skladasz je na 3 czesci i wsadzasz do otulacza
kurcze zrobilabym ci zdjecia instrukcji ale mi laptop ktory obsluguje karty do aparatu padl
Wersja do druku
skladasz je na 3 czesci i wsadzasz do otulacza
kurcze zrobilabym ci zdjecia instrukcji ale mi laptop ktory obsluguje karty do aparatu padl
aha mozna zrobic tez tak ze najpier jeden brzeg zawijasz do srodka i dopiero skladasz na 3. tak zeby w miejscu siusiu czy kupki bylo podwojnie
ale imo to zbyteczne jest
zlozenie na 3 wystarcza
Ja mam otulacz i uważam, że jest ok nie przecieka, nie obciska ani nic. Małe mam do składania i używam ich jako wkładek do kieszonek - rewelacyjnie się sprawdzają jak dla mnie.
kurcze to ja nie wiem
bo moj raz ze sie okropnie brzydko pierze (kulek ma milion) to jeszcze tak obciera ellke ze prawie mnie zrazil do wielo i twarde sa (moje pierwsze otulacze byly wlasnie bambino mio) szczesliwie kupilam imse vimse i odkrylam ze idea wielo nie jest taka zla jak myslalam
ale moze ja mam jakas podstawowa wersje a sa tez inne - lepsze
nie wiem
nie chcialabym nikogo zniechecic swoja krytyka
Czyli składam tak jak je firmowo zapakowali:D. No na to bym nie wpadła.
Znalazłam jeszcze taką stronę dla osób zainteresowanych. Tylko filmiki nie w każdej przeglądarce chcą chodzić...
http://www.bambinomio.com/v06/nap/usr.cgi
A ja za Grazią powtórze, że ich otulacze są świetne. Aż mnie kusi żeby kupić kolejny (to by był nasz 7 otulacz, 5 pulowy, w domu mamy 3, czekamy na 3 :oops::duh: )
prześlij mi maila na priv to ci poślę instrukcję składania bo dostałam od nich cyfrową.
Wg mnie Bmio nie da sie złozyć w origami- szczególnie tego małego bo by wyszło na lalkę barbie.
A ja bardzo lubię, na pewno kupię następny rozmiar też.
czy ktoś ma doświadczenie z pieluszkami, otulaczami tej firmy? zastanawiam się nad otulaczem i trenerkami
cena zachęcająca jest w porównaniu do innych firm, a jak z jakością?
J używam otulaczy BM i jestem bardzo zadowolona. Nie przecieka, nie odciska. Jest na prawdę OK.
dzięki, w takim razie przy następnych zakupach nie będę miała wątpliwości
uwielbiałam te najmniejsze przy noworodku, kiedy inne w rozmiarze Newborn okazywały się za duże
i również byłam zadowolona, nigdy nic nie przeciekało
większych nie używałam, bo miałam po starszakach inne otulacze
Ja także używałam otulaczy BM przy noworodku, bo pasowały jak żadne inne!
Bardzo lubię też prefoldy bawełniane, te w rozm. 1 / do 7kg są super na wkładki do kieszonek.
Jakość bardzo dobra.
idealne dla noworodka, teraz używamy innych ale chyba jednak skuszę się na L z nadzieją, że też będzie tak dobrze leżał.
kupilam dwa otulacyzki najmniejszego rozmiaru wlasnie z mysla o noworodku...
wczesniej pytalam kolezanek i mowil, ze Bambino Mio i IV to jedyne otulacze, ktore daly rade maluszkowi...
takze...licze, ze nam sie sprawdza :)
slyszalam tez dobre opinie o prefoldach, ale sama ich nie kupowalam, bo robilam wlasne bawelniane...
Najmniejsze otulacze świetnie dopasowują się do noworodka. Chociaż mój, mając dwa tygodnie i 4200g z powodzeniem i bez przecieków nosi już te 5-7kg.
Prefoldy są bardzo chłonne. Później pewnie wykorzystam je jako wkłady do kieszonek, bo wymiary po złożeniu mają prawie identyczne jak wkłady do BG.
Ja te mniejsze prefoldy właśnie wykorzystuję jako wkłady do kieszonek są super super chłonne.
Dziewczyny, a jako wkłady do otulacza wełnianego składane BM się nadają? Synek ma ponad 11kg. Zastanawiam się, czy większe czy mniejsze będą lepsze. Nie chcę za dużych wkładów.
Aha, dodam, że zaczynam trening nocnikowy. Także część siuśków ląduje w kibelku :)
a może któraś z Was używała tych majteczek do basenu Bambino mio i coś o nich powie ? są ok ? zastanawiam się nad czymś na wakacje...
no i stalo sie,doszedł wczoraj Bambino mio 9-12 kg wiec po wypraniu załozony na tyłek Z. z wkladka bum...mam sucho.sprawdzilo sie w 90 procentach,te 10% to fajkt ze maja niestety rzepy i kupilam ja na probe czy Z.bedzie rozpinac wiec ROZPINA w ciagu 2 sec. ale ogolnie rozmiarowo super lezy na pupinie 9 kilowego łobuzka.gdzyby Zizi nie rozpinala rzepów to bym zakupila wiecej bo jest sliczny wszystko fajnie ,nie przecieka ale te rzepy .żeby był na dzien bym musiała zakładac body :(((
Kupiłam prefoldy Bambino mio na próbę. Jak sobie radzicie z ich składaniem?
Ja mam duże (zalecane dla 7-16 kg, moja córka ma ok. 10 kg.) i mam problem z upchaniem ich w otulacz (Flip, Imse Vimse). Może coś robię źle? Składałam w prostokąt - są za długie, więc podwijam z przodu (tak jak w instrukcji) ale wtedy otulacz ledwo się dopina (duży wałek po podwinięciu pieluchy z przodu) a jak już dopnę to się tworzą przerwy na nóżkach. Nie wiem czy robię coś nie tak, czy tak już jest z prefoldami....
Z kolei zakładanie typu "twist" już lepiej się łapie w otulacz ale też strasznie upycha.
Składanie w typową formowankę nie za bardzo bo ciężko uchwycić krańce pieluchy za pomocą snappi (mała ma spory brzuszek).
A może powinnam im dać trochę czasu bo były prane dopiero raz/dwa razy i jeszcze się wystarczająco nie skurczyły? (Wg producenta pranie wstępne jest konieczne - właśnie dlatego że pieluchy się kurczą i nabierają chłonności, a najlepiej się podobno zachowują po 4/5 praniach)
czy polecacie ten otulacz? czy rozmiarówka jest dobrze określona? to jeden z najtanszych na rynku, więc kusi ceną ale jestem początkujaca, więc wole podpytać:)
jest w recenzjach wątek na ten temat
http://forum.chusty.info/forum/showt...ht=bambino+mio
twój wątek przeniosę do tamtego i połączę.
jeśli będziesz szukać opinii nt pieluch to już większość jest oceniona,warto pogrzebać w recenzjach i jeśli nie znajdzie się interesującego konkretu to podbijać trzeba istniejący wątek:),wtedy w przyszłości łatwiej będzie znaleźć wszystko:)
ewentualnie po prawej stronie jest umiejscowiony szukaj
edit-i już gotowe:)
to ja sie podepne
czytam tutaj, ze chwalicie sobie otulacze bambino mio a moj niestety przecieka ;( wiecie jaka moze byc tego przyczyna? Moze np. byl wygotowany i sie "spsul"? Choc z drugiej strony wygotowalam kiedys przypadkowo popolini i nic mu nie zaszkodzilo wiec juz sama nie wiem
kupilam uzywany ale podobno sporadycznie, zreszta wizualnie jest w bardzo dobrym stanie i nie wyglada zeby byl czesto prany.
Napewno nie zaleca się gotowania otulaczy. Wysoka temperatura niszczy PUL.
A w którym miejscu przecieka, tzn. co jest najczęściej mokre? (przy nóżkach, na środku, przy brzuszku?)
Te otulacze są szyte pod prefoldy (mają falbanki i odpowiednią szerkość w kroku) jeśli zaś założy się wąski/cienki wkład np. tetrę i nie dopasuje odpowiednio zapięcia mogą się zdarzać wycieki przy nóżkach (tzn. otulacz nie przecieka, tylko są wycieki w miejscach gdzie gumka nie jest dopasowana) :-S ale zamieszałam ;-) mam nadzieję, że da się to zrozumieć ;-)
Wiem, ze sie nie gotuje ale moj popolini zaplatal sie kiedys z pieluchami i nie zauwazylam
wlasnie, ze nie przy gumkach przecieka tylko jakos tak na srodku przy pupie a stosuje go z formowankami i przecieka bardzo szybko tzn. nie mowie np. o nocy tylko normalnie w dzien wiec zmieniane czesto
A czy któraś z Was uzywała pieluszek muślinowych BM ( nie prefoldów)?
Mam kilka otulaczy w różnych rozmiarach i byłam z nich zadowolona. Dość dobrze trzymały, nawet przy tetrze w środku. Lubię otulacze na rzepy, ale brakuje mi tu ślepego rzepa do prania. Na szczęście trzymają na tyle mocno że kiedy zepnę pieluszkę w praniu nic się nie odpina i nie łapie innych rzeczy. Fajny krój - nie odciska się przy nóżkach a nic nie przecieka. Prefoldy moim zdaniem trochę za grube. Raczej będę je sprzedawać.