie to b. pasuje
a pul w dotyku jest zupełnie inny niż te, które znam; niestety nie umiem opisać na czym ta różnica polega
-
Ankamk no bardzo fajny ten twój stosik, a powiedz jak ci sie spisują te formowanki Beilesen ?
-
dość krótko używamy ale nieźle
chłonne są i bardzo milutkie w dotyku, nie tylko od strony zewnętrznej ale i w środku
za jakiś czas będę mogła napisać coświęcej :)
-
mam cztery i bardzo je lubie:) Dobrze sei nosza i piora.
-
-
-
:DWow Malina czytasz w myślach - miałam Cię prosić o jakieś zdjecia.
Jestes normalnie trendsetterką:cool:
Niestety to niebezpieczne bo potem nam się marzą rózne cudne pielusie
A teraz idę podziwiać...
edit
uff fajne te pielusie, nie powiem
zielona morska Holdens Landing powaliła mnie na kolana
A te Holdens Landing mają dopinany wkłąd jak MS czy wszyty do środka?
Wełniaczki super!
Widzę jedne gatki MS
Te długie gatki to myślałam, ze to Pumpkin Pants polarowe
A zdradź co to za fajne różowe gatki u na dole po prawej?
I chyba Muksut te czerwone?
Ankamk a zapomniałam jeszcze napisać, że w Waszym w stosiku strasznei sympatycznie wygląda ta pielucha w serduszaka; co ona tam ma w srodku: welurek syntetyczny jak w tanich minkee czy jakis polarek?
Pentla a trudno Ci się szyło takie pielusie?
Szyjesz jeszcze czy to była tylko jednorazowa produkcja na zaspokojenie Waszych potrzeb?
-
mirabel -pielucha, to była pierwsza rzecz jaką w życiu uszyłam. Oprócz pieluch popełniłam jeszcze czapkę polarową, kilka par kapci, torbę dla koleżanki i mietka dla męża :) Doszłam więc do wniosku, że wszystko (no, może prawie wszystko) da się uszyć, jeżeli się nad tym posiedzi. Co nie zmienia faktu, że nie cierpię szyć. Ot, taka ze mnie masochistka:twisted:
-
Malina - piękności :love:
-
moje pieluszki z pulu muskuta szyte własnie przez Kasiunie - Pentle :*
wiem,starsznie sie nad nia znecam :hide:ale sa super :)
-
Malina, Ty wariacie!!! Boskie!!!!!
Mówicie, że Beilesen fajne?? :ninja:
-
a oto moj stosik,ciesze sie ze wreszcie mam co pokazac po tych 3 miesiacach pieluchowania :)
http://images49.fotosik.pl/424/01ee63a23bd61127med.jpg
rząd 1 od góry
Kushies AIO
2x IB
kieszonka Happy Flute
kieszonka Yetta
kieszonka Mio Unico
Tutto
kieszonka Franiszka
Tanie minky
2 rząd
2x formowanka Mothereasy
Tetro formowanka
Tysiula formowanka
Mio Unico formowanka
SIO Wielorazowo
BabyKicks kieszonka
Pszczoła AIO
3 rząd
3 x formowanka nie wiem jakiej marki
Flip, a drugi w praniu
2 x otulacze Bambino Mio,trzeci w praniu(schowaly sie pod Flipa :)
Tots Bots Bomboozle bambusowa
Aio Yetta
Pszczola konopna
AIO Kissaluvs
AIO Bambinex
brakuje na zdjeciu jeszcze jednego Bomboozla :) i FB
-
Malina ja Cię bardzo proszę; ja się tu za pieluchowo zaspokojoną uważam, a Ty mi tu takie cuda zapodajesz :twisted:
Mirabel nabyłam li tylko ze względów estetycznych; przy pupie takie milutki i cienki polarek
-
Malina, ty kusicielu! Pieknosci!! Znow musze walczyc z pokusa kupowania :P
-
Ależ pieluszek różniastych firm. U mnie w zasadzie same handmejdowe, mła :) muszę zrobić jakieś nowe zdjątka mojego stosiku,bo bardzo się powiększył ostatnio :)
Piękne i kolorowe są te Wasze stosiki. Aż się chce :)
-
MIrabel, normalnie znasz sie na welniakach jak nikt:D
W szoku jestem!! To zielone i dlugie;), a takze to rozowe po prawej to zakupy urodzinowe dla Malinowki w http://snugglebots.co.uk/#/longies-shorties/4540321465
Szyte na zamowienie;), w rozmiarze L. Niby Lka, ale dosc duza, w porownaniu np do Loveybums! No i na dokladke sa z podwojnej warstwy w strefie moczenia, wiec nic nie przemoknie, nawet jak srednio zalanolizowane. I na zime w sam raz! Troche sie mechaca, ale taka ich uroda. Cenowo takie gacie tez fajnie wyszly, bo tylko 14f, dlugie sa odpowiednio drozsze. No i sa recznie farbowane:D
Zielona morska to tez moja ulubiona, tak samo jak ta w kolorze nocy. Chcialam sobie nawet haft zamowic (na zielonej kilka rybek, na nocnej kilka srebrnych gwiazdek), ale doszlam do wniosku, ze to przesada i to gleboka.
Pentla, zazdroszcze:) Ze sama szyjesz. Tez bym chciala. chcialam nawet kupic maszyne, ale nie bardzo widze, jak z moim dzieckiem wykroic choc godzine na szycie;) Teraz tez jak pisze, to po mnie skacze.
Sylviontko, jak masz handmejdowe to chyba tak wlasnie powinno byc:) wklejaj, wklelaj:)
-
Chyba najbardziej cieszy, gdy można samemu uszyć coś, co potem dzieć nosi :)
Wkleję, wkleję, ale właśnie się suszą, a potem czeka je sesja zdjęciowa ;)