Re: Chciałabym spróbować...
papierki na kupę się nadadzą
dodatkowa wkładka też (bo kieszonka BG schnie bardzo szybko)
ale ten polar to do BG niepotrzebny - w tej pieluszce już jest warstwa polarku.
Polar to do formowanek (niektórych) i składanych (chyba wszystkich).
Jak na razie BG to moja ulubiona pieluszka (do wielu zastosowań, też na noc),
Miłego używania i szybkiego wyleczenia pupy!
Cytat:
Zamieszczone przez Iwanna.Tobelieve
papierki na kupę się nadadzą
dodatkowa wkładka też (bo kieszonka BG schnie bardzo szybko)
ale ten polar to do BG niepotrzebny - w tej pieluszce już jest warstwa polarku.
Polar to do formowanek (niektórych) i składanych (chyba wszystkich).
Jak na razie BG to moja ulubiona pieluszka (do wielu zastosowań, też na noc),
Miłego używania i szybkiego wyleczenia pupy!
O, to coś pokręciłam z tym polarem :lool: Przyda się jak polubimy się z wielorazówkami :)
Ewlna jeśli chodzi o papierki, to po siku możesz przeprać i wykorzystać ponownie, a po kupce no to wiadomo - wyrzucić :lol:
miłej zabawy z wielorazówkami :thumbs up:
Cytat:
Zamieszczone przez landa
Ewlna jeśli chodzi o papierki, to po siku możesz przeprać i wykorzystać ponownie, a po kupce no to wiadomo - wyrzucić :lol:
to ja jeszcze pozwolę sobie doprecyzować: wyrzucić do kibelka :) Miejsce kupy jest w kanalizacji, papierek się rozpuści.
Przetestowałam kieszonkę 8)) Jak dla mnie.. REWELACJA. Taka naturalna, miękka. Gdy po 2,5 h otworzyłam pieluszkę to nie było mokrej pupy, ani zaparzonej! Fajnie się je zakłada :D Nic nie przemokło, ciekawa jestem ile jest w stanie wytrzymać ale nie chciałam dłużej mu trzymać. Co ile się powinno zmieniać kieszonki?
chłonność kieszonki zależy od wkładek.
Więc jak do bumka wrzucisz wkładkę normalną i tą dla niemowlaka to ok. 8h na pewno wytrzyma (testowane przeze mnie w nocy).
Przecieki w bumkach zdarzały mi się, jak były niedokładnie zapięte lub jak ciuch wlazł w tą dziurkę na nóżkę ;) Więc teraz uważając na te kwestie zakładam BG na noc i jest ok.
No tak ale nie będę przecież trzymać Antka 8 h w jednej pieluszce ,co innego noc. Co ile zmieniacie w dzień? :roll:
Sprawdzam łapką czy ma mokro :lool: (wsadzam między otulacz a pieluszkę).
jak się uda: czasem po 10 minutach :roll: a czasem po 4 godzinach (np. spacer).
Te polarki naprawdę fajnie izolują wilgoć od skóry :)
Dzięki :) Postanowiliśmy z mężem że zakupimy jeszcze 2 BG żeby potestować więcej, bo jedna to trochę za mało żeby przekonać się że wszystko ok :) Mąż jest za jeżeli się sprawdzą, sam widzi korzyści 8))
Jakie one są miękkie :shock:
Ewlna - wypróbujcie P'tits Dessous - mam mini-maxi i ten polarek jest chyba najmiększy :)
W przyszłym tygodniu będę zamawiać jeszcze dwie kieszonki, tylko nie wiem z jakich firm. Czy postawić na BG czy poeksperymentować? :roll:
Dzisiaj mieliśmy kupkę, bez problemu 8)) Wszystko z papierkiem poszło do toalety, pielucha do prania 8)) Jutro przetestuje na noc :)
ja najbardziej lubię BG (za funkcjonalność) i Itti bitti (za urodę i chłonność).
Na Twoim miejscu kupiłabym coś tylko na napy (np. P;tits Dessous albo Wonderoos), żeby sprawdzić, jak Ci się spodoba takie rozwiązanie.
Na początek potestuj różne - zawsze można sprzedać, a Ty zyskasz rozeznanie, co Wam się najlepiej sprawdza.
Ech niestety, chyba się nie polubimy z wielorazówkami :( Zapach jest nie do zniesienia. Po nocy całe prześcieradło mi śmierdzi, całe ubranko, mimo że nic nie przeciekło :?
Kluska jest w tym samym wieku co Twój synek, przewijasz go w nocy??? bo ja Kluskę dwa razy musze przewinąć i wtedy żadnego zapachu nie ma
Antek się w nocy nie budzi na jedzenie więc go nie przewijam :roll:
dziecko sika w pampkach i w wielo. I ten mocz się rozkłada w obu. Tylko w pampku inaczej śmierdzi (jak się ich dłużej nie używa, to ten zapach razi), a inaczej w wielo (już wolę mocz bez chemii).
Jak się zmienia dwa razy (hanti, chapeaux bas) - to nie powinno być czuć.
Igi dostaje jedną zmianę pieluchy w nocy (ok. 3-4) od Taty i jest w miarę ok pod względem zapachu.
Czym innym jest wytrzymanie całej nocy, a czym innym zapach - niestety 8))
No właśnie, a inna sprawa to że dzieć ząbkuje :roll: Więc zapach też jest intensywniejszy...