olejek drzewa herbacianego
pieluchuje już kupe lat, a co się z tym wiąże leję bez umiaru olejek, a zielona jestem jak dziecko. No i - w nielicznych- jest napisany skład - rzadko 100% olejku, często olejek+parafina. Czy Wasze olejki to 100% ekstrakt z rośliny? Czy ta parafina jest jakimś nośnikiem i bez tego się nie da? Czy ten olej (parafina) nie zatłuszcza pieluch podczas prania? No i jakie olejki w duuuuużej objętości polecacie?
Jak używać olejku w wiadrze?
Ja jestem nowa w termacie wychowania na wielo (zresztą czekam na pierwszą pociechę), więc spytam głupiutko - olejek z drzewa herbacianego, o ile rozumiem, ma dezynfekować. Jak go używać do wiadra? Kilka kropel na dno, a na to wrzucane kolejne spłukane pieluchy? Ale to przecież "dotknie" tylko dolnych pieluch, więc jak ma dezynfekować? Czy chodzi o efekty zapachowe bardziej?
Pytano odnośnie olejku z drzewa herbacianego
Witam wszytskie formuki:)to mój pierwszy post- powitalny a zarazem od razu pytanko:) za niecały miesiąc nasz synek będzie już z nami i zafascynowana wielo szykuję wyprawkę i tak się składa,że kupiłam olejek herbaciany w takim sklepie z kadzidełkami i mydełkami no i nie wiem czy to taki sam jak na stronkach typu np. pieluszkarnia, bo co mnie zastanawia, na tym olejku napisane jest,żeby nie stosować na skórę i hmmmm to czy ja mogę taki olejek dodawać do płukania podczas prania?bo już zgłupiałam...