jul ja mysle ze to beż jak w jaskolkach/pancy a nie typowo zolty - mozna dopytac u zródła
Wersja do druku
Heh, no to mam zagwozdkę... Nie wiem które mi się podobają :D Raczej len, bo lepiej poniesie, ale który? :hmm:
suuper :-), doczekałam się (tylko gdzie kaszmir :( )
Były kiedyś lniane ważki turkus z żółtym.
Teraz mam do myślenia :-)
Na barwienie jedwabiu czeka się 2 miesiące, więc w jedwabiach są 4 wersje z jasnym wątkiem. Oliwkowy kolor jest ciut ciemniejszy niż w Paprotkach oliwkowych, ale to generalnie ten typ koloru. Kolor na próbniku jest trochę ciemniejszy niż moje oliwki z lodówki :rolleyes:. Kolory na projektach są dość zbliżone do kolorów z naszych próbników, ale wszystko zależy od monitora. Trzeba się z tym liczyć, że to jest projekt i że odcienie mogą się lekko różnić od tego, co widzimy na monitorach.
Kolor żółty będzie żółty, nie beżowy. Mamy kilkanaście odcieni żółtego do wyboru, więc nie ma co patrzeć na inne nasze chusty. Ewentualnie można spojrzeć na połączenie zieleni i turkusu z żółtym w Ważkach. W Jaskółkach żółty może wyglądać podobnie.
Chusty będą pewnie wiosną-latem, więc kaszmiry i wełny poszły chwilowo w odstawkę. :)
Natalio - jakie mniej więcej będą ceny 4,6 z lnem?
Belfe - tu są ceny:) - http://shop.natibaby.pl/category/prz...askolki-z-lnem
Ceny będą dwukrotnością tego, co w opisie w sklepie na górze + koszty transportu. Teraz potrzebujemy mniej więcej połowę ceny docelowej. Jest to konieczne, bo niestety potem się zdarza, że ludzie z list odbierają 15% utkanych dla nich chust. :roll:
do kiedy będzie ta przedsprzedaż?? czy już mam lecieć na bazarek sprzedawać?? :)
Noo, wybór spory. Idę myśleć. Obawiam się, że na jednej się u mnie nie skończy :bduh::whistle::hide:
Natalio ten błękit jest raczej takim granatem tak?
Czerwono białe są piękne :)
Ja bym ten kolor nazwała bardziej niebieskim niż błękitem. Błękity są raczej jaśniutkie. Turkus ani granat to też nie jest. Taki raczej klasyczny niebieski. :)
Czerwień to taka brudna czerwień, nie róż. Nie było jeszcze u nas takiego koloru. Sama jestem ciekawa, jak wyjdzie. :)
Natalio - jeżeli masz próbki tych kolorów to może mogłabys wrzucić nam jakieś zdjęcie :)?
Ktos ma zdjecie oliwkowych paprotek? Bo ja nie wiem jak wygladaly :/
Edit: Chodzi o te z welna? Jak tak, to chyba sie zalamie, one takie sztucznie zimno-zielone byly :( :(
Realny PROBNIK KOLOROW, bylby tu naprawde bardzo pomocny. Tego zielonego na jaskolkach w zyciu bym nie podpiela pod welniane paprotki :neutral: (dobrze, ze Natalia napomknela - teraz musze 5 razy dluzej sie zastanowic :-|)
o, to teraz mam nad czym się zastanawiać :) I czerwień jest, chociaż nie wiem czy brudna czerwień to jest to czego pragnę :D no i na zdjęciu bardzo przypomina winne jaskółki
I co tu wybrać :hmm: Ta czerwień to nie będzie czerwone wino :-?
Ech sama nie wiem co mi się podoba :bduh:
Próbki by pomogły bardzo.
No faktycznie - teraz można osiwieć od dylematu, co wybrać...:hide: Ja na pewno wybiorę jakiś len - korci mnie ten oliwkowy... A niebieski?- może to ten z wątku Pani Niteczki :mrgreen: Jeśli będzie bardziej chabrowy, to mi się chyba podoba najbardziej - niebieski z czarnym.
Mnie interesuje oliwka z żółtym, ale niech to będzie oliwka, a nie paprotka :D No i niebieski z czarnym i pewnie jeszcze parę...eh:hide:
A DO KIEDY jest ta przedsprzedaz? Nie wiem czy przeoczylam termin.... dobrze wiedziec ile ma sie czasu do namyslu
A tak na marginesie, to ja chcialabym bardzo podziekowac za te przedsprzedaz Natalii. Sa jaskolki, sa. Widac rowniez, ze oferta kolorow jest odzwierciedleniem przestudiowanego watku naszych zyczen. Sa i szarosci, i oliwka i czerwien, ktora tak sie wszystkim marzyla. No ja chcialam bardzo (wraz z kilkoma innymi osobami) raz jeszcze siwe z czerwienia i TAAA DAA sa. Takze oprocz marudzenia, ze oliwka z paprotek to blagam nie oliwka z jaskolek, glosno i wyraznie - DZIEKUJE :heart:!
a mnie sie oliwka na paprotach podobała :)
wcale nie była zimna imo
zimne były brzegi ;)
PS. no dobra. jak sie robi multicytat? :mrgreen: