a ja za pinaską :)
Wersja do druku
a ja za pinaską :)
magda180
mysza
martu
pinaska
agatkie
jeśli to będzie indio na kółkach to ja też się ustawiam :D
jeżeli preferencje to ja bym bardzo chciała sprobować tego noszenia z zakładkami,co mi Linda zachwalała.A jeszcze jeżeli indio to juz bajka,ale to nie jest warunek:)Fajnie,że jesteśmy z mysza koło siebie,bo blisko mieszkamy.
ja bym chciala indio wyprobowac albo pasiaka (bo rozwazam zakup na serio) o ile wytrzymam ze wstrzymaniem sie od zakupu zanim bedzie testowa :wink:
A sio na REKLAME. Bo tu zaraz nie dojdziemy kto i co. Moze Indio brown natur? Tylko, ze mamy 2. Nie bedziecie sie potykac?
o tak i to ramie, czy zakladki to bedzie SBP jak mowila Linda?
tak super ze mamy blisko :wink:
dla mnie natur poezja :D ale dluga troche (jakos przezyjemy)
a jesli dostawa bylaby na dniach to chetnie wyprobowalabym pasiaka (no ale testowa bedzie pewnie jedna nie ? :wink: )
Ja mam ramie na zakladki w swojej kolkowej indio z lnem. To jest wg mnie najwygodniejsze ramie, baardzo je lubie :)
wiecie co nie wiedzialam ze trafny wybor chusty to tyle "pracy" :wink: i przestac myslec o tym nie moge :roll: :roll:
kolkowa ale jaka, didek czy bb, indio czy pasiak.... :roll:
a potem dowiaduje sie jeszcze o kolkach, ze ramie rozne.... :roll:
:D :D
chustowanie wciaga
To ja też w kolejce :)
magda180
mysza
martu
pinaska
agatkie
lemonka
Ja bym wolała krótszą, ale jak nie to i dluższa może być
Aktualna lista jest w dziale REKLAMA.
Dzięki :)
Łączę się w wątpliwościach. :wink:Cytat:
Zamieszczone przez mysza
a czy w tym momencie któryś sprzedawca ma kółkowe didka na stanie? Petisu, czy masz coś? (bo nie mogę się dostać do twojego sklepu akurat teraz, żeby sprawdzić, coś mi się strona nie otwiera).
pawie czarne dł. 180
nino havanna 200
indio braun ale idzie do testów
katja 160
bo stronka rzeczywiście się nie otwiera :( a kółkowe wiszą :D
http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?t=6012
Czasem sie wiesza glupi angielski serwer...
W drodze do nas jeszcze elipsy czerwone roamiar 1, eipsy limitowane i Eva z welna 1.
czyżby przyszło mi tak szybko sie z jedną evą pożegnać, żeby drugą przygarnąć :lol:Cytat:
Zamieszczone przez petisu
Bo wiesz, ja ja tak zlosliwie zamowiam. ;)
:lol:
wiedziałam,że wymienicie takie zdania 8)) :lol:
wszystko na zakładki pewnie?
a to może inaczej :twisted: czy są wiązane "6" ewki z wełną ?????
Nie wiem na co, nie pamietam.
Evek wiazanych z welna brak, to limitowana seria z zeszlego roku jak sadze.
Petisu, mam nadzieję, ze dziewczyny dostawę wykupią raz dwa i dadzą znać, jak te zakładki się mają przy dłuższym noszeniu. :)
Póki co raczej się skłaniam ku płaskiemu ramieniu, bo jednak lubię jak kółka są dokładnie tam, gdzie mają być. Poza tym mam kółkową ellaroo, która ma ramię lekko usztywnione (podbite?) i jednak czasem mi się zsuwa na szyję.
A tak a propos jak się ma równanie takiego ramienia z podbitką i płaskiego? Porównywał ktoś? Ja się mogę wypowiedzieć tylko jednostronnie niestety...
Nie wiem jakie to ramie z podbitka. Ramie didkowe z zakladkami jest mieciutkie i nic sie nie wbija.
Nie wiem, jak to dobrze wytłumaczyć :oops: po angielsku [lightly padded[/i]. Zaraz zrobię i wrzucę fotki.
To ramię też jest miękkie, bo ta podbitka jest prawie niewyczuwalna i jeśli leży na swoim miejscu to nic się nie wbija. Gorzej jak się podniesie rękę... ramię od razu zjeżdża na szyję :x
Wiesz, mnie po0 angiesku wystaczy. :)
Te nie sa padded ani troche, a samo Indio jest od razu wsciekle miekkie, a z drugiej strony dobrze trzyma sie ramienia. Nsiam przez chwile, ale nic mi sie nie zsuwalo. Moze za krotko na ocene.
No widzisz Petisu i takie posty sprawiają, że moja pewność co do tego, żeby brać płaskie znowu niebezpiecznie się chwieje :lol:
Fotkę wrzucam, jakby dla kogoś nie było jasne. Może ktoś się jeszcze wypowie na temat wygody tego typu ramienia
[img]http://img135.imageshack.us/img135/4050/p1100623br4.jpg
http://img135.imageshack.us/img135/4...c82837b6a1.jpg[/img]
a ja dziś przerobiłam kółkową z zakładkami na kółkową z płaskim ramieniem 8)) :lol:
i jest B-O-S-K-O 8)) :D
yena-to ramie to mi przypomina moje lulu bebelulu, tez malo wygodne. Chusty z ramieniem w zakladki nie sa zszyte w taki prostokat, maja przeszycie tylko przy kolkach, tyle, ze najpierw je zlozono w zakladki.
Nosiam dzis luske i raz mi bylo bosko a raz niewygodnie :evil: i to niewygodnie mi bylo jak sie probowalam przylozyc i umiescic kolka gdzie trzeba i wogole....za pierwszym razem wsadzilam jakbadz i bylo super. :/
Tak czy inaczej Indio sie bosko dociaga!
no właśnie,dzisiaj raniutko-o 6 :evil: z braku laku,bo znowu prałam kółkową z płaskim ramieniem nałożyłam tę z zakładkami.
i zgadza się,jak się założy tak,że kółka za nisko,czyli na ramieniu więcej materiału to jest w miarę.acha,i jak się porządnie nie dociągnie jeszcze :lol:
ale potem założyłam z płaskim ramieniem i poczułam ulgę :lol: ,bo ramię wraz w tamtej bolało.
teraz mam dwie z płaskim i w końcu jest ok 8)) :D
i kupię sobie trzecia z płaskim :)
Magdo, orędowniczko płaskiego, przechylam się jednak do sugestii twych. Zresztą poczytałam trochę TBW i raczej większość płaskie preferuje.
Petisu, jutro cyknę Bebelulu (nie mam sumienia jej sprzedać) - porównamy.
Ciekawe, czy wszystkie Elle mają takie ramię?
Agata próbuje mnie nawrócić pierwszym miejscem w kolejce do testów indiosa kółkowego,a ja chcę tylko sobie pomacać :lol:Cytat:
Zamieszczone przez yena
no nic,mam nadzieję,że wypowiem się pozytywnie o zakładkach :roll:
Dziewczyny, ja sie przeciez nie upieram na zakladki. Mi wsio ryba. Didek robi oba. :) Do wyboru do koloru. :D
wiem i to mi się podoba, bo w sumie nie wiadomo po co będę testować indiosa :lol:
ale w opinii nie powiem ani słowa o zakłądkach i materiale :wink: :lol:
magda to sio z kolejki :)
Bedziesz testowala, bo bylas pierwsza, taki bonus. ;) Przekonalas mnie do puszczenia tej custy do testow, wiec cos Ci sie nalezy.
phi, spróbujcie mnie wygonić :lol:
to ja nastepna do tej kolejeczki:)))
co do kolkowych to mam oppamamę i bardzi dobrze rozklada ciezar, ale nosilam tez w Babylonii i..jest jeszcze lepiej
jednak co material, to materiał...
kolejka jest w dziale REKLAMA
to ja trochę pozakolejkowo powiem :)Cytat:
Zamieszczone przez mamuk1
zawsze uważałam że Oppamamowe ramię jest najwygodniejsze z wszystkich
do momentu aż nie przetestowałam ramienia harmonijkowego które zalinkowała mamuk
to takie połączenie płaskiego z zakładkowym i superancko się rozkłada na plecach, przy prawie żandym wkładzie siły i poprawiania
ta harmonijka jakby sama się rozjeżdża na swoje miejsce
ta zalinkowana kółkowa którą szyłam jest cienka, z szantungu (taki śliski manteriał) i z kółkami L, u mnie sprawdza sięrewelacyjnie mimo iż noszę jedenastokilowca;
ciekawa jestem czy takie ramie zdałoby egzamin w chuście z grubszego materiału; tego jeszcze nie szyłam ale może się skuszę :)