Nie dodam nic nowego
ŚWIETNIE
aż mi się zamarzyło (publiczne) cycanie... a tu niestety - wnuki nosić w chuście kiedyś będę, ale karmić piersią to już nigdy....:cryy:
Wersja do druku
Nie dodam nic nowego
ŚWIETNIE
aż mi się zamarzyło (publiczne) cycanie... a tu niestety - wnuki nosić w chuście kiedyś będę, ale karmić piersią to już nigdy....:cryy:
mnie wczoraj pani w biedronce zagadnęła (kasjerka - taka co wcześniej sceptyczna była bo "ona swoich dzieci nie nosiła - tak z 50lat...), że widziała program o chustach i nosidełkach i że FAKTYCZNIE dobrze jest w tych chustach nosić i że jakiś pan TEŻ się zawiązał i że ona już rozumie i popiera:ninja:
:applause::applause::applause:
Hanti, z przyjemnością Was obejrzałam.
Wyglądasz cudnie - figura, fryzura, uśmiech .:applause::applause:
Dzieci tez świetne :-).
I fajny program wyszedł dzięki Wam.
I na pewno sporo osób zainteresuje się chustami, a wszak to o to chodzi :-)
(ja z tych co stylu rozmów w DDTVN znieść nie mogą, a już tym bardziej pseudożartów i "lekkich" tekstów prowadzących. Ci nie zawiedli jak zwykle...)
dopiero obejrzałam :)szkoda, że tak krótko, tyle waznych treści nie da się w 6 minut przedstawić, Hanti pokazała jak można świetnie wyglądać mając czwórkę dzieci :) a prawie przerażona mina redaktora gdy patrzył na Stadko _ bezcenne :thumbs up:
Hanti, wspanialy byl wasz wystep. i jaka piekna z ciebie mama!!! i dzieciaczki tez wspaniale. przy prowadzacych to wypadliscie jak gwazdki i gwiazdeczki! moi tesciowie tez was ogladali i juz chyba nie uslysze , ze zameczam dziecko w chuscie ani nikt nie bedzie mi proponowal nosidelka. wasz wystep to "wielki krok dla ludzkosci". jestem pelna podziwu dla ciebie, ze umialas tak dobrze odnalezc sie w telewizji, ogarnac czworke dzieci i rzeczowo odpowiadac na wszystkie pytania!!! brawo!!! czuje, ze to nie bedzie wasz ostatni program:)
Pieńkowska jest do bani........
temat fajny,czasu zbyt mało.....
ogólnie super,choc przyznam w szoku tym karmieniem byłam.Ale nie neguje,po prostu byłam w szoku...:)
Ja powiem, ze też pięknie :) A pozytywny odzew byl tego samego dnia na wątku rówieśniczym na innym forum. Mamy przyjęły głos P.Zawitkowskiego w tej sprawie jako najwyższego autorytetu. chociaż te, które noszą w nosidełkach za grubą kasę, to się oburzyły i stwierdziły, ze one noszą i nic dziecku nie jest, więc to przesada. Ale to już ich wybór.
Za karmienie należą się wielkie oklaski! Chociaż mnie nie zaszokowało, bo ja to jakoś tak naturalnie traktuję i pewnie sama bym tak zrobiła, zupełnie nie myśląc o tym, ze komuś to może nie odpowiadać...
Hmmmm.... wiecie co? przeczytałam całą ta dyskusję i się zdziwiłam. Ponieważ dla mnie od zawsze było naturalne karmić zawsze i wszędzie... Robiłam tak 6 lat temu z moją córec zką i tak robię w tej chwili z synkiem. I dopiero czytajć dyskusję i opinie widzów dowiedziałam się ze moze to kogoś oburzać....??? Nie spodziewałabym się.
Przynosi mi to na myśl jeden wniosek: w krajach wysoko cywilizowanych ludzie zagłuszają naturalne zachowania - na rzecz dziwnie pojętych: "kultury osobistej", "dobrego wizerunku", "wygody". I nagle to co nazywane naturalnym - zaczyna być oburzajace... smutne.
ja własnie wróciłam z wojaży po Toskanii gdzie oczywiscie byłam z synkiem. Karmiłam gdzie popadnie - na środku placu w Cortonie, w Osterii, na schodach kościoła (och, ja bezbożna!) - wszędzie tam, gdzie w danej chwili synek domagał się jedzenia. I wiecie co? - Włosi bardzo, bardzo pozytywnie to odbierali. Tyle uśmiechów i miłych spojrzeń nie spotykam w Polsce...
I powtórzę po innych w tej dyskusji: ja oglądając w TV nawet nie zauwazyłam tego karmienia (co oznacza ze było dyskretne) i z forum dowiedziałam się ze w ogóle było. Jak sobie teraz oglądnęłam jeszcze raz na stronie TVN to zauważyłam, ze jak Hanti podała pierś, to realizator programu od razu przełączył na drugą kamerę która pokazywała p. Zawitkowskiego.
:)
Ja oglądałam z mężem. Wiedziałam już o tym karmieniu ale nic nie mówiłam.
No i w pewnym momencie mój mąż zakrzyknął:
- Ooo i cyc na wierzch :)
Trudno mi było osądzić czy to była reakcja pozytywna czy nie, więc zapytałam, a on na to:
- No super! Dziecko było głodne, to nakarmiła, czym się miała przejmować!
Dodam, że ja nigdy nie karmiłam publicznie (Zuza od zawsze była niejadkiem i rzadko wołała), więc mąż nieprzyzwyczajony. A, że zauważył...no cóż, w takich sprawach jest niezwykle spostrzegawczy. ;)
A mój niezauważyl, a jak Mu pokazałam to skomentował "sama natura"
nie dodam nic nowego- REWELACJA :applause::applause::applause:
zwlaszcza karmienie, takie naturalne. ja tez z tych co karmia wszedzie i odruchowo.
gromadka FANTASTYCZNA, przesliczna. zachcialo mi sie wieeeelu dzieci :lol:
Ja też puściłam mężowi i aż nie dowierzam, że tyle szczegółów zauważył, że Kuba (chyba) dłubał w nosie, Karolka robiła rogi, jak ruszyło karmienie skomentował "dostała co chciała" i oglądał dalej. Śmiał się z reakcji prowadzących, że ich to wszytsko przerosło i chyba dzieci nie mają.
A jak mu po wszystkim pokazałam komentarze pod programem to już się oburzył, że ludzie w co drugim teledysku i non stop na billbordach piersi oglądają, a tu gdy one służą temu do czego stworzone to wielkie haaalooo!
hmm...myśle,że źle zostały odebrane moje słowa....nie neguje-byłam w szoku-bo tak nieczęsty to dla mnie widok:)
Ja bym sobie na to niepozwoliła,bo mam cycki jak doniczki wielkie,że jaką kamerę by nie właczyli,kogo by nie chceili ukryc-on zawsze byłby zauważony.A ja swoich piersi się wstydzę-bardziej ma to podłoze psychologiczne.
Troszke zazdroszcze karmienia....ja karmiłam 5 mcy z czego trzy w większości ściągałam...ale kolejnym razem się nie poddam:mrgreen:
Ale uważam,że Pieńkowska nie nadaje się do prowadzenia porannego programu,nie nadaje się i koniec.....jakby program,w którym mowa była by o chustach prowadził Prokop.....to ja się zgłaszam na ochotnika,mogę iść...co z tego,że wiedza nijaka z dziedziny chust...będe świecić...oczętami...może nadrobie....
i nie podobało mi sie jak Pieńkowska zapytała dlaczego chusty..i to jej ..bo?????
odpowiedziałabym bo gówienko...:)
Ja obejrzałam, jestem zachwycona Waszym występem, hanti, i Tobą w szczególności. Świetna robota! Super materiał. A Wy - piękna rodzinka.
A mnie sie wydaje że troche przesadzacie z tym jechaniem na pieńkowską i jagielskiego. Nie jestem ich fanką sa sztywni, ale z dziennikarskiego obowiązku musza zapytac o za i przeciw. to normale
ja to chyba obejrzę jak mi era przesył zwróci - :twisted: :twisted::twisted: od 49 min załadowało mi się 9 sekund filmu