z przesylka z allegro 22 zl wiec zaryzykowalam ;)
a ile sypiecie tego sonettu
na ile pran starczy 500 gr?
Wersja do druku
z przesylka z allegro 22 zl wiec zaryzykowalam ;)
a ile sypiecie tego sonettu
na ile pran starczy 500 gr?
ja sypię taka jedną miarkę co ją dostałam kiedyś razem z odkarzacze bambino mio nie wiem jaką ona ma pojemność jutro mogę zważyć ile tam się mieści :)
Na pewno do następnego prania dodam więcej zobaczę czy efekt będzie lepszy :D
Jak na razie z każdym praniem jest coraz lepiej. Wydaje mi się, że ten sonnet wypłukuje też z pieluch ten kamień z kazdym praniem robią się coraz miększe :) Dziś nawet ręczniki uprałam z dodatkiem sonnet'u i jak wyschły nie były w końcu sztywne :high:
Ja sonettu sypałam 1,5 miarki (też z bambino mio :) ) pojemność jednej miarki to 15 ml, ale ostatnio wsypałąm 2 i dopiero był efekt zadowalający.
Ja kupiłam na początku lutego i trochę jeszcze na dnie zostało, właśnie zamierzam kupić nowy. Wszystko zależy od tego jak masz twardą wodę, na opakowaniu jest tabela z dawkowaniem.
A montaż tego magnetyzera jest skomplikowany?
a sonett nie spowoduje utraty chłonności pieluszek? wszędzie trąbią o tym żeby nie dodawać płynów do płukania..... ja mam ten sam problem z praniem....twartde tak, że stoi ;) wszytko stoi.... ;)
sonett to nie płyn i nie powoduje utratu chłonności pieluszek - nie ma w sobie mydlin, nie zatłuszcza. Jego głowny skladnik to Zeolity czyli sproszkowane skały glinokrzemieniowe, cytryniany czyli sole i estry kwasu cytrynowego i soda, pomieszane w "magiczny" sposób :applause: nie szkodzi środowisku a najważniejsze jest to, że działa na pieluchy, ręczniki i inne pranie :)
Zgadzam się sonett to nie płyn do płukania, ale preparat zmiekczający wodę, coś jak calgon tylko ekologiczny.
no tak :duh: dzięki wielkie :) to w takim razie zabieram się do szukania i jak znajdę to dam znać jak podziałało :)
kupilam kwasek na allegro
ugotowalam wkladki w garze z kwaskiem (ponad szklanka kwasku)
pozniej moczyly sie cala noc w kwasku
pozniej niewyplukane nastawilam na 90 stopni w pralce
i nic...:twisted:
nadal sztywne :cryy:
z doświadczenia - nie prać żadnych wielo i ich pochodnych w 90stopniach bo sztywnieją :)
to jak to jest z tym kwaskiem cytrynowym, zmiękcza czy nie :confused:
czy ktoś moze mi wrzucic fotke co dokładnie kupić...sonett'u bo krucze nie wiem o czym dokładnie mówicie a tyle tego jest.
Wode tez mam twarda i chciałabym potestowac
http://www.ekodrogeria.pl/product-po...wody-500g.html
Sonett Środek do zmiękczania wody 500g
tak dokładnie taki :) jestem po kolejnych testach ze zmiękczaniem :)
U mnie działa system:
przed praniem namaczam pieluchy w misce z gorącym roztworem kwasku ok 200 g na całą noc
rano pranie w bambinex + 3 x 15g sonett do prania i 2x15g do płukania :).
a czy Sonett płyn do płukania taki http://www.ekodrogeria.pl/product-po...tkanin-1l.html nadaje się?
A nie wiem czy jest wogóle sens kupować taki płyn bo w składzie to, to ma wodę i kwas cytrynowy :) samemu można sporządzić taki płyn
Właściwie to jest to niezły pomysł :) muszę przetestować czy zadzała taka płukanka lepiej niż rozpuszczony sonett
Olapio a czym zmiękczylaś wodę w której się pileuszki płukaly po praniu ??? :) też tak zrobiłam na początku, że dałam sonett do prania a potem i tak się wypłukały w twardej wodzie bez odkamieniacza :duh:
Potem dodałam roztwór sonett' u do przegródki na płyn do płukania i pomoglo :)
mi się cudnie zmiękczyły prefoldy z pieluszkarni kąpielą w gorącej wodzie z kwaskiem cytrynowym
też się nad tym zastanawiam. 1kg sonetu wystarczy wtedy na ok 13 prań, hmm..mało to EKOnomiczne?
fakt :) mało ekonomiczne ale działa i dla pupy maucha nie będę raczej na tym oszczędzać :) bez tego pieluch z każdym praniem coraz bardziej sztywne i nieprzyjemne trzeba zmiękczać wtedy w ręku :(
Jak na razie szukam innych sposobów jak na rzie bezskuteacznie. W poniedziałek testuję roztwór z kwasu cytrynowego do płukania zamiast sonettu - zobaczymy co wyjdzie z tego.
Ja uzywam do prania Magnoball. O taka: http://www.pieluszkarnia.pl/product-...Magnoball.html
Jeszcze nie uzywam pieluch wielo ale tak wogole do prania swietna i definitywnie zmiekcza wode. Uzywam takze eco kull z wypustkami-one rozbijaja pranie, czyli tez zmiekczaja.