Demona,myslałam ze apricot poszedł w świat?;)
Wersja do druku
Demona,myslałam ze apricot poszedł w świat?;)
Mnie też kolorystyka nie zachęciła do zakupu. I całe szczęście:)
A czy ktoś mógłby mi na szybko wyjaśnić na czym polega magia kobaltu?
mnie opatrzność chyba opuściła.
no ale co mam zrobić, skoro niebieski ostatnio za mną chodził? :oops:
aliona, za mną też. Na zimę kupiłam błękitne śnieżynki, to i kobaltowe cuś mogę przygarnąć.
Tylko czy aby w dżinsy się zmieszczę??... (bo do czego innego to nosić?..)
A mi się to nowe indio podoba ;-) i mam nadzieje że choć gdzieś się na nie załapie ;-/
a mnie klasycznie tbw nie wpuszcza i sraczkę z podniecenia mam dzięki temu z głowy :mrgreen:
kobalt- Został odkryty w roku 1735 przez Georga Brandta. Nazwa wywodzi się od kobolda, złego ducha, krasnala lub gnoma, rzekomo podrzucającego rudy bezwartościowego wówczas kobaltu w miejsce skradzionych kruszców żelaza.
haaaa
Nie widze zdjecia (moze ktos przyklei) ale czy przypadkiem jade royal nie jest w tej tonacji?
W Jade są chyba inne proporcje - więcej czerwieni a mniej kobaltu.
Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie "magii kobaltu":D
Myślałam, że ma może jakieś magiczne właściwości jeżeli chodzi o nośność a ja czegoś nie wiem:mrgreen:
piekna! wczoraj padlam i chcialam w amoku kupowac dla uciekajacego chusciocha. otrzezwialam (maz mi troche pomogl) i przypomnialo mi sie, ze w sumie nie przepadam za indio, granatowy obok brazowego nalezy do kolorow, ktorych od dziecka nie znosze, a lnu mam za duzo. poza tym ten len 40% posadzam o sporą cienkosc a lubie grubsze.
ale jest piekna! nie wiem, czy nie pekne, jesli pojawi sie na chustostraganie. no i czekam na foty w akcji.
Ja tez widzę w nim jade Royal w gorszej dla mnie wersji, bo mniej czerwonej - czyli odpada :D Mocny niebieski na szczęście zupełnie mi nie pasuje.
Gdzieś wyczytałam, że kolorystycznie to dokładne połączenie chińczyka z apricotem:) Mam tylko nadzieje, że grubsze bedzie niż silki....
No, to ja już nie wiem, czy mi się spodoba...Cytat:
połączenie chińczyka z apricotem