A mi Na wsi podoba się bardziej; )
Wersja do druku
A mi Na wsi podoba się bardziej; )
Mi te ludziki chyba nie beda przeszkadzac o ile bedzie duzo traktorow i kombajnow ;)
A to ten sam gosc co od Auta i Na budowie?
Napisane z telefonu
Inny gość. A traktorów i kombajnów dużo; )
ja testowalam na 2-5 latkach, bo czytam dzieciakom w przedszkolu córki no i niestety dłuzyło się (proszę mnie przytulic). Mnie samej też. Bylaby super gdyby przytulili połowę, bo tak zrobiło sie przydługawo i dzieciaki sie jednak rozkojarzały. Usłyszałam nawet żeby następna czytana książka nie była taka długa (mimo że czytuje im dłuższe historie i dają radę jak jest wartka akcja)
brakuje mi tutaj wątku z ksiazeczkami szczegolnie polecanymi dla danego wieku. przekopywanie sie przez te 500stron wątku mnie przerasta. moze zromy cos takiego, moznaby wypisywac ulubione tytuly w danym wieku i potem wkleic w 1szy post. chyba, ze gdzies takie cos jest :)?
mozna sprobowac :)
Dziewczyny wiersze Gellner to fajne są? U mnie w taniej książce chyba z 5 jej książek leży od 9 do 12 zł i się zastanawiam czy warto?
u mnie też są - sprzątaczka, czekoladki dla sąsiadki, duszki stworki i potworki - po 10 zł bodajże, wyglądają fajnie i takie też chyba miewają recenzje; ja się powstrzymałam z uwagi na liczne ostatnio dokonane zakupy, bo i tak u nas jeszcze by trochę poleżały w "poczekalni" ;)
Nie wiem czy jest jeszcze ktoś kto tak rymuje jak Gellner, uwielbiam jej wiersze.
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu Tapatalka
"Wscibskimi" na przyklad Lolka zachwycala sie jakos troche po skonczeniu trzech lat, wtedy tez pierwszy raz przeczytalysmy "Zajaca", ale ja polecanym wiekiem nie bardzo sie przejmuje, testuje po prostu. Teraz ma prawie siedem, z przyjemnoscia przeczytalysmy "Czekoladki"
Poleccie jakiekieś wydanie Piotrusia Pana ;)
pamiętam to wydanie ale czekam jeszcze na jakąś propozycję ;)
jest jeszcze wyd. ze znaku ale na żywo nie widziałam, chyba można podejrzec na stronie wydawnictwa.
i" Piotruś Pan i Weendy" z buchmanna
Doradzicie jakies ksiazeczki dla niespelna 2-latki o pojawieniu sie rodzenstwa, o nocniku i pojsciu do zlobka/przedszkola, tylko zeby byly sympatyczne i niezbyt durne? Znalazlam rozne watki, ale tam jest wymienianych mnostwo, nie wiem, jak je odsiac ;)
U nas o nocniku bylo Nocnik nad nocnikami Alony Frankel. Krotko, smiesznie i na temat. Ladne obrazki. A o rodzenstwie mielismy Zuzie z serii Madra Mysz i na poczatku bardziej opowiadalam, ale pozniej nawet dalo sie czytac.
Napisane z telefonu
Edit: jeszcze wiem ze o braciszku jest ktoras z ksiazeczek o Bolusiu z wyd. Zakamarki. Zaluje ze jej nie kupilam bo zapowiada sie swietnie!
Ładnie Bolusiu się nazywa. U nas co prawda starszym nieco, ale bardzo się podoba!
O rodzenstwie mielismy Kubus ma Siostrzyczke - bardzo sie podobala (przez wiele tygodni codziennie czytalismy). Jeszcze mielismy ksiazeczke A. Lindgren - Ja tez chce miec rodzenstwo, ale bez szalu. O nocniku nic nie mielismy. O przedszkolu Zuzia idzie do przedszkola i Tupcio Chrupcio w przedszkolu (czy jakos tak)
Potrzebuję czegoś ciekawego dla oczytanego prawie 4-latka. Może być dłuższe, obrazki nie są konieczne. Będę wdzięczna za pomoc
:)
Ten Chłopiec to mój Synu ;)
Mamy duuużo książek, jeszcze więcej wypożyczamy z biblioteki. Może rzeczywiście napiszę, co lubi :)
Książki Astrid Lindgren
Kajtek i Miś
ostatnio "Kosmiczni odkrywcy - Franio i jego Babcia", książki z serii "Tato, popłyńmy na wyspę", "Kaktus",
Wesoły Ryjek, ostatnio "Księżniczki i smoki" i "Rycerze i smoki"
Tutlandia, Findus, Mama Mu, Krowa Matylda ( ale te "za krótkie" są :)), Felek i Tola, Julek i Julka, Florka, Świnka Halinka
Piaskowy wilk nie podszedł...
Franek lubi książki o dzieciach, uwielbia Emila ze Smalandii. To musi być coś dłuższego.
Myślałam o książce "Ja i moja siostra Klara"...
to jak lubi Astrid to może "dzieci z Bullerbyn" ! :)"Ronja córka zbojnika" albo "Mio, mój Mio"
do wspólnego czytania, długiego to polecam też klasykę. my teraz czytamy "czarnoksieżnika z krainy Oz" i dzieci są zachwycone, nie mogą się doczekać kolejnych rozdziałów ;)
"Księga dżungli" ? ta z przecudnymi ilustracjami J. Wilkonia z Media Rodzina
no i Preussler "rozbojnik Hotzenplotz" , "Mały duszek" , "Malutka Czarownica"
A ktoś Podróże Neli czyta? Kupiliśmy na lotnisku jedną część, bo zapomnieliśmy zabrać książkę na wakacje:hide: i bomba! Osmiolatek zachwycony, a i roczniak siedzi jak zaczarowany i zdjęcia ogląda. Na pewno dokupimy resztę.
a Mary Poppins? Dla starszych troszkę, ale moja w wieku 5 lat już wszystkie tomy miała za sobą :) Bardzo lubiła.
A macie/ czytacie http://www.zakamarki.pl/index.php/pr...-lindgren.html ?
dziewczyny co polecacie dla 10 latki? bardzo lubi czytac i chcialabym podsunac jej cos fajnego