Jeszcze sa Piersi i Dziurki w nosie ;)
Wersja do druku
U nas dziś wielki powrót Tupcia Chrupcia...
Przedszkolak na medal
Dbam o zęby
Umiem się dzielić
Nie mogę zasnąć
Żegnaj pieluszko
Nie dam sobie dokuczać
:rolleye:
Antonino, Dobranoc gąsko, Wstawaj gąsko, Auto Maksa - ten zestaw po kilka razy przez ostatnie dni czytamy ;)
Smoczek Maksa, Miś Maksa, Ciastko Maksa, Jest tam kto?, Gdzie idziemy?, Wymyśl coś, Nocnik nad nocnikami, Chcesz być moim przyjacielem?, Moja pierwsza książeczka o kolorach, Gałgankowy skarb, Gąska Zuzia i pierwsza gwiazdka, Basia i dentysta, Wigilia Mamy Mu, Malmi
Dawno nikt nic nie pisał ;)
Starszak:
Żabka, Nela - chyba 6 rozdziałów a na dobranoc Jezus powiedział, że...
Młodsza
Bobo część 1 i 2 (choć 1 z dużo większym zainteresowaniem), Kicia kocia sprząta, Wielka księga Basi i Franka x 2, Wstawaj i Dobranoc Gąsko, Ela - 3 części, Lalo, Babo i Binta, Antonino ze snu w sen, Kukuryk, Mały miś, O wiośnie, Lokomotywa, Mała rybka, Czereśniowa
To i ja napiszę, choć dzisiaj tylko na dobranoc :
Młodszemu "Szary domek"
Starszemu "Tatuś Muminka i morze"
U nas dzisiaj Piersi, Kastor majsterkuje, Pan Brum utknal na dobre, Jezdzi pociagiem i Boze Nardzenie, Elmer i nieznajomy, Elmer i Roza, Elmer i dziadek Eldo
Chyba wsio
U nas był Głos (ostatni hit), Pępek,Percy (Po burzy), Hokus Pokus Albercie, Cień, Mysia Orkiestra i wertowanie Narwańców
Ooo a co to Głos ?
Chyba Natala linkowała w głównym. Opowieść o Malym Wodniku ktory wyrusza na poszukiwanie swojego głosu,bo jego nigdy do niego nie trafił (glosy sa rozsylane przez Wielkiego Rozsyłacza). Po drodze trafia do Czarodzieja, Mędrców i miasta Głupców.
Drugie dno w wielu miejscach ale na pewno nie do wylapania jeszcze przez maluchy. Refleksyjna,ciepła. Klimatyczne ilustracje.
Nie sądziłam że tak przypadnie H. do gustu
u nas dziś sporo poza domem, więc wiele czytania nie było... "tylko" mąż zdążył przeczytać przed wyjściem wszystkie 8 części Miko ;)
po powrocie za to F zasiadł przed jedną z półek z wyciągał jak leci, nawet dawno nie ruszane kartonówki ;) aż w końcu powiedziałam, że muszę sobie zrobić przerwę ;)
Wczorajsze wieczorne :
Młodszemu "Szary domek" (akurat skończyliśmy i ciekawa jestem czy wróci do Tappiego)
Starszemu "Tatuś Muminka i morze"
Była też u nas siostrzenica, która ma niecałe 3 miesiące.
Podczas czytania "Zaśnij ze mną" trzymałam książkę tak, żeby widziała obrazki a ona wymachiwała nóżkami i rączkami patrząc na książkę :-)
Kilka krótkich wierszy Brzechwy mówiłam z pamięci (bo długich nie pamiętam) a ona słuchała wpatrzona we mnie.
Byłam pod wrażeniem takiego zainteresowania:-) Moim dzieciom aż tak wcześnie nie czytałam. A szkoda.
ja musze się pochwalić bo moja młodsza (16 miesiecy) z coraz wiekszym zainteresowaniem słucha tego co czytam, polubiła ulicę Czereśniową a wczoraj zaczełam czytac poczytaj mi ammo i wiersz "Dakltyle" i była bardzo zainteresowana..ciesze sie bo traciłam nadzieje że coś bardziej ją zaciekawi
U nas niezmiennie od kilku tygodni Galopem, Stasiek wrecz ja uwielbia, a mnie drazni juz ta ksiazka i ten tekst Frączek :(
Wczoraj na ukojenie i łzy tez byla ksiazka Galopem
Starszy ciagle Elmer i nieznajomy oraz Strupek (Dziurki w nosie dostal na urodziny i jej nie chce czytac :( )
Ojej. Czemu nie chce czytać dziurek?
wczoraj:
- 4 razy Pan Brumm jedzie pociągiem
- 2 razy Miko szuka przyjaciela
- raz całą Księgę Basi i Franka
- 2 razy Sprytnie to sobie wymysliłeś Albercie
- raz Bobranoc Albercie
- raz KK poznaje strażaka.
Mój syn teraz przed snem wybiera sobie 2 książeczki i kładzie je na łóżku przed spaniem, codziennie jeden Albert i jedna KK ;[
U nas sporo różnych ale codziennie
trzy części o Bolusiu
Miko się wyprowadza, Miko ma urodziny
Słoneczne jajo
Mama Mu czyta, Mama Mu sprząta
Matemoto
Basia
Rycerze i smoki
Recykling i odpaki
Tola i Felek
O żółwiu który chciał spać
Kurcze blade
Dziurki w nosie, Strupek i Pępek:)
To wczoraj:
https://lh3.googleusercontent.com/-w...2/IMG_7255.JPG
a dziś już trochę mniej, bo dzieci były u dziadków :) córa podobno awanturowała się i musiała wziąć ze sobą Babo chce i Kto prowadzi do babci :D z synkiem dziś głównie Julka i Julkę a z młodszą to co zwykle ;)
Wruu extra. My dziś mieliśmy taki maraton i gonitwę że jedyne co nam się udało przeczytać to z świeżo przybyłych bajek "Kota w butach" i tyle.
Nic to. Czasem tak bywa po prostu. Inne rzeczy były dziś ważniejsze.
u nas dziś binta i lalo