Re: Lenny Lamb - chusty elastyczne
Cudowna chusta, nie mam do niej żadnych zastrzeżeń :D Chociaż może moja ocena nie jest specjalnie miarodajna bo to moja pierwsza chusta i w ogóle zielona jestem...
Jest mięciutka i baaardzo miła w dotyku. Cienka a jednocześnie bardzo stabilnie trzyma dziecia. Zawiązałam się w nią z ogromną łatwością, a trzeba zaznaczyć, że to były moje pierwsze wiązania w życiu. Przepiękne kolory, ileż ja czasu spędziłam przed kompem zanim zdecydowałam się na kolor, tak mi się wszystkie podobały!
Lenny dostaje ode mnie wielkie 5 :thumbs up:
Nosiliśmy się do około 6kg, a przestaliśmy tylko dlatego, że opanował mnie pozytywny szał :rolleye: chust tkanych. Jednak dla tych najmłodszych dzieciów elastyk jest niezastąpiony. Nasz Lenny cudnie nas otulał!
Mi najpierw wpadl w oko kolor: malachit - wiedzialam, ze musze go miec! i to byla chec posiadania dla samej checi, bo na stanie mam tylko 2latke :) i kupilam :thumbs up: Nie mam doswiadczenia w noszeniu maluszkow w tej chuscie, a noszenie 2latki wiaze sie ze zmasakrowaniem ramion, ale jesli chodzi o wrazenia wizyalno-dotykowe - daje MAX :kiss:
I to dopieszczenie klienta piekna zielenie - cudo, nie znalalam wczesniej takiego docienia zieleni, a tylko taki mi sie tak naprawde podoba (ja z tych klientow wymagajacych) :kiss:
Wypróbowana na dworze i w domu - super :) nie było nawet wcale tak gorąco jak się spodziewałam po przeczytanych opiniach, jak dla mnie w sam raz a i mała nie narzekała. Moje dziecię ma niecałe 6 kg, nie odczuwałam ciężaru i nie osiadła mi nawet przy długich spacerach.
Wydaje mi się, że chusta jest mniej rozciągliwa, niż np. Gabi (tylko z tą mam porównanie jak na razie) - może dzięki temu będzie można dłużej nosić małą:)
Generalnie jestem bardzo zadowolona, szykuję się pomału do tkanej, ale dużym plusem elastycznej jest to, że mogę w niej cały czas chodzić zawiązana po domu i wkładać/wyjmować dziecko gdy tego zapragnie :D
Pozdrowienia
Dziękuję za możliwość testowania. Materiał cienki i mięciutki i to bardzo dobrze rokowało :) Niestety brakuje jej troszkę nośności - wpijała mi się w ramiona po dłuższym spacerze, ALE ja mam dziecko ponad 10kilogramowe, być może mniejsze dzieci nosi świetnie :P
Jako nosicielka starszego i cięższego dziecka wystawiłam 3.
Pozdrawiam!
my sprawilismy sobie sliczna lenny lamb, gdy gucio mial 4 tygodnie. nie mam slow uznania!!
- piekny kolor-kosc sloniowa, taki w sam raz dla nas, stonowany, mily, relaksujacy, malenki odplywal w niej tak slodko!
- wspaniala owieczka wyznaczajaca srodek chusty,
- delikatny, miekki material, zadnych niepotrzebnych nitek, zaciagniec,
- bardzo fajnie i latwo nam sie ja wiazalo, material swietnie otulal juniora,
- lekka, niewielka, miescila sie do torebki,
- nosilismy sie w domu i pod kurtka (zima),
- fajna instrukcja na cd dolaczona do przesylki,
jednym slowem- bylismy pelni zachwytu! ciesze sie, ze zaczelismy od tej chusty, jest w sam raz dla najmlodszych. na pewno kupimy taka sama, gdy pojawi sie drugie malenstwo. bardzo ja polecam wokol ;) nosilismy sie do ok 6,5 kg, potem chuste zapragnela kupic od nas kolezanka, tym samym nasza owieczka znalazla juz nowego wlasciciela- chuscioszka :)
stawiam 5!
Przede wszystkim serdecznie dziękuję za możliwość testowania chusty :D
A sama chusta jest naprawdę jest świetna :D Aż żal, że Mati już taki duży 8))
Testowałam ją na moim roczniaku oraz na 3 miesięcznej córeczce koleżanki. Bardzo fajnie wręcz bajecznie się mota. Tkanina jest gładka, miła w dotyku, elastyczna ale bardziej zwarta niż w Gabi - nie rozciąga się tak mocno, dzięki temu ma lepszą nośność. Z Mateuszkiem 9 kg chodziłam w niej tylko w domu i jednak trochę osiadał w końcu to już klocek. Natomiast z małą Dominiką 5,8 kg wychodziliśmy na spacerek po około 1,5 do 2 godzin i chusta sprawdzała się absolutnie fantastycznie.
Ode mnie i od testujących dzieci w pełni zasłużone 5
Dla mnie idealna, miękka i delikatna, cudownie otula, dobrze nosi (dzieć 7 kg), no i piękna jest :love:
Miałam elastyczną LL w kolorze ecru (kość słoniowa), gładziudką. Byłam bardzo zadowolona. Pięknie się układała, naciągała - szerokość 60cm w zupełności mi wystarczyła. Jedyny mankament to luzy na brzegach czyli słabo pracujące brzegi no ale to specyfika wszystkich elastycznych chust, zdaje się.
Mieliśmy LL w kolorze Akwamaryna, rozmiar L.
Od ok 4-5 tygodni (ok 4,8kg) do 6,5 miesiąca (ok 9,5kg), od grudnia do połowy maja.
Chusta jest bardzo miękka, miła w dotyku.
Świetnie i szybko się wiąże, równie dobrze nosi.
Co do opadania - pierwszy miesiąc nie opadała w ogóle, nawet po 5h noszenia (a bywały takie sytuacje).
Później zawsze pierwsze wiązanie po praniu (wyciągałam ją z pralki o jakieś pół metra krótszą niż wkładałam ;P)
Od jakichś 7kg musiałam wiązać bardzo ciasno, bo przy luźniejszym mała wisiała za nisko.
Absolutnie nie nadaje się na ciepłe dni, za to idealna od jesieni aż do wiosny :)
Dałam 5.
m.
Witam
testowaliśmy czerwoną chustę :)
bardzo nam się spodobała... bardzo mięciutka ale i gruba, nie rozciąga się tak bardzo jak Gabi czy Sleepy Wrap co mnie mile zaskoczyło, gdyż przełożyło się to na komfort noszenia .
5