Re: Kielce - kto chce się spotkać?
WItajcie dziewczyny, przepraszam, ze sie nie odezwałam i wogole nie przyszłam.
Wiktor mu ma od jakiegos czasu zatkany noc i za zadne chiny ludowe mu to nei przechodzi, zastanawiam się czy to aby nie jakas alergia , bo raczej oprócz kaszlu nie ma zadnych obiawów.
Z tydzien temu miał gorączke ale podejrzewam ze była ona spowodowana wyrastającymi trójkami.
Ogolnie dzisiaj nie wychodzilismy na dwór, jutro ide do lekarza i zobaczymy co w nim siedzi.
W srody niestety ja nie moge , przynajmniej do konca maja bo w tym czasie mam kurs :(
truska a później? bo ny tak do 7 siedzimy....
w środę też zabieram rowerek. albo drewniany wózek jak wolicie. Aga zabiera wózek dla lalek. chyba spacyfikujemy palacyk.
dziewczyny, czy ospą można się zarazić na dworze???
jeżeli tak, to nasze dzieciaczki z czwartkowego spotkania mogą złapać, ponieważ Paulinka (najstarsza dziewczynka, jaka była) Moniki ma ospę.
ale ospy się nie boimy i w środę spotkanko, tak? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez a.szrek
dziewczyny, czy ospą można się zarazić na dworze???
jeżeli tak, to nasze dzieciaczki z czwartkowego spotkania mogą złapać, ponieważ Paulinka (najstarsza dziewczynka, jaka była) Moniki ma ospę.
ale ospy się nie boimy i w środę spotkanko, tak? :mrgreen:
Nie :D :D :D
Ile czasu wylęga się ospa?
sprecyzuj:)
NIE:
1) nie ma spotkanka
2) nie mozna sie zarazić...
ja wam dam cholery....
i koncert życzeń prosze, żebym nie zapomniała:
manducę mam wziąć dla Sylwii, a konopie? brać?nie brać?
ospa wylęga się dwa tygodnie
zaraża się 3 dni przed wysypkę
podobno
czyli nawet jeżeli nasze (czwartkowe) dzieci się zaraziły, to nie zarażają jeszcze!
i w środę zarażać nie będą
więc możemy się spotkać bez obaw
a poza tym w Kielcach teraz wysyp ospy, więc nawet w autobusie się można zarazić :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez sowa_m
, a konopie? brać?nie brać?
brać :D
taaaaaaaaa.....ja za tydzien wyjeżdząm w góry....jak dorwę zaraźliwca, to nie wiem;);););)
nie ma ospy u sów, nie ma ospy u sów, nie ma ospy....
Przyjdę sama :D
Ale ja zasmarkana jestem - nie przyjdę!
No trudno, Sowa, nie bierz manduki...
Ale może wydobrzeję do środy i przestanę smarkać. To przyjdę po 16 jak stary z roboty wróci.
Kurczę a ja zapomniałam, że dziś wypadało nam kolejne szczepienie. Jeśli z małą będzie tak jak przy ostatnim szczepieniu (czyli podwyższona temperatura) to nie będę jej brała ze sobą tylko przyjdę sama i poobserwuje jak wiążecie. Mam nadzieje, że wszystko będzie OK i na środowym spotkaniu stawimy się obie. Już się nie mogę doczekać. A co do ospy to faktycznie, teraz w Kielcach panuje, zwłaszcza przedszkola to istne bomby biologiczne :wink:
bez przesady Flotka - od kataru nikt jeszcze nie umarł:):):) wiec sie ni wymiguj i przyłaź:0
sowa weź manducę, ja chciałabym zobaczyć jakie to cudo.
To co, spotkanie w środę, znaczy jutro w Pałacyku o... 15:30?
ja o 15.30 kończę zajęcia na uczelni, wiec w pałacyku będę tak miedzy 16.15 a 16.30
Mam nietypową prośbę. Czy któraś z wózkowych mam posiada i nie sprawi jej kłopotu przytaszcenie pompki do pompowania kół wózkowych? bo ja mam 2, ale żadna się do tego procederu nie nadaje :hide:
Nie mam pompki. Ja zawsze jeżdżę do wulkanizacji :D
:D :D :D :D :D
wulkanizacja najbliżej ciebie avio jest u zbiegu ulic grunwaldzkiej piekoszowskiej i dziakowej, masz jakieś 200 metrow:)
sowa dzięki :jump: :jump:
hej dziewczyny
zmartwilyscie mnie z ta ospa, bo bralam pod uwage spotkanie we wtorek za tydzien, alo to przed chrztem malego wiec jakby cos podlapal to porazka, chyba wiec zostaje 14 maj (czwartek):)
szczegoly uscisle pozniej :D
pozdrawiam
asia
Sorry, nie dałam rady :(
Stary chory, dzieć się pospał - generalnie mi nie wyszło :(