Malinko, a wrzuciłabyś kiedyś fotę w akcji tych gaci z Monkey? pis plis plis :)
Wersja do druku
Malinko, a wrzuciłabyś kiedyś fotę w akcji tych gaci z Monkey? pis plis plis :)
Dotarły do mnie formowanki BBH :D. Mięciusie, szczególnie bambusowa. Jak je prać? Na 60 stopni? I pewnie delikatnie z wirowaniem? Formowanki dotarły, a otulacz L jest dopiero teraz dostępny. Buuu...I wraz będzie kolejna opłata za przesyłkę :/.
To zamawiam otulacz pszczółkowy rozm L na 8 kilowca. Będzie git tak?
M będzie dobra i długo posłuży, mój ma 12 kg i M jest na styk.
Aniu, to powiedz mi jeszcze jak z tym praniem bo już bym nastawiła :)
Ja przeważnie na 40 stopni piorę z Nappy Fresh ale można i w 60.
oki dzięki
ja piorę w 60 i nic się nie dzieje
nie dawaj dużo proszku, bo Ci się pieluchy bardzo spienią
pokaze Wam, jak w koncu uda mi sie jakies zdjecie zrobic;)
Demona chyba pokazywala swojego czasu Wicia w akcji.
I koniecznie musze pokazac Wam moje, he he, HoldensLanding:D
buuu, a ja to sie pozalic chcialam, ze moje mlode (mlodsze mlode ;)) przesikuje wszystko :( i to nie po calej nocy, nawet przewiniety kolo 2-3 w nocy (zanim pojde spac) rano potrafi byc przesikany... BBH konopna (no dobra, z mala wkldaka, duza jest jeszcze za wielka), Close Parents z dwoma bambusowymi wkladami, kieszonka z tym grubszym bambusowym wkladem z PD+ dodatkowy maly bambusowy, wszystko przesikane... bambusowa BBH na razie sie wyprala dwa razy, wiec zanim nabierze chlonnosci to ja chyba na dzien bede zakladala... zaden polarowy otulacz nie wytrzymuje nadrannego sikacza...
Natala a czy po nałożeniu otulacza sprawdzasz, czy nie wystaje spod niego ani odrobina pieluszki?
Bo jeżeli wystaje choć kawałeczek to może przesiąkać na ubranka.
No i polarowy u nas w ogóle się nie sprawdzał u maluszka.
Natala, ja do Ciebie pisze i napisac nie moge...
Sluchaj to moze byc faza z tym przesikiwaniem, moze wkrotce minie. Mloda pare razy tez tak miala. Przebieralam ze dwa razy. Na noc zakladalam ok 22-23, a ok 2-3 mozna bylo wyciskac. Rano to samo. A probowalas welny? Nie wiem, jak Wojtek z uczuleniem... Doslac Ci dodatkowy wklad z cp do wyprowania? Tylko wtedy duza pupa;) I tak sobie mysle, BBH bez tego dodatkowego wkladu to na noc raczej za slaba bedzie:(
Zakladaj mu dodatkowy wklad miedzy otulacz a pieluche. Nie robi az tak duzej pupy, a zwieksza chlonnosc i to jak;)
on tak leje bo je ;) w dzien "nie ma czasu", nocami nadrabia... rano wklady mozna spokojnie wykrecac ;) najbardziej leje nad ranem, a ja mam lenia, jak juz sie poloze to mi sie nie chce wstawac i przebierac (musze mlodego wyniesc do pokoju obok, zeby franka nie obudzil). i w sumie wszystko jedno - czy go przebieram kolo 12 czy 3 - i tak rano mokry jest. do BBH wkladam wklad, tylko ten mniejszy, sprobuje upychac duzy miedzy otulacz, zobaczymy czy pomoze... spi na takiej macie dla odpieluchowanych dzieci, to przynajmniej calego lozka nie zasikuje (a i przy ulewaniu pomaga, bo to polar, wiec mokrego nie czuc). i jakos mu to mokre nie przeszkadza... wszystko mija, wszystko mija, wszystko...