Chyba jak dziecko juz samo siedzi.
Wersja do druku
Chyba jak dziecko juz samo siedzi.
Na biodrze - od kiedy dziecko trzyma głowę. Na tej samej zasadzie co w długiej: rączki schowane, materiał dobrze dociągnięty na całych pleckach.
Angen, okazuje się, że na biodrze można nosić już noworodka, taką pozycję w kółkowej pokazywała Urlike na szkoleniu. Dziecko musi być mocno przywiązane do noszącego, i pod karkiem powinno znajdować się około 1/3 szerokości chusty, żeby podtrzymywać główkę.
dzieki
bedziemy dzis probowac
Chustę kółkową Oppamamy mam już od Bożego Narodzenia, ale tak naprawdę dopiero teraz zaczynamy w niej się nosić. Nie bardzo mogłam sobie poradzić z wsadzaniem Matyldy do chusty - dzieć z tych wierzgających i prostujacych nóżki w najmniej oczekiwanym momencie.
bardzo solidnie uszyta. bardzo wytrwala i bardzo przydatna, zwlaszcza od kiedy wojtus lubi chodzic sobie sam na spacerze i nagle zmecza mu sie nozki:D
Od niedawna jestem posiadaczką pięknej, czekoladowej chusty Oppamamy. Ode mnie 5 za niezwykle staranne uszycie i wykończenia, doskonałe ramię, piękny kolor i wyjątkowo miłą obsługę.
Już jakiś czas temu postanowiłam, że pierwszą chustą jaką kupię będzie kółkowa Oppamamy ale chciałam ją kupić dopiero po porodzie- termin mam na 3.06.
Właśnie dotarła do mnie moja pierwsza w życiu chusta- kółkowa Oppamamy! Piene kakao!
Teraz tylko młoda musi się urodzić:)
Też kupiłam promocyjną oppamamę i czekam już ponad tydzień i ni widu ni słychu... :cry: czekam dalej niecierpliwie...
Spokojnie dojdzie, ja kupiłam pierwszego dnia aukcji i dzisiaj dotarła, po drodze było kilka wolnych dni... Zresztą przy 2 dzieci i takiej ilości paczek trzeba zrozumieć Martę.
Czekać warto:)
wiem wiem, ale jeśli chodzi o chusty, to już mnie aż nosi, bo się doczekać nie mogę :D
Ja tez. 8))Cytat:
Zamieszczone przez alawuwu
Dostałam :bliss: !!! Świetnie uszyta, bardzo ładnie się układa na dziecku i wygdnie się nosi! No i zabójcze połączenie smakowitego czekoladowego brązu z turkusowymi kółkami :D Po prostu piękna, w dobrym stylu i wysmakowana :)
Zazdraszczam jak nie wiem co 8)) Moze jakies foty zatem?
W takim razie ja czekam na moją dalej :D
Tez dzis przyszła - czerwona - cudo :D
Nie moge małej zamotac bo jest z babcią na spacerze...ale jak wróci to :twisted:
Jestem szczęśliwą posiadaczką kółkowej Oppamamy w kolorze kakao.
To moja pierwsza chusta kółkowa.
podpisuję się pod słowami pinaski :)Cytat:
Zamieszczone przez pinaska
cud miód :D
Przyszła i moja :lol: Bezowa z czarnymi kółkami. Swietna jest! Starannie uszyta, łatwa w obsludze i material w sam raz na lato. Tylko niestety gnietliwa, ale liczylam sie z tym, bo len to len :wink:
No i plus za szybka wysylkę. Paczka nadana w piatek doszla w czwartek. Oppamama ma chyba konszachty z Pocztą Polską :wink:
Ja swoją drugi raz prałam i prasowanie jej to tragedia- no ale to urok materiału. Już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła moją niunię nosić:)Cytat:
Zamieszczone przez Weraho
Wczoraj dotarła do mnie urzywana oliwkowa, jest sliczna, ale chyba jestem kółkowym debilem:)dwa razy próbowałam dziecia wsadzić, i nic mi nie wychodzi, nie mogę dociągnąć:(oj, muszę chyba trochę poćwiczyć.
sunny102 ja też tak myślałam ;)
może pomoże Ci lektura mojego wątku nt. wiązania i rady dziewczyn.
nie wychodzi mi... kółkowa
ja pokochałam moją Oppę, gdy nauczyłam się ją "obsługiwać" :D
pozdrawiam
sunny102 ja też tak myślałam ;)
może pomoże Ci lektura mojego wątku nt. wiązania i rady dziewczyn.
nie wychodzi mi... kółkowa
ja pokochałam moją Oppę, gdy nauczyłam się ją "obsługiwać" :D
pozdrawiam
Sunny, tak jak napisała Solve. Ja tez myslałam na początku, że kółkowa to chybiony zakup a teraz mam juz drugą :) Pocwiczysz i ja pokochasz :D
Czy ma któras z Was nową Oppamamę? Turkusową, niebieską lub maize? Jakie są te kolorki w realu?
Dzięki dziewczyny, poczytałam te cenne rady, dziś kolejna próba, także trzymajcie kciuki. Wielkiego ciśnienia na noszenie w kółkowej nie mam, bo w wiązanych jest nam z Jasiem rewelacyjnie. Kółkową chciałam mieć na szybkie wypady, czy na przemieszczenie się z samochodu do sklepu np, bo myślałam, że zamotanie się w kólkową zajmie mi mniej czasu:)a tu niespodzianka.
zajmie :)Cytat:
Kółkową chciałam mieć na szybkie wypady, czy na przemieszczenie się z samochodu do sklepu np, bo myślałam, że zamotanie się w kólkową zajmie mi mniej czasu:)
ja w tym samym celu zakupiłam. Pozdrawiam
A kiedy najwczesniej można zacząć nosić w kółkowej?
Rodzę na dniach i już nie mogę sie doczekać, chusta uprana i uprasowana czeka na malutką.
Moim zdaniem jest swietna. Super wygodne ramię ( córa 8,5kg) i wczoraj nosiłam ją ok 2 godzin.
Jedyny minus gniecacy się materiał - ale to len - coś za coś
Ogólnie bardzo polecam :D
Postawiłam piątkę (też mam len i za gniecenie się nie daję niższej oceny, w końcu wiem co kupiłam, a poza tym można wybrać inny materiał). Nosi się zaskakująco wygodnie dzięki szerokiemu ramieniu, jest starannie uszyta.
http://img526.imageshack.us/img526/1...2008106df0.jpg
http://img211.imageshack.us/img211/5...2008110bj7.jpg
http://img211.imageshack.us/img211/9...2008111ym2.jpg
http://img524.imageshack.us/img524/2...2008113zw8.jpg
podbijam
czy lniana kółkowa ponosi ciężarki?
Hop
A ja zapytam przy okazji czy gdzieś jeszcze można kupić nowe chusty Oppamama?