proponuje odpruć wkładkę z jednej strony tak jak jest w JBD z Imse VimseCytat:
Zamieszczone przez gagatek
schne szybciej 8))
szkoda tylko ze za taka kasę trzreba samemu cos pruć :roll:
Wersja do druku
proponuje odpruć wkładkę z jednej strony tak jak jest w JBD z Imse VimseCytat:
Zamieszczone przez gagatek
schne szybciej 8))
szkoda tylko ze za taka kasę trzreba samemu cos pruć :roll:
zastanawiam się nad kupnem pieluszki bambusowej BG, dokładnie tej
http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=8&id=361&ec=0
czy któraś z Was ją ma? Korzysta? Proszę o opinie :)
My ją używamy. Bardzo ją lubię, ponieważ jest mała, zgrabna i mięciutka, bardzo milutka i nie zmienia się to po kolejnych praniach. Bardzo fajnie chłonie.
Minus - trzeba uważać, żeby jej nie zaciągnąć, chociaż w samym zastosowaniu pieluszki nie będzie miało żadnego znaczenia.
ja naszą bardzo lubię-mała, chłonna i mięciutka!
ja miałam M. ale dla nas była za mała. Ogólnie cudna pieluszka.
a ze sie dolacze - jak dlugo schnie??
podpisuję się pod tym co napisały dziewczyny. A schnie nie najgorzej, jak wieszam wieczorem to rano jest jeszcze wilgotna, ale do popołudnia doschnie. Czyli może jakieś 10-12 godz.
na kalafiorku była sucha w kilka godzin. WYprałam powiesiłam ok. 22 i rano była sucha. :) i to mocno sucha więc pewnie z 4-5 godzinek potrzebowała.
acha dziekuje sie zastanawiam, bo jak u mnie przestaja grzac to zimnawo jest..
mozesz bedziesz suszyc na sloncu?
pieluszka ta sie zachwycilam, a podchodzilam z rezerwa, bo bumGeniusy srednio nam podeszly
zgrabna, waska, lekko blyszcza, chlonna, miekka
slaby rzep, ale to wada bG w ogole
a sam rzep jest wada pieluszek na rzepy :?
aaa balkonu tez nie mam ani ogrodka..w sumie to w ogole nie wiem, gdzie bede cokolwiek suszyc jak przestana grzac, w lazience tez nie ma miejsca :( :op:Cytat:
Zamieszczone przez va
u mnie też balkonu niet, ale mąż zamontował mi taką suszarkę za oknem po prostu, może coś takiego, co prawda troche niewygodnie się tam wiesza rzeczy, no ale lepsze to niż nic:)
fajna pieluszka ale rozważyłabym kupno większej o jeden rozmiar
Czy ktos juz moze ma ta formowanke i moze sie podzielic wrazeniami?
http://89.161.129.108/sklep.php?cat=8&id=361&ec=0
Ja mam i baaaardzo lubię. W tej chwili chyba moja ulubiona formowanka. Lubię ten kształt pieluchy. Chłonna i fajnie się układa na pupie. Co do schnięcia się nie wypowiem, bo wrzucam do suszarki.
dość długo schnie niestety,a rzepy jak to w bg-szybko widać na nich użytkowanie.i mają zawyżoną rozmiarówkę.
i tyle minusów, bo mają naprawdę fajny kształt,też je bardzo lubiłam,niestety podejrzewam,że największy rozmiar nie będzie dobry do końca pieluchowania,choć ja miałam tylko S i M,M-ka jest do 12 kilo i mimo,że moja młoda ma 12 kilo to już daaaawno z niej wyrosła:(.
ja w ogóle najbardziej lubię pełne formowanki,bo pomijając dłuższe schnięcie mają największą powierzchnię chłonięcia.
Madzia, a co masz na myśli pisząc "pełne formowanki" :roll:
Ja nie madzia ;) ale pełne to takie bez kieszonki.
Zgrabna, chłonna formowanka, ale jak dla mnie to typowo dzienna formowanka (właśnie dlatego, ze zgrabna, niepowiększająca pupy, ale też nie mega chłonna żeby na nockę była:) ). Fakt, rozmiarówka zaniżona, przez co nam służyła jakieś 4 m-ce, rzepy szarzeją, ale funkcjonalnie do końca dawały radę.
Skusilam sie na nie i musze powiedziec, ze jestem bardzo z nich zadowolona. Pupcia jest super zgrabna (a na tym mi bardzo zalezalo), sa mieciutkie i chlonne. To teraz nasze ulubione formowanki. Jedyny ich minus to bardzo dlugi czas schniecia, ale to normalka przy bambusie i te rzepy sa takie malutkie... nie wiem czy starczy do konca pieluchowania, mam L-ke i wydaja mi sie malutkie, no ale dzieki temu mam zgrabna pupke:). Jak dla mnie sa super!
jest to moja jedyna formowanka, która po wielu praniach nadal jest miękka. Mam strasznie twardą wodę i na sztywne pieluchy nie pomaga nawet gotowanie w kwasku i occie. Tej pieluchy nie musiałam katować gotowaniem i strippingiem.
ktos ma i może coś napisać o niej?
Podbijam, też jestem ciekawa jak się sprawują te pieluszki - szczególnie w porównaniu z V3.
Baaaardzoo dawno miałam V3, mała była dużo mniejsza... i V3 się jej odciskały.
Spróbowałam V4 i są o niebo lepsze :-) rzeczywiście są wyższe w stanie i mają trochę większy zapas w pasie.
napiszcie prosze coś więcej :)
właśnie! bo na oko w sklepach wyglądają tak samo! (nie licząc nap)
Wg mnie są po prostu większe i nie odciskają się na nóżkach, chociaż 11 kg córce zakładałam pełny rozstaw nap.
jak się sprawdza u dzieci starszych i ruchliwych? znalazłam ją bo szukam pieluszek z bawełną/bambusem przy pupie i ta wydaje się być super. Tylko droga nieco;) Czy długo schnie i czy jest chłonna?
My mamy bumgenius AIO organic i lubię ją głównie ze względu na naturalny material przy pupie. Chłonie sporo, jest bardzo zgrabna na pupie, ale schnie nieprzyzwoicie długo. Jedna z dłużej schnących pieluch w naszym stosiku. Mimo, że jestem z niej zadowolona to mamy tylko jedna - nie lubie jak coś mi 3 dni wisi na suszarce:(
o kurcze, to kiepsko. Bez sensu mieć pieluchę za 70zł żeby użyć raz w tygodniu.
Pieluszka fajna, zgrabna, dość chłonna, z przeciekami nie ma problemu ale sporo schnie po praniu
I ta cena
Witam
Ja na pieluszkę BumGenius organic skusiłam się jeszcze przed porodem gdy kupowałam zestaw do opieluszkowania mojego małego.
Pieluszka jest naprawde bardzo fajna. Mam poczucie że ta pieluszka to same dobro :) Miły, naturalny materiał przy pupci.
Pieluszka ta wyglada na pupci wyjatkowo zgrabnie. No i należy ona do tych cudnowych pieluszek ONE SIZE które pozwalaja nam ograniczyc koszta.
Jedyna wadą jest jak juz ktoś wyzej napisał...strasznie długi okres schniecia.
Na szczęscie teraz w tak piekną pogode wystarczy wywiesić na słońce na kilka godzin i po kłopocie :) gorzej zimą.....
schnie dlugo, dlatego mialam ich ok. 10 i uzywalam non stop - moje faworytki pieluchowe zdecydowane, 10 okt w kazdej mozliwej kategorii
Ktos mi polecił rozwieszać ją za wkłady...to troszke przyspiesza proces schniecia ;)
Pieluszka faktycznie nie nalezy do tanich jednakże uważam ze one size jest opłacalny- starcza na dłuuugo:)
ja mam same one size. Nie wiem czy będę używać 'dłuuuuugo' bo mi się nudzą i wymieniam na inne;)no i wciąż szukam pieluszki idealnej:D
poza tym teraz dziecko już tak nie rośnie, więc nawet jakbym kupiłam rozmiarowe to pewnie i tak by starczyła do końca pieluchowania.
Nie wiem czym sie roznia od V3 bo nie miałam ale z V4 jestem bardzo zadowolona stanowią 60 procent wszystkich moich pieluszek :)
nie przeciekają, sa one size co pozwala nam troszke zaoszczedzic no i sa ładne - ja mam te wzorzaste :)
http://images46.fotosik.pl/833/be3a46c4f5647c1cm.jpg
ale słodkie bobo:D mój to by cholery dostał jakby miał tyle szmaty między nogami;) Eko_mamusia, możesz zmierzyć szerokość w kroku tej pieluszki? cudnie wygląda, biorę poprawkę, że Twój mały waży pewnie z 5 kg a mój 11 i biega więc inaczej by w tej pieluszce wyglądał.