KOALC?? ja nie wiem jakie to??? można raz zawiazać i wyjmować dziecko??? fajnie
Wersja do druku
KOALC?? ja nie wiem jakie to??? można raz zawiazać i wyjmować dziecko??? fajnie
to jest inna nazwa podwójnego X (2X).Cytat:
Zamieszczone przez serafinka
Dioneja czy ty znasz wszystkie wiązania na pamięc?
dziewczyny, a wiecie moze gdzie znajde w sieci jak wiazac w kieszonke? a moze ktoras z was sie obfotografuje wiazac na sobie dziecia?? :)
no nie ukrywam - dozgonna bede ogromnie i to bardzo :D
chodzi Ci o to?
http://www.chustomania.pl/online/websho ... enDocument
Myśmy się kiedyś tak chustowali, choć tutaj akurat trochę niedbale ;)
http://img75.imageshack.us/img75/490...6091009dq6.jpg
Ania ale jesteś piękna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie ważne wiązanie ale to zdjęcie jest rewelacyjne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aniu ,Cytat:
Zamieszczone przez Ania (wroba)
dzieki :) kurcze, szczerze mowiac nie wpadlam na to, zeby na chustomanie zajrzec, a to przeciez takie oczywiste. :roll:
jeśli już to byłam :D
slicznie razem wygladacie:D
Dzięki :oops:
A co z kieszkonką o to wiązanie Ci chodziło?
dokladnie o to wiazanie mi chodzilo-jutro bede probowala. a powiedz mi jeszcze czy jest wygodnie tak wiazac starsze dziecko? w sensie np. mojego 9ciokilowego 10 miesieczniaka? czy 2X jednak lepsze?
na tym forum jeszcze tego nie pisałam, ale to wg mnie najładniejsze zdjęcie chustowe :).Cytat:
Zamieszczone przez Ania (wroba)
śliczni jesteście!
a wiązanie nieważne... ;)!
Dzięki Aniu, aż mi trochę głupio od tych komplementów. 8))
jakie głupio???????????????? REWELACYJNIE WYGLADACIE i nie głupio tylko wielka radość!!!!!! ach a moje kiloski które dostałam w grtisie po ciąży......
No to ja wam powiem... że to zdjęcie to nic w porównaniu z innymi zdjęciami Ani-Wroby :D
Wiem bo widziałam mnóstwo - Kobieta jest po prostu nieziemsko piękna i do tego fotogeniczna... tylko pozazdrościć :)
a wiązanie olać :)
PS. Aniu - jaka przeszłość - nawet z brzuszkiem (niewielkim zresztą) wyglądasz przepięknie...
no nie! po tym co Vega napisała, to ja chcę choć kilka z tych zdjęć zobaczyć!!! nie wiem kiedy się wybiorę do Radomia, więc chociaż przez net obejrzę... plisssss :).
Aniu, i proszę się nie wykręcać. kobiecie w ciąży się nie odmawia ;)!
Dziewczyny przestańcie już, bo naprawdę głupio się czuję taka komplementowana.
A zdjęcia do wglądu u mnie w domciu, zapraszam ;)
mój mąż narazie nosi tylko w podwójnym X, ale przymierza się do nauki plecaczka, tylko nie ma kiedy
ja też próbuję plecaczka ale na łóżku bo boje sie ze mi mały wypadnie....
Zrobilam nowe zestawienie wiazan, sukcesywnie bedziemy dorabiac nowe fotki:
http://www.chustomania.pl/online/chusto ... _wiazania1
do wyszukiwarek podane sa tez nazwy w innych jezykach, a przy kazdym wiazaniu szczegoly (np. jakich bledow nalezy unikac).
co do wiaz-Ania --> ciesze sie juz na po-grudniowe perspektywy :)
----------------------------------------------------------------------------------------
Kasia z Chustomanii
oo, super to zestawienie:)
wlasnie na tapecie mam kolyski - dla sasiadki studiuje i jej malucha :))) niestety na hanie nie mam co liczyc, zdziebko jest za duza:)
no co Ty :D moja Kinia do tej pory wchodzi w kołyskę z XX, jak jest baaaaardzo zmęczona i chce zasnąć przy piersi i w chuścieCytat:
Zamieszczone przez kachna2001
u nas tak moze jest, bo jak zaczelam hanke nosic to miala juz z 5 miesiecy i od razu zaczelysmy od koali - tak naprawde kolyski nie zna i moze dlatego nie trawi? przy drugim - edukacje chustową zaczne od kolyski :)Cytat:
Zamieszczone przez hanti
ale kolyska nie jest wcale niezbedna... a sporo maluchow jej nie lubi.
w kazdym razie, jesli juz, to nie na dlugie noszenie.
--------------------------------------------------------------------------------
Kasia z Chustomanii
a ja dziś ogladałam jak Hanti wiąze to wiązanie o które mi chodziło- koala. ale tak duzo sie działo że nie przyjrzałam sie dokładnie
kasiu, a w takim razie takiego miesieczniaka w czym najlepiej nosic? mozna juz w koali, czy masz inne propozycje? bioderka sa ok :)Cytat:
Zamieszczone przez Kasia
Mozesz we wszystkim, co ma dopisek, ze od urodzenia ;) czyli kieszonka, koala, kangurek, kolyski, siodelko z dlugiej chusty (kangur na biodrze)... Jesli umiesz dobrze zawiazac i dociagnac material, to takze siodelko z wezlem np. z tylu (ale to zalezy tez od Twojej budowy, jesli sie nie da dobrze dociagnac, to czekasz, az dziec sam trzyma glowke).
Generalna zasada: MOCNO dociagac. To jest najczestszy blad uzytkownikow, ze chusta jest za luzno - przez co nie podpiera dobrze plecow i glowki. Chusta musi byc tak ciasno zawiazana, zeby nie trzeba bylo sie uciekac do podtrzymywania glowki za pomoca pionowych pasow (np. w kieszonce czy koali). No i ulozenie nozek - lekko odwiedzione i mocno ugiete (pozycja "zabki" - kolanka na wysokosci pepka).
I co jeszcze? Acha, nie buzia do swiata (ani pajacyk, ani budda).
To chyba wszystko.
W kazdym razie jesli masz jakies watpliwosci, to zrob fotki z przodu, tylu i z boku i wyslij nam na Chustomanie, to doradzimy.
------------------------------------------------------------------------------------
Kasia z Chustomanii
Z tego, co obserwuje, to jest pewna gradacja trudnosci wiazan:
Dla wielu najlatwiejszy jest koala (podwojny x) - pod warunkiem, ze sie zrobi albo wezel przesuwny albo pojedynczy i pozniej dowiaze drugi
Na drugim miejscu jest Kieszonka (bo wielu rodzicow nie umie dobrze dociagnac chusty lub nie wie, JAK mocno powinna byc dociagnieta)
Kangur w roznych wersjach jest dosc frustrujacym wiazaniem dla poczatkujacych, bo jest go trudno dopasowac (np. w zaleznosci od szerokosci ramion latwiej lub trudniej).
Kolyski ksztaltuja sie gdzies po srodku. Jesli komus dziecie sie nie zapada i nie obraca zaraz po wlozeniu do srodka np. poucha czy kolkowej, ten polubi kolyski na zawsze.
poprobuje w takim razie z koala i kieszonka - bo to mi najbardziej wychodzi. boje sie tylko jednego: hanie zaczelam nosic od 5 m-ca i praktycznie nie mam wprawy w noszeniu i wiazaniu niemowlaczkow, szczegolnie nie swoich :) ale co tam - wszystko przede mna :)
Przecwicz na misiu lub lace. Sasiadke tez naucz najpierw na lalce. Gdy bedziecie obie pewne, ze wiecie, o co chodzi , przerzuccie sie na zywe dziecko.
Tak najbezpieczniej to raz, a dwa - nie zniechecisz sasiadki placzacym maluchem, gdyby sie proces uczenia przedluzal.
-------------------------------------------------------------------------------------
Kasia z Chustomanii
Aniu(wroba) jak sie czujesz???czy to juz??daj znac
kurcze, juz od jakiegos czasu ania sie nie odzywala, wiec ..... Aniu, no trzymamy kciuki za Ciebie i Igorka :)Cytat:
Zamieszczone przez monjan
ja cały czas mam problemy z kangurkiem a tak bardzo chciałabym się go nauczyć. Czy jest jakiś szczególnmie ułatwiony sposób wiazania kangura???
Serafinka pewnie, że jest :) Dobry instruktaż. Poćwiczymy na następnym spotkaniu w św. Annie, albo jak się spotkamy u mnie ;)
i tego wam wlasnie zazdroszcsze: mozecie sie spotkac i bardziej doswiadczona pokaze tej bardziej zielonej :)Cytat:
Zamieszczone przez Vega
ja niestety jestem skazana na instrukcje, ktorej czasem po prostu nie rozumiem :) niezla ruda blondynka czasem jest :)
o tak te spotkania sa super - dużo uczę sie, o wielu nowych rzeczach dowiaduję, wymieniam itp...... a przede wszystkim aspekt TOWARZYSKI!!!!!!!!!!!!!!
Hi hi, wiesz, że ja też miałam problemy ze zrozumieniem instrukcji... szczególnie uciążliwe, gdy w połowie wiązania trzeba przekładać kartki... - takie spotkania z doświadczonymi motaczkami to naprawdę super sprawa.Cytat:
Zamieszczone przez kachna2001
Zapraszamy do Warszawy :)
mam nadzieje, ze kiedys uda mi sie z zaproszenia skorzystac :)
a teraz to co stoi na przeszkodzie?????????? dawaj szybko !!!!!!!!!!!!!!!1