Re: Chusta kolkowa - od kiedy
Cytat:
Zamieszczone przez myrra
Co do rozmiaru, to zalezy, bo jeśli Ty bedziesz wiecej nosić, brałabym 1 (nie beda Ci się ogony majtać). No ale na męza to raczej 2. Ale z drugiej strony taka piękna chusta to ogon może być dluższy (żeby było co prezentować ;) ). Więcc raczej 2.
Chcialabym zeby maz tez nosil, tym bardziej, ze chyba bede miec cc. Wiec jesli 2 to pawie automatycznie odpadaja. Zostaje indio szmaragd albo bialoniebieskie. A czy w razie czego mozna skrocic? Czy to juz psuje chuste??
Nie psuje :)
Ciachasz z ogona i podkładasz brzeg na maszynie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez myrra
Nie psuje :)
Ciachasz z ogona i podkładasz brzeg na maszynie ;)
To super. A jeszcze sa dwa rodzaje ramienia - taki z zakladkami na kolkach i taki "luzem", bez przeszyc. Ktory wygodniejszy? Wydaje mi sie, ze ten z zakladkami, ale moge sie mylic.
A indio natur jest czysto bialy czy wpada krem? A indio z lnem??
Jeśli chodzi o oryginalnego didyslinga, to ichnie ramię płaskie jest zdecydowanie wygodniejsze niż ichnie zakładkowe.
Mam zakładkowe pawie i cały czas się zastanawiam, czy ich nie dać do przeróbki myrrze :)
Ale zakładkowe Oppamamy albo harmonijkowe jak szyją dziewczyny jest również bardzo wygodne.
Cytat:
Zamieszczone przez pinaska
Mam zakładkowe pawie i cały czas się zastanawiam, czy ich nie dać do przeróbki myrrze :).
A to myrra robi takie rzeczy? Bo przyszlo mi do glowy, ze kupie tkana 1 i dam do wszycia kolka. Czy to dobry pomysl? Kolka chyba dostane gdzies w Polsce w necie? Moze sama bym sie z tym uporala, a wyszlo by taniej...
A robi robi :)
Ale jesli masz maszynę, albo kogoś, kto szyje na maszynie, to możesz sobie taka chuste sama uszyć. Kółka możesz kupic na pewno u Vegi, ew. u mnie, ale możesz tez dac ogłoszenie na bazarku, może jeszcze ktoś sprzedaje.
Jakbyś chciała sama szyć, to napisz do mnie podam Ci linka do stronki na której sa rózne sposoby skladania ramienia (chociaż gdzieś już to na forum było).
Myrra, super, dzieki. Jak juz bedzie chusta to sie odezwe. Maz sie zgodzil, ale moze ja zamowic dopiero kolo swiat, mam nadzieje, ze nie zejdzie do tej pory. :roll:
dziewczyny może głupie pytanie ale dziecko nie wypadnie jak tylko tak siedzi na chuście (chodzi mi o takie 6 miesięczne. Czy ono jest jakoś specjalnie wiązane? Podobaja mi się strasznie te kołkowe ale jakoś nie potrafie sobie tego noszenia wyobrazić.
Nie wypadnie!
Trzeba dobrze dociągnąć na całej szerokości i trochę materiału wepchnąć między siebie i dziecko, między jego nóżkami. I pupkę ma mieć niżej niż kolanka. Siedzi wtedy jak w takim hamaczku. Jak przymurowane :D
Jak robi się "wyrywne" i samo już siada to można mu pozwolić wyciągnąć rączki.