Ustawienia > należy do grup > Dołącz :)
Wersja do druku
:)dzięki
Zgłebilam wiedze o kieszonkach:) bo nie moja ona tylko dla Malgorozzy. W srodku jest specyficzny materiał, ja się spotkałam pierwszy raz z takim. Producent określa to mianem "zamszu", oczywiście poliestrowego, czyli zamsz przy pupie z siateczka od środka. Coś w stylu wkładu sucha pupa. Jako wkład jest cieniutka wkładka bawełniana, ale podobno to tylko taka zmyłka, bo megachłonne to to ma być.
Wisnie vel czeresnie mi sie podobaja. Bardzo:)
o kieszonkach nic nei napisze, bo nei uzywalam wcale. Chestnie bym zobaczyla i przetestowala, ale kieszonek juz nei potrzebuje, bo mam za duzo;) Wydaje mi sie, ze Monkey Snuggles chyba teraz zaczyna sie nastawiac b na formowanki, bo one robia furore.
Dziękuję! Czyli będzie trzeba spróbować czy ok czy nie ;) Albo się "formować"
Powiedz mi jeszcze, bo widziałam na zdjęciach, żę formowanki bez otulacza masz, tak tylko dla fotek, czy one tylko lekko wilgotne się robią jak FlexiToty i można spokojnie bez otulacza w domu?
Można spokojnie bez otulacza, mój tak biega cały czas, lekko wilgotnieja z zew, ale nawet na ciuszki nie przechodzi ta wilgoć. Miękością są podobne do Flexi, ale schną 2 razy szybciej:)
jesteśmy dopiero po dwóch użyciach (mam kieszonkę i formowankę, jeszcze raz dzięki Demona! :)) i już uwielbiam te pieluszki
Formowanka jest tak zgrabna, że aż trudno uwierzyć, że to one size. Antoś nosi bez zmniejszania a mimo to leży porównywalnie do bitti boo, więc wydaje mi się, że to jedna z niewielu formowanek, które nadałyby się dla noworodka. To, że piękna i świetnie wykonana widać na zdjęciu :) o chłonności wypowiem się później.
Podsumowując: bez żalu wymieniłabym wszystkie swoje formowanki na Monkey Snuggles, no może coś z polarkiem bym zostawiła...
Z kieszonki też jestem bardzo zadowolona. Też porządnie wykonana, PUL ok. Wkład wygląda naprawdę mizernie, cieniutki bardzo, ale to chyba zmyłka :). Zrobiony jest w 70% z rayon bamboo (nie podejmuję się wytłumaczyć co to:), sam rayon to sztuczny jedwab, w każdym razie z tego co rozumiem, to jest to sztuczny materiał) 30% bawełna. Przy pierwszym użyciu pieluszka wytrzymała dwa przedpołudniowe siki (czyli solidne), był mokrutki na całej długości, w kieszonce troszeczkę wilgotno, ale przy pupie sucho, wiec świetnie izoluje ten materiał, o którym pisała Demona . Ponieważ wkład jest taki cienki, pieluszka wygląda właściwie jak takie grubsze majtki :), nosimy zmniejszoną na maxa, wkład można złożyć i spiąć napką i w dalszym ciągu jest cienki :)
Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić, to odrobinę gumki się na nóżkach odcisnęły, ale jeszcze spróbuję pokombinować z zapięciem (gumki są cienkie - nie wiem czy to plus czy minus).
i ja generalnie wolę minkee :) .
Na razie więcej wad nie umiem znaleźć, w formowance wad nie zauważyłam :)
Podsumowując po raz drugi: CHCĘ MIEĆ ICH WIĘCEJ! :)
EDIT: myślę, że wkład kieszonkowy świetnie się sprawdzi jako dodatkowy wkład do innej pieluszki na noc - doda sporo chłonności, a pupy nie powiększy. Właściwie to odwrotnie też :) - kieszonka jest duża i spokojnie można dołożyć do oryginalnego duży chłonny wkład i na noc powinno być super :)
Demona i jak ta wkładka u Ciebie się sprawdza? Kupiłam jedną PUL-ową pieluszkę na próbę (wybrałam zwyklą przesyłkę - doszła po 6-dniach :omg:) i ta wkładka bardzo mnie zdziwiła. Pieluszka (rozmiar M) dzięki niej jest super zgrabna na moim 5kg synku, ale chłonność to porażka. Kuszą mnie jeszcze te autka i zastanawiam się, czy nie zamówić jeszcze dwóch takich wkładek. Prałam dopiero 3-4 razy, jest szansa, że będzie tak chłonna, że wystrczy jedna szt. w kieszonce?
Aniu, ja kupowałam dla Malgorozzy, więc musisz jej spytać. Osobiście uwielbiam ich formowanki, nt. kieszonek się nie wypowiem, bo ich nie znam. Z przesyłką miałaś sczęście, standardowo zwykła paczka idzie z USA ok. miesiąca.
dżizas, a już myślałam, że osiągnęłam pieluchowy constans; baby :twisted:
Recenzji na razie nie dam, bo jeszcze nie używałam (no, mogę napisać że są super super miękkie i milusie), więc tylko zdjęcia pieluch z zamówienia zbiorowego (no nie mogłam się powstrzymać mając je wszystkie w domu :wink:)
http://images35.fotosik.pl/1061/ef21f01935b4c25c.jpg
http://images45.fotosik.pl/1249/d7e5714fe8ac2a41.jpg
ja mam wisienki po demonie a później po atelce, wrażenia--- super, choć zapięcie narazie dla mnie czasochlonne, bo dużo napek, ale trza się przyzwyczaić :)
też mnie to zapinanie męczyło, więc zapinam po dwie napki - pierwszą i ostatnią i wychodzi tyle zapinania, co w innych pieluchach ;) A dużo napek to lepsza możliwość dopasowania do dziecka o większych gabarytach :thumbs up:
A tak w ogóle to świetne są te formowanki - mam nowy typ, czyli z jednym wkładem składanym na 3, a nie z jednym/dwoma podwójnymi, i używam na noce - zwłaszcza wersja z welurem na zewnątrz jest super chłonna.
Jedno, co mi się nie podoba, to nierówność dzianin na zewnętrz - od cieniuteńkiej delikatnej materii po niemal dresową (welur i tkaniny wydają się mniej więcej do siebie podobne pod względem jakościowym/grubościowym).
Ja podobnie problem z zapięciem miałam i zaczęłam zapinać też na dwa napki. Teraz już jakoś mi to idzie:) Ale ogólnie zachwycona jestem . Pieluszki bardzo chłonne i miłe dla pupy. Jedyny minus jak dla mnie to to, że przy zmniejszonym rozmiarze pieluszki wpięty wkład wystaje z przodu. Ale ogólnie to jestem bardzo zadowolona :)
Dołączam do pochwał - rewelacyjna pieluszka.
Kiedy do nas przyszła (mamy formowankę welurową) nie sądziłam że nada się na noce - a tu miła niespodzianka, jest baardzo chłonna. To jedna z naszych ulubionych nocnych pieluszek. Nie zesztywniała też, jak to się zdarza czasem z welurem.
Wkład składany na trzy świetnie się sprawdza, można go wpiąć w różnych pozycjach, dla chłopców bardziej z przodu.
Chętnie nabyłabym więcej, tylko z dostępnością ciężko.
Ja przy Grzesiu miałam jedną, za chłonna na dzień, za ładna na noc ;)
Teraz dokupiłam dwie kolejne, używamy póki co bez żadnej wkładki wpinanej, sama pieluszka wytrzymuje nawet całą noc u czteromiesięczniaka.
kocham te pieluszki! :)
W jakiej temperaturze maksymalnie pierzecie te formowanki? Ja 50st ale chciałbym mocniej je potraktować:roll:
Konkretnie:) I co nic - zero kurczenia itp?