Ilka, może skasowali Ci za maxi?:hmm:
Wersja do druku
Ilka, może skasowali Ci za maxi?:hmm:
Jul wzięła dziś po południu swoje jaskóły na spacer, żeby nam pokazać :razz:
Zaświadczam, że są absolutnie c.u.d.o.w.n.e! :love::love::love: Żółty tak łączy się z czerwonym, że tworzy przepiękny, ciemnozłoty, połyskujący pomarańcz!:heart: Jedyne skojarzenie to : królewski kolor!
Przepiękna chusta, wyjątkowe jaskółki! :applause:
o rety! fajne!!!:love:
Piekne! Zupelnie nie moj kolor, ale sa boskie!
Jul, one sa naprawde unikatowe :heart: nie sadze by wiele osob takie zamowilo :duh:
Ja w sumie teraz twierdze, ze wzielabym wszystkie oprocz niebieskich, gdybym mogla :bduh::rolleye::rolleye:
ta żółta nić tak się łączy na lewej stronie z czerwienią, że genialnie się mieni tworząc efekt podobny do jedwabnej tafty, bardzo elegancki - i fajnie pasuje do tych orientalnych gałązek :)
Zasadniczo czerwień bym wolała głębszą, ta jest nawet nie tyle ceglasta, co taka trochę malinowa. Ale chusta i tak jest piękna http://www.chusty.info/forum/images/...s/love0010.gif. Widząc efekt na tych, ciekawa jestem oliwkowo-żółtych jaskółek - ktoś zamawiał?
i ja widziałam jaskółki Jul, są cuuuudne!!! połączenie zgaszonej czerwieni i żółtego tworzy piękny energetyczny kolor pięknie się mieniący w zachodzącym słońcu :)
żałuję żałuję żałuję... chcę jaskółki!!! (niebieskie lub czerwone)
Oszałamiająco pięne te czerwono-żółte.
Na projekcie wyglądały masakratorsko dziadowsko, więc zaskoczenie tym większe!
bardzo ładna chusta :)
MAM!!!
moje jedwabne do mnie doleciały :)
piękne! miękkie, lekko połyskujące!
wspaniała szerokość 65cm :)
śmierdzą obrzydliwie ;) kiedy to się wywietrzy?????
widziałam i się podpisuję. PIĘKNE.
Po raz pierwszy żałowałam, że nie zapisałam się na przedsprzedaż, wszystkie inne jaskółki wyglądają fajnie, ale te są zdecydowanie wyjątkowe, z eleganckim poblaskiem :heart:
(a normalnie pomarańcz mnie nie rusza)
http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif
Przepraszam, s0natko, za reakcję, ale to absolutnie nie wchodzi w grę! :lool: :nono:
Jeśli chodzi o moje kaszmirki, to sprzedaję rudego japana (ponowne ogłoszenie lada dzień! :znaika: - zbieram się...),a zostawiam właśnie jaskółki... Mają COŚ w sobie: jakąś magnetyzującą gładkość i pierwszorzędną nośność (to akurat i cecha japana...). Nie, nie nie! Nie zamienię się!!!:P
Ogłoszenie miało na celu rozmnożenie ptasiej hodowli, a nie jej redukcję tudzież zachowanie status quo...:lol: ;) Dlatego chcałabym niebieskie! 8))
Kochane,
Dordźcie proszę nowicjuszce Nati w wyborze mojej pierwszej Nati.
Zakochałam się w dmuchawcach, elfach, jaskólkach, iryskach...
Nie wiem czym się kierować wyborze, len, bambus, jedwab, wiskoza???
Wyjaśnijcie proszę co nieco i podpowiedzcie jak i gdzie je nabyć.
Chciałabym raczej krótszą, bo mam już długiego Didka
Będę wdzięczna:)
:wrapmom::heart:
Jak duze/ciezkie dziecko bedziesz w niej nosic? Generalnie wszystkie, ktore wymienilas nosza dobrze ;)
http://www.chusty.info/forum/showthr...ight=domieszka
pewnie są też wątki o konkretnych domieszkach, konkretnych chustach - poszukaj w dziele Różne chusty i nosidła i Recenzje (każdy dział ma indywidualnego "szukaja" - z prawej strony "przeszukaj to forum")
do plecaków ja osobiście bym nie brała wiskozy bambusowej, bo jest stosunkowo śliska, jeśli nie masz wprawy przy plecakach, a pewnie na plecaki chcesz krótszą, łatwiej się nauczyć na czymś bardziej czepliwym, co będzie miało mniejsze tendencję do wysuwania się spod pupy (choć oczywiście każdy ma swoje preferencje). Nati generalnie robi trochę grubsze chusty i chyba wszystkie z wymienionych przez Ciebie powinny dobrze nosić nawet cięższe dziecko.
:D
Dla mnie po 10kg len albo konopie stal sie waznym skladnikiem chusty. A potem to juz wzgledy estetyczne, co sie komu podoba ;)
ponieważ w wątkach już popełnionych na temat tych konkretnych chust, na temat domieszek, na temat chust na lato, pisali kosmici :roll:
wedle mojej wiedzy wszystkie z wymienionych przez Ciebie chust będą miały podobne właściwości (w zależności od domieszek ofc).
To chyba trochę OT w tym temacie... ale myślę, że dziewczyny dobrze piszą... wszystkie fajne. Len sztywny, gniotliwy ;) i nośny, bambus mięciutki i milusi, nośny, ale "pracujący" w trakcie noszenia - czasem trzeba poprawiać wiązanie.
Jedwab Natkowy też dobry, tyle,że dość zwarty, za ciepły na duże upały.
EE...sio mi stąd z offtopami.
Juz pomyślałam, że ktoś odebrał w niedzielę przesyłkę:mrgreen:
matysiu,Pondo na jakie Wy kolory czekacie,że tak długo ich nie ma?
Czekacie na szaro/czerwone. ja do nich zadzwonię. dzis i to zaraz.
Bardzo nieprofesjonalne:thumbs down:
....zważywszy, że w tzw. międzyczasie utkały się koniczyny szaro-czerwone oraz, że na tbw chwalą się tymi jaskółkami od miesiąca:shock:
Normalnie szlag mnie trafi jak nigdy, otóż właśnie dowiedziałam sie w nati,ze nie wiadomo kiedy będa te szaro-czerwone. Normalnie jak sie nigdy nie denerwuję, to:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mr green::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen ::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:. I napiszcie mi jeszcze,ze na TBW i gdzie indziej już je maja.
do mnie już doszły czerwono-czarne. Piękne, nawet mąż pochwalił :)
zuzyli przedze na szaro-czerwone koniczyny i teraz klops :sick:
Współczuję...
Kropka - pochwal się, strasznie jestem ciekawa tych właśnie:)