Nie wiem czy potrafie porownac miekkosc jedwabiu, kaszmiru i bawelny, one wszystkie sa baaardzo miekkie, tyko troche inaczej. Zlamany en tez jest bardzo miekki.
Wersja do druku
Nie wiem czy potrafie porownac miekkosc jedwabiu, kaszmiru i bawelny, one wszystkie sa baaardzo miekkie, tyko troche inaczej. Zlamany en tez jest bardzo miekki.
aaa :rolleye:
no dobra, gadałam z m. :D ZDECYDOWALIŚMY się na jedwab 8)) kwestia tylko gdzie go dostać i czy DonKAczka będzie takowy miała :(
Moja miłość to zdecydowanie indio silk :love: :cry:
ciekawa jestem tylko co daje kaszmir- jakie odczucia i co o nim sądzicie- a tak, to będę miała już chyba full informacji :D
Oddychaj gleboko. Najlepiej sprobuj bawenianego indio, jesli nie bedzie wystarczajaco dobry, to rozejrzyj sie za takim z ulepszaczem, ale wybierz po kolorze. Nasze, jak by nie patrzec subiektywne opinie nie na wiele Ci sie zdadza. Kazdy ma swoich ulubiencow i Twoi moga byc zuelnie inni niz nasi. :)
Mam 4 bawelniane indio, sa super mieciutkie, ale najbardziej flanelkowe indio jest to bialo czarne farbniete na ciemny roz, po prostu bajka :D
Moja kolkowa jest z indio z lnem, tez szalenie mieciutka, ale najbardziej sie gniecie z tych indio, ktore mam. Moze uda mi sie kupic indio z welna, mialam nino z welna i bylo jak marzenie :D
kaszmir jest mięciutki, puchaty , delikatny, przewiewny, cienki, lekki...
nie grzeje, nie gryzie, elegancko wyglada, nosi swietnie, mota sie go banalnie...
o nie, to teraz już wiem, że nic nie wiem :rolleye: :confused:
na Twoim miejscu zaczela bym od limitowanej bawełny
bawełna + len czy sama bawełna
a pawie to sama bawełna, bo mi się jedynie farbnięte na niebiesko podobają
a raczej na turkusik tylko, że za krótkie troszkę..
Pawie sama bawelna, ale nosza jak marzenie. :)
5 jest za krotkie dla Ciebie?
na plecaczek z wykończeniem tybetańskim boje się że nie storczy 8))
czekaj zaraz sprawdzę na 4,6 ile zostaje
Moge zmierzyc ile te pawie maja faktycznie.
pawie to PAWIE i inne niz indio :wink: ale nosza i leza bez zarzutu
tzn :( ? mniej miękkie od indio?Cytat:
Zamieszczone przez Ania
pawie w dotyku jak żakard ale noszą lepiej.
a wracając do indio, ja jednak uważam że silk się wrzyna i opada. nosiłam madzię kilka razy na spacerach w pożyczonym od alexowej i na pewno nie było to wina niedbałego motania :twisted:
ja już zwariowałam :bduh: chyba pójdę odsapnąć 8))
naprawdę,zacznij od bawełny limitowanej,jakiegoś indiosa,nie myśl za dużo,zawsze możesz sprzedać i znajdą się chętni,a chusta ma wszystkie cechy jakie chcesz.Cytat:
Zamieszczone przez Monetete
pozostaje mi zgodzić się z przedmówczynią :lool:Cytat:
Zamieszczone przez magda1980
Mnie 13 kg w jedwabiu nosi(-lo) sie bosko i nic sie nie wrzynalo bynajmniej ekspertka wiazaniowa nie jestem ;)
Proponuje rzucac moneta i wybrac metoda eliminacji. :D