Lulka - cudnie Wam w tym kolorze... :) ale mam nadzieję tylko do zdjęcia zdjęłaś materiał z ramion, żeby jeszcze bardziej wyeksponować urodę Flaminga? :)
Wersja do druku
Lulka - cudnie Wam w tym kolorze... :) ale mam nadzieję tylko do zdjęcia zdjęłaś materiał z ramion, żeby jeszcze bardziej wyeksponować urodę Flaminga? :)
najchetniej to bym sie cala owinela :P
reszte szalenstwa wstawilam na indiofilskim watku :twisted:
Testowałam tylko indio ale jakby była 6 to bym dała bez wahania. Dla mnie to jest najlepsza z najlepszych chusta jeśli chodzi o użytkowanie (wygląd jak wygląd można się przyzwyczaić :-))
używałam "pasiaka" przez 3 miesiące. była to chusta z Donkaczkowego komisu i była mocno złamana. chusta super się wiązała (tylko kolorki były nie moje) i dobrze nosiła ciężar, nie skracała się po praniu.
ode mnie 5+ :)
Ja mam indio z konopiami i jest to miłość na cależ ycie :D
mam wymarzonego indio rubintot, prezent od meza, ale to juz dawno było....
.
Teraz marza mi sie oczywiscie nastepne chusty, np z lnem , bo to podobno idealne dla ciezszych maluchów
Mam indio Quartz z lnem.
Teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć ze jestem INDIOfilką :D
Chusta jest rewelacyjna. Cienka, po praniu zrobiła się miękka a w miarę noszenia mięknie jeszcze bardziej. najważniejsze dla mnie jest jednak to że chusta sama się wiąże :!: Serio, to jakaś magia chyba. Ona czyta w moich myślach. plecaczki wychodzą książkowe nawet udało się zamotać ten z chestbeltem. Nośność też jest super. Jestem po prostu zachwycona. Więc ocena jest na 5.
mimo wszystko mam jedno ale... :D
DLACZEGO INDIO Są TAKIE BRZYDKIE :?: :D :D
(wiem, wiem o gustach się nie dyskutuje
monika prosze pokaz zdjecia
proszę bardzo :wink:
Fotki zamieściłam w galerii ale na żywo trochę inaczej wygląda. Nie miałam innych zdjęć.
Farbujemy, farbujemy :DCytat:
Zamieszczone przez monika-onuf
i pojawił sie poważny dylemat na temat koloru farby :roll:Cytat:
Zamieszczone przez pinaska
aktualna ocena mojego didymosa millefiori rose wynosi 4:(
Dlaczego??
Nosi super, kolor jest super, miekka, cudowna i przewiewna, ale...
Zmechacila sie :cry: :dunno: :confused: :sick:
i nie wiem jak jej pomoc:(
A tak sie staralam.
A w czym prałaś? Znaczy w jakim detergencie?
plyn do prania rzeczy delikatnych Perla, i plukalam w lenor sensitive, bez wirowania, wykrecana przez recznik:(
Hej Chustomanki,
jestem tu nowa - dopiero wczoraj odkrylam to forum... i juz w pracy nic innego nie robie tylko przegladam tematy :)
Mimo ze dzidzia dopiero w drodze to juz jestem zarazona chustomania... i szukam tej najlepszej chusty dla malenstwa mojego.
Mam termin na koniec wrzesnia i chcialabym nosic dzieciatko w chuscie jak najczesciej. Raczej wybiore Didymosa (lub Storcha) tylko nie wiem ktora chusta bedzie lepsza dla maluszka mojego jesli chodzi o splot, elastycznosc itp - Indio czy te normalne pasiaste. Najwazniejsze jest by dzieciatku bylo jak najwygodniej i najbezpieczniej bylo otulone.
Bardzo bardzo prosze o Wasze rady co powinnam wybrac !
Ani napisałam do Ciebie PW ;)
didymos wellen sequoia, czyli krótka recenzja Tego, Co Dobre :)
po dwóch tygodniach noszenia w żakardowych falach sekwojowych muszę wyrazić swój zachwyt.
kolory: absolutnie moje. ciepłe brązy, jaśniejsze, ciemniejsze, falujące. przepiękne. chusta elegancka, klasyczna, nienarzucjąca się i deseniem, i kolorystyką.
nośność: znakomita, choć wiązać od razu trzeba dokładnie. fale są absolutnie bezkonkurencyjne wśród żakardów. dziecko nie osiada, nie sprężynuje. jeśli coś się luzuje, to tylko dlatego, że ja czasem motam się w pośpiechu i nie dociągam brzegów jak należy
wykończenie: staranne. brzegi miękkie, nie wpijają się w uda malucha. skosy nieagresywne, nie za duże. nie zostają bezproduktywne ogony.
środek: Ordnung muss sein, więc są.
popularność: niewielka, co mnie również zachwyca :) nie przepadam nosić w tym, w czym nosi większość :):):)
dlatego jednak indio pewnie nie nabędę.
chusta świetna, świetna, świetna. inne poszły w kąt.
długo się z sekwoją nie rozstanę.
http://images24.fotosik.pl/249/82aacd14c4d39b3b.jpg
pasja a masz może wiecej fotek w tym czekoladowym zjawisku 8)) ?
bo mi się baardzo podoba......
jedna fotka to zdecydowanie za mało.
Mi po głowie krążą zielone fale :D
obfotografuję zatem normalnym aparatem.Cytat:
Zamieszczone przez hanti
to zdjęcie zrobiła najstarsza na dzisiejszym spacerze.
komórką :)
pasja-bardzo Ci ladnie w tym kolorku. :)
a do mnie dziś dotarła pistazione :lol:
zdjątka jak wyschnie
jak na razie nie znalazłam zdjęcia oddającego prawdziwy kolor tej chusty (zresztą wbrew pozorom zieleń jak i czerwień trudno uchwycić),
taka młoda wiosenna trawka
limitowane indio oczywiście mięciutkie,oczywiście węższe, cieniutkie, przewiewne, i jak to Petisu raz określiła, ażurowe :D
no i mam dylemat-bo nie wiem, czy jestem indiofilką czy nie :lol:
konopie mnie zabiły, a pistacja to ich przeciwieństwo.
jakby co, to jestem- tylko dla limitowanych bawełenek :lol:
tej nie sprzedam :wink: :lol:
i nie zafarbuję :lol:
O rety, Pasja! pomijając fakt, że chusta istotnie świetnie się prezentuje, Ciebie przede wszystkim fajnie zobaczyć na foto, bo jeszcze nigdzie Cię wcześniej nie widziałam - no i całość obrazu, jednym słowem, ZJAWISKOWA! :)
Dołączam się do postulatu o więcej fot.
no właśnie, ja też się zastanawiam nad moim uczuciem do indio.....Cytat:
Zamieszczone przez magda1980
i wyszło mi, że to miłość iście przez internet była, w realu uczucie obumarło
miałam trzy indio, z każdym szybko się pożegnałam (za szybko???)
choć jak widziałam wczoraj to lniane jagodowe cudo Moniki, to serce żywiej zabiło.......
Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę jak się noszą niebieskie fale silk. Może ktoś ma jakieś zdjęcia? Niebieski nie jest kolorem mojego życia, ale wybór w sklepach jest marny. Zresztą mam wrażenie, że to raczej błękit...
yena noszą się , BARDZO SIĘ NOSZĄ 8)) polecam
Zastanawiam się nad wyborem chusty nati kalahari albo jakiejś z serii didymos? Którą z didek polecacie, zależy mi na wytrzymałości i ma to być pierwsza chusta dla mojej żony, sa trzy różne serie i nie wiem czym sie różnią. Syn Jeremi ma 5 tygodni.
Od razu uscislam, że chodzi mi o różnice miedzy chustami wiążanymi standardowymi, bo są 4 rodzaje: indio, żakardy, seria limitowana i paski.
Wytrzymale sa wszystkie. :)
Dla maluszka i na lato najfajniejszy bedzie jakis zakard albo moze Indio z imitowanych serii, jedne i drugie sa cieniutkie.
ok, dzięki. Waham sie między nati i didką...
no po takiej ocenie nic tylko fale kupowac....Cytat:
Zamieszczone przez pasja
mam coraz wiekszy zamet w glowie, bo myslalam, ze chce indio, ale akurat sa zielone fale u didka w przecenie... ma ktos ,mote zdjecia wlasnie zielonych?
kochana. indio i fale, to zupełnie rózne chusty. indio mialam przez chwile - ich zdecydowana wada jest to, ze latwo je zaciagnac. do mnie takie trafilo. niestety, bo chusta sama w sobie byla cudna. trzeba zatem bardzo uwazac przy a. praniu, b. noszeniu indio.
co nie zmienia faktu, ze indio ziegel lub papaje chcialabym miec :) z fal jestem niezmiennie zadowolona. a jesli jest promocja - kupuj!
indio jest żakardem?Cytat:
Zamieszczone przez aggie
tak
ha.Cytat:
Zamieszczone przez petisu
My od wczoraj mamy zielone fale, jestem zachwycona jak fajnie sie w falach nosi, jak wszystko dobrze lezy, jakie mieciutkie te fale :D
Po jednym praniu i wyprasowaniu juz sa mieciutkie. Kocham te chuste za jej kolorki, za odczucia wizualne i za bardzo mile odczucia w noszeniu :wink:
Linda, a djecia?? :fire:
Sa fotki.. w watku o roznych chustach..
Fotki naszych zielonych fal..
http://images26.fotosik.pl/267/61fb4669a38cb3c3.jpg
Linda, cudownie wygladacie. Tak...energetyzująco :D