Proponuję najpierw poczytać na chustomanii różne wiązania [rzykładowe. Na misiu swoim pluszaku cwiczyłam na początku. Może być w ostatecznosci poduszka :D
Wersja do druku
Proponuję najpierw poczytać na chustomanii różne wiązania [rzykładowe. Na misiu swoim pluszaku cwiczyłam na początku. Może być w ostatecznosci poduszka :D
Jak tylko zakupię chustę i nauczę się wiązać to możemy sie umówić na wspólne próby.
Jaką chuste wybrałaś?
To ja się pobawię z Weroniką w nauczyciela :D
Dziewczyny, znalazłam byc moze fajne miejsce na spotkania chustowe. Jeśli są chętne na takowe, to będę tam dzwonic i pytać . :D
Cytat:
Zamieszczone przez franciszk@
HIHIHI
Motanie w 2 x jest całkiem fajne i śmigamy sobie dwa skorpionki w skorpionie :P
dopiero zobaczyłam. Może i to Ty byłaś, ale inny nick miałaś :)Cytat:
Zamieszczone przez Lupuski
Chusta zakupiona. Jestem mega zadowolona :D . Kupiłam Nati z bambusem kolorek piękna czerwień. Super. Malutka zamotana, poszło sprawnie a tak się obawiałam. Nawet zasnęła i teraz smacznie śpi. Jak zaplanuję jej strój to wybierzemy się na spacer.
Kasia jak ubierasz Weronikę na spacery, kombinezon a co pod spodem?
Chusta trochę grzeje ale co ze stópkami?
chustę traktuj jako jedną warstwe ubranka i tyle. Co do stópek to w kombinezonie z dopinanymi bucikami. ALe i tak marzną po jakimś czasie
cześć. Ja dopiero zaczynam i póki co zdecydowałam się na kółkową.
Poczytałam was sobie i jestem za propozycją topci w związku ze spotkaniem chustowym. A i ja chodziłam na warszawska do szkoły rodzenia, kiedyś faktycznie był tam pomysł żeby zaprosić kogoś by pokazał chusty i nosidła. Dziewczynom by sie spodobało...
pozdrawiam gorąco :D
Ja chętnie się spotkam. Oby pogoda była odrobinę ładniejsza.
Mam nadzieję że już będzie bardziej wiosennie.
No to czekam na propozycje terminów- na warszawskiej powiedzieli, żeby przyjść 10 min przed zajęciami i pokaz można zrobić.
Sala wstępnie uzgodniona do klubu kangura-czekam na oficjalne zgłoszenia, bo trzeba podać mniej więcej ile osób....
Co do spotkania to dla mnie pasuje prawie każda sobota i niedziela, w tygodniu na razie w najbliższym czasie niestety nie mam jak się umawiać. Topcia - a gdzie salę znalazłaś?
na moim osiedlu w Jubilacie :lol: (antoniuk).
Fajnie, to już dwie jesteśmy. Czekamy na jeszcze :D
Hmmmm..... nie wiem jak tam z weekendami.... muszę popytac :?
przydałoby się jeszcze parę osób... Zaczęłam wątek na Spotkania\warsztaty, moze tam ktos jeszcze zagląda i się skusi na kawkę :D ...
viewtopic.php?f=5&t=14498
Ja tez chętnie sie spotkam.
Wczoraj pierwszy spacer w chuście. Mała spała prawie trzy godziny. Wykorzystałam męża kurtkę i zapiełam ją razem ze mną. Ubrałam w leciutki komplet i było jej cieplutko. Świetna sprawa. :lol:
to mamy trójkąt. Pytać zatem o salę-czy jeszcze czekamy? :)
wydaje mi się że może poczekać trochę. Poza tym zajmować salę dla trzech osób to chyba niedobry pomysł. Poczekajmy...Przenieśmy się z rozmową na Spotkania-warsztaty, trochę się poznamy a przy okazji może jeszcze jakaś mama się zgłosi...Ale to tylko moje skromne zdanie...
Byłam dziś na spacerze i spotkałam inną chustomamę! Boże, jakie to rzadkie w Białymstoku. :roll:
Ja akurat szłam z koleżankami i niosłam Lenę w kółkowej, więc nie miałam jak się zatrzymać. Było to między parkiem a hotelem Gołębiewski. Czy to któraś z Was? Chusta miała piękny czerwony kolor i wyglądała na bardzo miękką.
Z tego co widzę, jest nas co raz więcej w Białymstoku :P
Grupa rodzicow zainteresowanych noszeniem dzieci spotyka sie na Rynku Kosciuszki, w okolicach ,,Akademii Pampersa", zeby sie ,,polansowac":-).
Bedzie to juz kolejne spotkanie, a zaczelo sie na forum GW:
http://forum.gazeta.pl/forum/f,44603...chusty_i_.html
tam tez sa umawiane kolejne spotkanie.
Zapraszamy wszystkich Nosicieli.
to i tu napisze że najbliższe spotkanie 17 września godz. 12.00 pod Teatrem Węgierki.
Mam pytanie , kiedy będzie spotkanie w październiku, bo chciałabym przyjechać.
pchełka- my z dziewczynami różnie się umawiamy, nie jesteśmy klubem kangura więc nie obowiązują nas póki co regularne spotkania. Co do spotkań to dogadujemy się na www.nosimy.prv.pl To forum gazetowe "kawałek szmaty..." Tam zaglądaj. A poza tym o każdym dogadanym spotkaniu informuję tu na forum.
proszę o pomoc.czy któraś z Was mogłąby pomóc Mamie na Piasta?Podejśc do Niej, pogadac o chustach, pokazac kieszonkę...to moja kochana przyjaciółka, jestem za daleko by Jej pomóc, ma malenkiego Synka i chce spróbować;) szukam jej elastyka;))) proooszę, JEST MAMA DO ZACHUSTOWANIA ale potrzebuje pokazu i pomocy real...
pomogłabym ale póki co mój szkrab ostro choruje więc niestety przez jakiś czas nie wyrwę się z domu. Mam nadzieję że może inna mama tu zajrzy niedługo i posłuży pomocą...
Nalio...byłabym dozgonnie wdzięczna, zyczę Wam zdrówka i daj barrrdzo proszę znac jak się poczujecie dobrze i zechcesz nam pomóc. To przesympatyczne Młodziutka Mama i boi się sama zachustować swojego synka...
Ja jestem z Piasta chętnie pomogę - na ile umiem :D Od 5 miesięcy latam po osiedlu (i nie tylko) w elastyku :D Mieszkam na Chrobrego
Mogę również pomóc chętnym do chustowania mamom z Łomży i Bielska Podlaskiego - jestem tam głownie w weekendy ;)
pisze priv;))
witam ja jestem mama 2 miesiecznego Pawełkai od kilku dni mamy chuste nie wiem czy dobrzze wiaze bo podobno dziecko powinno byc zwiniete w C u mnie nie wychodzi synek wierzga sie eh nei wiem czy to zle jka cos robie czy tak musi byc ...
a pozatym mieszamy na Sybiraków :) czyli blisko ciebie jewa :)
Piszę wszędzie, gdzie się da do Białostoczanek, że dziewczyna z Fikolandu planuje spotkania dla chustomaniaczek, inforamcję będą na stronie Fikolandu, pierwsze spotkanie prawdopodobnie w kwietniu. Mam nadzieję, że znajdzie się nas więcej, żeby sie spotkać, powymieniać dowśiadczeniami... i chustami. Pozdrawiam, Dam znać jak będę coś więcej wiedziała. Pozdrawiam śledziki;)
Witam wszystkie chustomaniaczki, zapraszam w poniedziałek na 11 do Fikolandu UWAGA nowy adres ul. Handlowa 1
I od tego czasu proponuję nawet bez zaproszenia aby było tak że zawsze w poniedziałek można się spotkać i pogadać.
Fajnie. Bede :)
ja zapytam przy okazji okolic Białegostoku, czy może jest tu ktoś z Sokółki (lub coś w pobliżu)? nie tylko do chustowania... wprowadziłam się tu po ślubie i szukam nowych znajomych
Przypominam o spotkaniu w poniedziałek 10 maja w Fikolandzie - godzina 11
Tak Kasiu, Juz nie mozemy sie doczekac :)
Gema, szkoda, ze ty do nas nie dolaczysz.
podrzucam link do wątku, który jest najbardziej dla Białegostoku aktualny: http://www.chusty.info/forum/showthr...a%C5%82ymstoku
próbujemy ustalić regularne spotkania
bądźmy w kontakcie:hello::hello:
Aniu, ja tez to zrobie, ale moze i ty postaraj sie pisac dziewczynom o piatku w Alfie.
Dziewczyny z Białegostoku- W Piatek (jutro) ja MamusiaAnusia i mamaBasi (lub tylko dwie z nas, jeszcze nie wiemy na 100%) bedziemy w Studio Weekend w Alfie o 18tej.
Powiemy o korzysciach wynikajacych z noszenia, pokazemy jak nosimy, wiazemy, itd... i poinformujemy, ze w Bialymstoku jest nas grupka ktora sie regularnie spotyka i ze jest sie gdzie zwrocic o pomoc.
Postarajcie sie przyjsc do Alfy na 18ta, co? No bo fajnie byloby pokazac, ze faktycznie jest nas grupka! Moze nawet innym mamom bedziemy mogly porozdawac informacje o naszych spotkaniach.
Bedziemy raczej rowno o 18tej i tylko przez kilka minut, wiec przyjdzcie na czas...
Dzieki!