Mi sie ta zielona bardzo podobała na zdjęciu ale nie było rozmiaru już :(
Wersja do druku
Mi sie ta zielona bardzo podobała na zdjęciu ale nie było rozmiaru już :(
A do mnie wczoraj dotarła fioletowa ciemniejsza z białym wzorkiem używana i turkusowa z czarnym wzorkiem nówka.
Ależ się tą nówką zaskoczyłam. W żadnym razie nie przypomina tych rapalu które opisywałam wcześniej. Mięciutka, złamana, milusia, no miód malina.
I tą z czystym sumieniem mogłabym polecić chustonówce.
Zresztą ta fioletowa podobnie, musiała być już z nowszego sortu. Rewelacyjne są.
moja brązowa paysley i zielona z haftem tez mieciutkie i nie za grube a szkoda:(
ja mam zielona z niby haftem i tez nie wydaje mi sie taka strasznie gruba :) i sztywna ,jest ok:)
Do mnie przyleciała czerwona rapalu. I powiem szczerze jestem mile zaskoczona bo spodziewałam się czegoś... całkowicie innego. Już przed praniem była sympatyczna i miękka. Zamotałam młodego i spokojnie wyszłam na spacer i dopiero teraz się pierze. Mam co nosić (prawie 11 kg.) i było zupełnie ok. A kolorek... no cóż... zwraca uwagę :-)
A ja nadal czekam i sama nie wiem czego mam się spodziewać.
To będzie pierwsza chusta tkana w moich rękach .
Miłe wrażenie.
Kolor piękny.
Próba wiązania wyszła kiepsko ale będziemy ćwiczyć.
Ale jedno mnie zastanawia w instrukcji jest napisane że w 2x i kieszonkę wkładamy dziecko 4m+
Wy wiecie swoje ale taka chustonówka jak ja dostaje kręćka jak z każdej strony inne informacje.
Jest kołyska 0+
4+ kieszonka i 2x
6+ plecak prosty i z krzyżem i noszenie na boku
Historia się kłania że tak powiem ;) - swojego czasu tej firmie doradzał pewien fizjoterapeuta, któremu za pewne rzeczy chwała a za inne pejczyk, więc zapewne stąd taka instrukcja. I tak soibe pan wymyślił i tak propagował i tak było jedynie słusznie wg tego pana i tej firmy.
W kołysce się nie nosi jeżeli są jakiekolwiek 'ale' odnośnie bioderek. Poza tym można oczywista od urodzenia - ale nie każde dziecko lubi (moje za nic by się w kołyskę zamotać nie dały o ile pierś nie była w ich buzi...uściślając - to i tak tylko w kółkowej i na siedząco zresztą ta kołyska z piersią w ustach...)
A że brak w instrukcji kangurka - no to już niektórzy doradcy na zawał zejść powinni :)
POD WARUNKIEM POPRAWNEGO UŁOŻENIA DZIECKA I DOCIĄGNIĘCIA CHUSTY możesz nosić od urodzenia w kangurku, 2X i kieszonce - warunek oczywiście absolutnie konieczny bo w niedociągniętych chustach nie nosimy ani nie nosimy przodem do świata ani nie robimy wisiadeł z chust etc...
A ja na plecach i na boku noszę odkąd mi dziecię głowę trzyma o! ;) pod warunkami jak wyżej...
Dla mnie kieszonka jest minusem.
Kurcze trudno się ją wiąże przez tą kieszeń :(