Jej, na moje dzieci sudocrem nie działał wcale. Każdy sikacz inny:rolleye:
Wersja do druku
Ja z wielo ledwo zaczęłam i już zwątpiłam. Nie dogaduje się z pieluchami na napy, a mamy właściwie tylko takie. Nie mam pojęcia jak to zapiać żeby było dobrze :( Syn waży jakieś 4,5 kg, ale ma chude nóżki. Jak zapinam tak żeby przy nóżkach luzów nie było, to mam wrażenie ze w brzuszku jest ściśnięty. Jak poluzuje to i przy nóżkach się robią luzy i potem ma wszystko mokre. Głównie w itti bitti i w otulaczu milovi. Na rzepy mamy tylko CP, ale one robią dużą pupe. Nie mam za bardzo mozliwości powymieniać wszystkiego na rzepy :/
A może kup sobie jeden otulacz S na rzep na próbę czasem na bazarku po taniości można trafić, myślę że przy takim maluchu warto inwestować w rozmiarowe pieluszki. Jeszcze gdzieś kiedyś taki fajny trik widziałam jak znajdę to dokleję, generalnie chodziło o to że zakręca się skrzydełka (uszy) i dopiero się przypina i dzięki temu zmniejszała się dziura przy nóżkach
edit: znalazłam https://www.youtube.com/watch?v=3uwxG4-jXi4 taką żółtą pieluszkę tam tak zawija.
Ale własnie S-ki są na niego za duże. Najlepiej leżą xs od ecodidi z wpinkami. mam jeszcze s kokosi, ecobambino,milovie i weehuggers r.1 do tetry i formowanek. ale połowa formowanek jest zbyt puchata i żeby otulacz ją przykrył muszę rozpiąć środkowe napki i zrobić jeszcze większy luz na nóżkach.
Na allegro kupiłam kieszonkę małe me 3-7 kg. I ta leży na nim idealnie :beat:. Żałuje że milovia już ich nie szyje, bo bym tylko tym pieluchowała.
Chyba faktycznie muszę rzepowy otulacz kupić.
To polecam ci bambino mio 3-5.
a ja Ci polecam otulacz Imse Vimse (ma dodatkowe skrzydełka przy nóżkach) i jest na rzepy. Dla starszych biegających się nie nadaje IMO, ale przy maleńkich dzieciach super. Nie dawałbym też formowanki, bo robi na pupie odwłok i wygina plecki, daj jakiś wkład bambusowy, nie składany (bo też zrobi odwłok) tylko zszywany (ja jestem fanką wkładu bambusowego Lolipop, bo dla maluszka super, chłonął szybko i wszystko, a teraz dorzucam go jako buster do innych wkładów, zwłaszcza na noc do formowanek)
albo wkład bambusowy składany poksładać jak prefold wtedy w pleckach jest płasko i na to malutki otulacz może kokosi NB one są naprawdę malutkie i mają dodatkowe falbanki przy nóżkach, Ski też mają te falbanki więc chyba nie powinno być dziury
A miło, że pytasz. Na razie głównie jednorazowe zakładam + na krótkie chwile tetrę z wełną i pupa wydobrzała, zeszły wszystkie otarcia i odparzenia. Tylko jeszcze walczymy z raną na jąderkach, bo ciężko się jej pozbyć. Jak wszystko wróci do normy spróbuję powoli wrócić do wielo, na razie tylko z tetrą. Nie wiem czy kieszonki są dla nas :(. Ale zanim zaczął chodzić służyły nam dobrze.
Masz itti bitti s ? no to przy chudych nogach nie da rady ich nosić. Ja tak miałam z córą. Nawet przy zapięciu wszystkich napek pozostawała wielka dziura między nogami. Czekałam do 6kg ponad i nic to nie zmieniło. Musiałam się z nimi pożegnać :( a teraz jak już ma prawie rok i waży 9kg itti są idealne :) zakochałam się :) pasują do jej figury idealnie.
A próbowałaś smarować clotrimazolem? koleżanki dziecko miało kiedyś mega odparzenia po niczym nie chciało zejść i lekarka kazała smarować tą maścią i wszystko zeszło. Tylko nie pamiętam w jakim wieku był maluszek. Na pewno niemowlak. Może w aptece zapytaj czy można to stosować u takich maluszków.
Sorki dziewczyny za tyle odp. pod, ale nie umiem zrobić multicytatu :oops:
Ja też stosowałam clotrimazol u córy jak miała mega odparzenie na pupie od kupy właściwie po jednej nocy odparzenie zbladło, a po kolejnej praktycznie się zagoiło.